Anthony Hamilton - Soulife (2005)

Soul
Label: Rhino

1. I Used to Love Someone (5:51)
  2. I Cry (4:26)

8. Love and War (5:24)

met Macy Gray

9. Last Night (4:12)

met Sunshine Anderson en Dolo Pichino

10. Love Is So Complicated (5:04)
  11. Icing on the Cake (4:51)
  12. Exclusively (6:39)
avatar van Reijersen
Album bestaande uit nummers die nog op de plank lagen bij zijn oude, en failliet gegane platenlabel Soulife. Vandaar ook de titel.

Relax
Ik ga dit album eens halen, ik heb coming from where im from eens gedownload (alleen dat nummer, niet album) vanwege 50 Cent, The Game en G Unit op zijn beat hadden gerapped.
Totdat iemand dus verteld dat die beat oorspronkelijk van Anthony is.
Mooie stem heeft hij, dus binnenkort nog meningen van mij

avatar van sq
sq
Het is mij verdomd goed bevallen, deze voor mijn tweede kennismaking met AH. Tweedehands gekocht voor bijna niets maar dit wordt een album dat ik ook na jaren nog zal draaien, dat weet ik nu al.

avatar van seanpuffy
dear life van hem is echt prachtig spijtig dat het niet op dit album staat.
maar ik ga me dit album is downloaden. ben er wel benieuwd naar.

avatar van bennerd
Het nummer I Cry is echt fantastisch.

bennerd schreef:
Het nummer I Cry is echt fantastisch.

Erg rauw en soulvol gezongen nummer. Mijn favoriet van deze cd.

avatar van grovonion
Vanwege de aandacht die het Mume-soul-kamp hieraan geeft ook eens beluisterd. Ik moet zeggen, als soul leek en niet echt grote liefhebber (voorzichtig uitgedrukt ) valt dit best mee. Nog 4 stemmen en dan zal hij grote ogen gooien in alle mogelijke lijsten.

Social_Mask
Mijn stem zal ervoor zorgen dat hij erg hoog zal komen in de Soul lijst en alle andere.

Ben de laaste tijd helemaal weg van AH. Ook dit is een uitstekend album. Veel mooie nummers, maar iets te weinig uitschieters. Toch 4,5*, omdat er werkelijk geen enkel minder nummer op staat.

AH is dope!

Niet Anthony's beste cd maar wel op 1 in de Soul Toplijst

NAT
Dankzij mijn stem

Harco
Jij bent niet de enige die stemt.

NAT schreef:
Dankzij mijn stem

Eigenlijk was het mijn stem
Ik voel me echt groot nu

avatar van Sjaakspeare
Is dit gemiddelde niet een beetje overdreven
4,55... Nog nooit eerder gezien bij een album met meer dan 20 stemmen

Sjaakspeare schreef:
Is dit gemiddelde niet een beetje overdreven
4,55... Nog nooit eerder gezien bij een album met meer dan 20 stemmen

Het is niet voor niks een top-cd.

avatar van Bart_86
haha, deze kerel probeert Snoop Dogg na te doen met die foto op de voorkant van de cd...

Harco
...denk echt dat hij net Snoop Dogg wil zijn.

Bart_86 schreef:

Waar gaat dit nou weer over. Nadoen? Pff.

avatar van seanpuffy
een beetje een teleurstelling zeker na dat ik eerst dear life had gehoord had ik veel van deze artiest verwacht maar op het eerste zicht kan dit album mij niet boeien. maar 1 liedje van hem kan mij boeien en dat staat zelf niet op deze cd "dear life".

Reijersen schreef:

Waar gaat dit nou weer over. Nadoen? Pff.

daar heb jij gelijk in ik snap het ook niet snoop en anthony is ten eerste al 2 verschillende genres en ten tweede zal anhony denk ik geen moeite doen om iemand na te doen.

seanpuffy schreef:

Is te begrijpen als ik zie dat Ne-Yo beter vindt.

Reijersen schreef:

Is te begrijpen als ik zie dat Ne-Yo beter vindt.

ne-yo is zeker beter. hij is de beste r&b zanger van dit moment na usher.

rico-bballer
no way

avatar van LeRoi
Als Soul-liefhebber via het T10 lijstje van Reijersen, toch waar eens via Bol.com geskanned. Klinkt zeker niet slecht , maar om nauw te zeggen geweldig, nee....maar wellicht dat ik het vaker moet horen...

avatar van grovonion
Niet Anthony's beste cd maar wel op 1 in de Soul Toplijst
Nu nog slechts 9de, lijkt me wel realistischer want voordien stond hij hoger gerankschikt dan Marvin Gaye en Stevie Wonder.

Relax
seanpuffy schreef:

ne-yo is zeker beter. hij is de beste r&b zanger van dit moment na usher.

Is zeker beter
En
Wat gebeurd er toch, ik ben jonger dan jij en zelfs ik kan zien dat dit tekstueel, kwalitatief en de stem beter is dan Ne-Yo en bagger.

rico-bballer
Daar komt nog bij dat dit soul is.

avatar van J.M.
Hmm. deze nu een paar keer beluisterd, en het klinkt allemaal wel lekker. Fijne stem heeft hij en de deuntjes vind ik ook wel fijn klinken. Blijven ook in je kop hangen die deuntjes.
Ik vind alleen de teksten niet zo ''mijn ding''. Eigenlijk de hele tijd van die liefdesliedjes; hou ik niet zo van. Maar als geheel genomen luister ik hier toch best graag naar. Heerlijke ontspannen cd.

3,5* kan nog wel 4* worden miss.

J.M. schreef:

Ik vind alleen de teksten niet zo ''mijn ding''. Eigenlijk de hele tijd van die liefdesliedjes; hou ik niet zo van..

Ain't Nobody Worryin' heeft andere '"soort" teksten. Natuurlijk weer over liefde, maar ook andere dingen. Vind ik ook net wat beter dan dit album. Maar in mijn ogen is Southern Comfort zijn beste album. Met name het nummer Why.. Op dit album is I Cry mijn grote favoriet.

avatar van J.M.
Vooral het eerste deel van de cd vind ik erg sterk, naar het einde toe word het steeds minder naar mijn mening.

avatar van Reijersen
Wederom een sterk album van Hamilton, het blijft toch bewonderingswaardig dat hij zo'n constant niveau vast kan houden. Prachtige nummers die tekstueel mooi verwoord zijn en dat ik helemaal gek ben op de stem van Hamilton is nu wel duidelijk, maar wil het graag nog een keer zeggen.