Don Henley - Actual Miles (1995)

Alternatieve titel: Henley's Greatest Hits

Label: Geffen

1. Dirty Laundry (5:37)
  2. The Boys of Summer (4:47)
  3. All She Wants to Do Is Dance (4:30)
  4. Not Enough Love in the World (3:54)
  5. Sunset Grill (6:30)
  6. End of the Innocence (5:15)
  7. Last Worthless Evening (6:04)
  8. New York Minute (6:32)
  9. I Will Not Go Quietly (5:42)
  10. Heart of the Matter (5:21)
  11. The Garden of Allah (7:04)
  12. You Don't Know Me at All (5:37)
  13. Everybody Knows (6:07)
avatar van musicfriek
Eens kijken of ik deze ergens goedkoop op de kop kan tikken.

Dit album heb ik vanwege die geweldige single van Boys of Summer; waarbij een even mooie clip zat. Is dan wel niet te vergelijken met The Eagles; heeft wel de zelfde schoonheid. Lagere school sentiment.

Dirty Laundry is trouwens ook nog gebruikt in de Miami Vice serie (staat ook op Miami Vice 3).
Don Henley en Glenn Frey probeerden toen volgens mij elkaar te overtroeven, door allebij mooie nummers voor die serie aan te leveren.

avatar van musicfriek
The End of the Innocence durf ik een van de mooiste popsongs van de jaren 80 te noemen. Heerlijk, en Bruce Hornsby op de piano, geweldige combi.

Boys of Summer blijft ook geweldig idd (dat intro!).

En?
Heb je hem al ergens goedkoop op de kop kunnen tikken?

avatar van musicfriek
Helaas nog niet, je moet er maar net tegenaan lopen he? Maar inmiddels ken ik de meeste nummers wel. New York Minute is trouwens ook een juweel.

Maar het blijft een hebbedingetje, toch
Ik heb hem tweedehands voor 9 Euro gekocht.

deric raven schreef:
Maar het blijft een hebbedingetje, toch
Ik heb hem tweedehands voor 9 Euro gekocht.

En ik vandaag nieuw voor 5 euro En eerlijk gezegd valt ie me een beetje tegen, vooral de laatste 3 nummers vind ik nog weinig boeiend om eerlijk te zijn. Start heel voorzichtig met een kleine 3,5*.

Ik zag hem nu ook bij een gangbare platenzaak voor 5 Euro nieuw liggen.

avatar van Janhero
Goed voor in de auto. Kan je lekker meeblehren.

bikkel
Don Henley is het solo duidelijk het beste afgegaan na de split van The Eagles.
Niet zo gek want in de Hotel California periode moest vooral hij de artistieke kar trekken.Glenn Frey zijn inspiratie was duidelijk niet om naar huis te schrijven.
Dit overzicht mag er dus zijn.Boys Of Summer blijft met afstand zijn meesterwerkje,maar er valt zeker meer te genieten.(Sunset Grill,Dirty Laundry,en de songs van zijn beste soloalbum;The End Of The Innocence)track 11,12 en 13 zijn nieuwe tracks,en helemaal niet beroerd.
Ik ben zelf wat meer gecharmeerd van zijn werk met The Eagles,maar over het algemeen zijn dit een prima stel songs,waar hij duidelijk niet in het verleden blijft hangen.En die stem natuurlijk.Die blijft geweldig.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Tja die stem van Don, daar heb ik altijd een zwak voor gehad.
Fraaie compilatie, al vond ik de nieuwe nummers wat minder.
Boys of Summer , New York Minute, The End Of The Innocence en het hartverscheurende Heart Of The Matter ( die tekst!!!! ) fantastisch

avatar van musician
Eigenlijk een heel goede verzamelaar.

Voor Eagles fans die eigenlijk nooit zijn begonnen aan solo-projecten, een prima start.

Eén nummer van I can't stand still (het prachtige Dirty laundry), vier van Building the perfect beast en maar liefst 5 van zijn kaskraker en bewierrookte cd The end of the innocence.

De man, die vanaf het begin lid van The Eagles was, laat horen dat hij toch met recht kan worden bestempeld als belangrijkste drijfveer achter deze band.

Zijn werk, wordt op Actual miles aangetoond, is nog steeds memorabel en is in muziek de direkte opvolger van wat er eerder door The Eagles is uitgebracht.

Wat Actual miles nog extra aardig maakt is de aanwezigheid van twee nieuwe nummers die er ook zeker mogen zijn, twee hoogtepuntjes zelfs in Garden of Allah en You don't know me at all.

De cd doet smaken naar meer. Daarom niet vreemd staan te kijken, als je daarna toch nog op zoek gaat naar zijn reguliere solo cd's Building the perfect beast en The end of the innocence.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Musician; De 2 nieuwe nummers op dit album maakten geen grootse indruk op me.
Tip: luister ook eens naar Inside Job uit 2000, deze solo plaat zal je waarschijnlijk ook wel bevallen.
Don toont met zijn solo werk inderdaad aan dat hij de sturende kracht achter The Eagles was, mede kapitein Glenn Frey zakte met zijn solo werk toch wel behoorlijk door het ijs.
Ik heb het een en ander van de beste man in mijn platencollectie staan maar draai het zelden tot nooit , dit in tegenstelling tot het solowerk van Henley.

avatar van musician
TEQUILA SUNRISE schreef:
Musician; De 2 nieuwe nummers op dit album maakten geen grootse indruk op me.

Bedankt voor de tip, ik zal erkennen de plaat nog nooit te hebben gehoord. Vandaag nog even bij een aantal platenzaken in zelfs diverse plaatsen rondgekeken, maar solo-albums van Don Henley zijn de welbekende speld in een hooiberg.

Dat wordt t.z.t. dan internet.

Overigens: bijzonder, je mening over die twee nieuwe nummers op Actual miles, vind ze na herbeluistering toch nog steeds erg goed. Vooral You don't know me at all. Lekkere stevige rock, zonder de synthesizers uit de jaren '80. Misschien hou je meer van zijn ballads.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Misverstand: bedoelde eigenlijk de nummers Garden Of Allah & Everybody Knows, het laatste nummer vind ik zelfs wat zeurderig gaan klinken naarmate het nummer voortduurt, dat was me bij Henley nog niet eerder overkomen.
You Don" t Know Me At All vind ik wel een goed nummer.
Zojuist gelezen op de officiele Eagles Website dat Don Henley een nieuwe Best Of CD gaat uitbrengen die ongeveer in 3 nummers met deze verschilt, slaat weer nergens op mijns inziens.
Overbodige release dus.

avatar van bikkel2
Er wordt al reclame gemaakt op TV .
Erg overbodig weer . Die 3 nummers zijn zeker van Inside Job ?? .

avatar van TEQUILA SUNRISE
Klopt bikkel, For My Wedding, Everything Is Different Now & Taking You Home.
Het eerste nummer ben ik niet kapot van, van die andere 2 wel.
Nou Don kom nou maar gewoon weer met een nieuw Eagles album

avatar van SDD
SDD
Goede cd met als hoogtepunt voor mij Boys of Summer: een plaat waarmee je in de zomer rijdend in je cabrio met een zonnebril op over de snelwegen scheurt. Ook de nodige gevoelige nummers staan er op maar ook rock nummers als dirty laundry.

4 sterren zijn op zijn plaats.