Eric Clapton - Back Home (2005)

Label: Reprise

1. So Tired (4:48)
  2. Say What You Will (4:35)
  3. I'm Going Left (4:03)
  4. Love Don't Love Nobody (7:13)
  5. Revolution (5:01)
  6. Love Comes to Everyone (4:35)
  7. Lost and Found (5:21)
  8. Piece of My Heart / Heaven (4:23)
  9. One Day (5:20)
  10. One Track Mind (5:04)
  11. Run Home to Me (6:18)
  12. Back Home (3:33)
avatar van vanh
EC weet van geen ophouden....gelukkig.

Ja, vond het eigenlijk wel goed !
En dat verrast mij , want de laatste paar albums vond ik niet bijzonder.

Planefreak
goed album..

EVANSHEWSON
marcello schreef:
sorry ik vind het niks ...

Ik las in de pers niets dan slechte kritieken, was er al bang voor...

Heb hem wijselijk laten liggen in de winkel.

Ach, mischien valt ie nog wel mee en nemen we hem mee als hij flink afgeprijsd is.

Maar ben niet al te nieuwsgierig naar dit plaatje. Ik denk dat Clapton nogal veel op te korte tijd heeft uitgebracht.

marcello schreef:
sorry ik vind het niks ...

Aan mij is het ook niet besteed. Capabel gespeeld, maar totaal niet inspirerend. De meeste liedjes zijn voor mij volstrekt inwisselbaar. Alleen One Day, Run Home to Me en de titel track Back Home zijn wat mij betreft de moeite van het beluisteren waard. Gelukkig is hij live nog wel steeds in vorm .

avatar van devel-hunt
Ik ben al jaren een groot bewonderaar van onze Eric, maar deze plaat klinkt te bezadigd om zijn status van superster eer aan te doen, tuurlijk staan er een paar goede nummers op, maar verder dan twee kom ik niet, Back Home en Revolutions, terwijl de Harrison cover Love comes to everyone ook aardig weg klinkt maar niet kan tippen aan het orgineel. De tour die ter promo op deze matige plaat volgde was daarintegen één van zijn meest geinspireerde en beste die ik ooit van hem heb gezien. Wisselvallige artiest die Clapton, maar wel een legende, het is hem vergeven!

Empyrium
Dacht dat E.C. met Reptile het lek boven had maar met deze plaat staat die boel plotsklap weer onderwater.

Werkelijk niets is blijven hangen, enkel Love Comes To Everyone, maar ja, dat lied kende ik al.........

Father McKenzie
Is deze nu echt zo slecht als de pers ons voorhoudt?

Nog niet gehoord, dus geen idee...

beaster1256
goeie plaat van eric, afgewerk, goeie songs, prachtig gitaarwerk en blazers.
hij swingt als een trein, beste nummers vind ik one day, one track mind en run home tome dat zelfs briljant goed is.

graag wat meer respect voor de man, of is het nu ' in ' om eric af te zeiken, zoals zoveel gebeurt met van die ' trendymuziekliefhebbers ' wel hun stem kan me dubbel gestolen worden !!!!!!!

avatar van Frunnick
beaster1256 schreef:

Ik heb ontzettend veel respect voor Eric Clapton, zowel als gitarist als songwriter. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dan maar alle platen goed moeten vinden...

Ik was eigenlijk heel erg te spreken over de Robert Johnson sessions. Dus ik ben benieuwd hoe deze plaat is in vergelijking tot die..

avatar van Von Helsing
Clapton gaf zelf al aan in het eerste nummer hoe hij zich voelde tijdens het opnemen van Back Home.

Deze plaat, en een handvol voorgangers (met uitzondering van Reptile) hebben mij doen besluiten nooit meer iets van deze artiest te zullen kopen.

Ik respecteer zijn gitaarwerk maar zijn huidige werk doet nog het meest denken aan een bloemetjesbehang.

Von Helsing schreef:

Dat is in ieder geval beter dan aan grafkranzen. Maar 0.5*? Dan heb je 'm niet hele afgeluisterd meneer Von Helsing. Maar het zal simpelweg jouw muziek niet zijn en dat kan.

avatar van Von Helsing
Ad Brouwers schreef:

Ik heb 18 cd's van Clapton, maar vind hem eigenlijk vanaf August niet echt meer goed. Met uitzondering van Journeyman en Reptile.

Er zijn wel meerdere bands die ik heel erg goed vind maar toch een 0,5 album er tussen hebben zitten, denk aan U2 (No Line on the Horizon), Van Halen (III), Scorpions (Eye II Eye), Lou Reed (Hudson River Wind Meditations), Paul McCartney (Give My Regards To Broad Street), Gene Simmons (Asshole), etc.... en dus ook dit album die ik destijds samen kocht met McCartney's Chaos and Creation in the Backyard.

Ik vind het ook geen hoogtepunt , maar 0,5* stemmen vind ik meer overkomen als een antistem. Maar dat is mijn bescheiden mening

avatar van smoozycat
De titel van het eerste nr. zegt eigenlijk al genoeg. En zo klinkt Clapton ook.
TIRED AND BORING.

MrGuitar240
Ik vind dit WEL een leuk album. Beter dan "August" of "Behind the Sun".
Ik vind dit eens wat anders. Ik kan hier wel van genieten.

Het klinkt FRIS.

MrGuitar240
Love comes to everyone is PRACHTIG. Mooie stem heeft hij daaar ook. Ik vind het beter als het origineel.

avatar van devel-hunt
MrGuitar240 schreef:
Nee, het orgineel is vele malen beter, daar kan deze versie niet aan tippen.

Wel leuk is dat zowel Clapton als Steve Winwood beide op zowel het orgineel als de cover van Clapton spelen terwijl hun partijen op beide versies hetzelfde zijn.

MrGuitar240
Ik heb ze net allebei nog eens geluisterd maar ik vind de cover beter.

avatar van LucM
Om eerlijk te zijn: dit album van Eric Clapton vind ik weinig bijzonder. Technisch zit het goed in elkaar: zang, begeleiding en productie maar het probleem zit hem in de songs die ik vrij kleurloos vind en soms ook te langdradig. Zij stralen niet genoeg sfeer uit, ze ontroeren niet echt maar maken mij evenmin vrolijk, het neigt bij momenten naar behangmuziek en dat verwacht ik niet van deze artiest.

avatar van smoozycat
Hij verdient met dit album een grote prijs met de lelijkste hoes van de eeuw

avatar van Twinpeaks
Beetje tamme plaat van Clapton.Muzikaal zit het prima in elkaar.Het stoort niet als het op staat,maar het wil ook nergens vlammen.Clapton is teveel vakman om een album te verklooien ,maar dit is niet al te hoogstaand.Ik heb hem toentertijd voor weinig kunnen kopen anders had ik hem laten staan.3 bleke sterretjes.

MatthijsBudding
Wow.... Wat een laag gemiddelde, hoe is het mogelijk? Ik vind dit 1 van Clapton's beste cd's.

Hij laat een ander geluid horen, wat meer poppy, is het dan gelijk slecht? Kwalitatief zit dit album het best in elkaar van al zijn albums. Er word vaak gezeurd over de hoeveelheid originals op albums (niet alleen bij Clapton) en hier staan ze op. Volgens mij meer dan op welk album dan ook van hem. Dat heb ik dan weer niet nagekeken dus weet het niet zeker. Het is geen album vol simpele, saaie blues waarbij er constant hetzelfde schemaatje gespeeld word in andere toonsoorten en tempo's (ook al is "From The Cradle" te gek), er staan gewoon te gekke composities op. Fijne bandsound, mooie orgeltjes. En ook vol bezieling, hij heeft er werk van gemaakt en er met plezier aan gewerkt, dat hoor je. Wat mij betreft staat op "Love Don't Love Nobody" zijn beste zangperformance, OOIT! Hij gebruikt zijn hele bereik, perst het eruit. De moeite die het kost maakt het verschrikkelijk mooi. Op "One Day" staan 2 van zijn beste solo's op plaat (heb het niet over live) waarvan de 2e wat mij betreft ook echt DE MOOISTE is, ooit.

So Tired is niet heel speciaal, maar het is een fijne inkomer.

Say What You Will trekt mij op het begin niet zoveel aan, die reggae-feel. Maar wanneer het nummer vordert en je de compositie goed hoort: Ja, dit nummer is toch erg goed!

Ik houd van Stevie Wonder's nummers (mijn held). Dit is lang niet zijn beste nummer maar de feel is ontzettend goed en Clapton zet dit erg goed neer. Het sprankelt en het is een feelgood nummer.

Zoals ik zei: Claptons beste zangperformance (ooit) is wat mij betreft op dit nummer (Love Don't Love Nobody). Prachtig nummer, geweldig gecoverd door Clapton. Het beste tot nu toe, BY FAR!

Daar is de reggae-feel weer. Ik ben niet zo gek op reggae, maar dan toch nog liever die mineur-reggae in de coupletten dan die refreinen. Toch een beetje een opvuller voor mij.

Wat een BELACHELIJK goede cover van dit Harrison nummer!!!!! Precies de goede sfeer, en wat een mooi klein simpel keys-solootje. Mooie slide-partijtjes.

Wanneer Lost and Found erin komt is het veelbelovend maar het blijkt een verschrikkelijk saai nummer te zijn met een melodie van niks....

Piece Of My Heart is weer wat beter, goede song.

One Day .......... Solo's al besproken, maar dit nummer is natuurlijk verder ook WEERGALOOS!

One Track MInd en Run To Me zijn ook TE GEK!

En "Back Home" is de perfecte afsluiter. Niet het beste nummer van de cd, maar wel de beste afsluiter.

WPE
Een prima plaat van Eric!

avatar van papat
Leuke plaat dit. Kende hem eigenlijk niet, maar stond tijdens de vakantie bijna op repeat.