Wow.... Wat een laag gemiddelde, hoe is het mogelijk? Ik vind dit 1 van Clapton's beste cd's.
Hij laat een ander geluid horen, wat meer poppy, is het dan gelijk slecht? Kwalitatief zit dit album het best in elkaar van al zijn albums. Er word vaak gezeurd over de hoeveelheid originals op albums (niet alleen bij Clapton) en hier staan ze op. Volgens mij meer dan op welk album dan ook van hem. Dat heb ik dan weer niet nagekeken dus weet het niet zeker. Het is geen album vol simpele, saaie blues waarbij er constant hetzelfde schemaatje gespeeld word in andere toonsoorten en tempo's (ook al is "From The Cradle" te gek), er staan gewoon te gekke composities op. Fijne bandsound, mooie orgeltjes. En ook vol bezieling, hij heeft er werk van gemaakt en er met plezier aan gewerkt, dat hoor je. Wat mij betreft staat op "Love Don't Love Nobody" zijn beste zangperformance, OOIT! Hij gebruikt zijn hele bereik, perst het eruit. De moeite die het kost maakt het verschrikkelijk mooi. Op "One Day" staan 2 van zijn beste solo's op plaat (heb het niet over live) waarvan de 2e wat mij betreft ook echt DE MOOISTE is, ooit.
So Tired is niet heel speciaal, maar het is een fijne inkomer.
Say What You Will trekt mij op het begin niet zoveel aan, die reggae-feel. Maar wanneer het nummer vordert en je de compositie goed hoort: Ja, dit nummer is toch erg goed!
Ik houd van Stevie Wonder's nummers (mijn held). Dit is lang niet zijn beste nummer maar de feel is ontzettend goed en Clapton zet dit erg goed neer. Het sprankelt en het is een feelgood nummer.
Zoals ik zei: Claptons beste zangperformance (ooit) is wat mij betreft op dit nummer (Love Don't Love Nobody). Prachtig nummer, geweldig gecoverd door Clapton. Het beste tot nu toe, BY FAR!
Daar is de reggae-feel weer. Ik ben niet zo gek op reggae, maar dan toch nog liever die mineur-reggae in de coupletten dan die refreinen. Toch een beetje een opvuller voor mij.
Wat een BELACHELIJK goede cover van dit Harrison nummer!!!!! Precies de goede sfeer, en wat een mooi klein simpel keys-solootje. Mooie slide-partijtjes.
Wanneer Lost and Found erin komt is het veelbelovend maar het blijkt een verschrikkelijk saai nummer te zijn met een melodie van niks....
Piece Of My Heart is weer wat beter, goede song.
One Day

.......... Solo's al besproken, maar dit nummer is natuurlijk verder ook WEERGALOOS!
One Track MInd en Run To Me zijn ook TE GEK!
En "Back Home" is de perfecte afsluiter. Niet het beste nummer van de cd, maar wel de beste afsluiter.