The Offspring - Greatest Hits (2005)

Alternatieve titel: Playlist

Rock / Punk
Label: Columbia

1. Can't Repeat (3:25)
  2. Come Out and Play (3:17)
  3. Self Esteem (4:18)
  4. Gotta Get Away (3:52)
  5. All I Want (1:54)
  6. Gone Away (4:28)
  7. Pretty Fly (For a White Guy) (3:09)
  8. Why Don't You Get a Job? (2:49)
  9. The Kids Aren't Alright (3:00)
  10. Original Prankster (3:42)
  11. Want You Bad (3:22)
  12. Defy You (3:49)
  13. Hit That (2:48)
  14. (Can't Get My) Head Around You / Next to You (5:57)
  15. The Kids Aren't Alright [The Wiseguys Remix] * (4:56)
  16. Spare Me the Details * (3:24)
  17. Da Hui * (1:42)
Is alleen Can't repeat een nieuw nummer op deze verzamelaar?

Allmusic
Volgens mij is dat het enige nieuwe nummer. 'Defy You' komt van de soundtrack van Orange County en de rest is op de overige albums te vinden.

'Smash' vond ik een geweldige cd. De laatste albums lijken allemaal wel erg op elkaar: commerciële punkpop gericht op de tmf-doelgroep. Jammer dat ze zich niet verder hebben kunnen ontwikkelen.

Nee, de muziek lijkt allemaal erg op elkaar... Maar niet alle nummers ken ik.

avatar van otherfool
Geen nummers dus van de eerste 2 platen...

otherfool schreef:

Geen nummers dus van de eerste 2 platen...

Stonden ook heen hits op, dan had het een best off moeten zijn. Maar ik had graag meer nummers van de eerste twee platen gezien (Black Ball of nothing from something). Dit is echt zo'n verzamelaar voor wie niet alle platen maar wel alle hits van de offspring wil hebben, daar ik alle platen heb is dat dus overbodig voor mij.

Op deze zit nog een secret track. Na het laatste nummer (Can't get my head around you).
Dat is een cover van The Police. Next to you.
Best leuk nummer

avatar van Chainsaw
Erg lekker verzamelalbum, met een flink aantal geweldige nummers van The Offspring. Alleen jammer dat het nummer Why Don't You Get A Job (naar mijn mening het slechtste nummer dat de band tot nu toe heeft gemaakt) er ook op staat.

Die had beter ingeruild kunnen worden voor een nummer als Denial Revisited of een nummer van het album Smash. Maar goed, verder is dit een schitterend album!

Vier en een halve ster.

Chainsaw schreef:

Het was helaas ook een van hun grootste Hits (ik denk na Self Esteem en Come Out And Play, wel de grootste) Ik vind het overigens zelf ook een waareloos nummer. Op americana staan toch wel beter nummers.

Bob Cremers
Hit That een ruig nummer.

avatar van Hans Brouwer
Chainsaw schreef:
Erg lekker verzamelalbum, met een flink aantal geweldige nummers van The Offspring. Vier en een halve ster.

Helemaal mee eens, heerlijke cd voor als je in een wat agressieve stemming bent! Ook ik geef 4,5*

avatar van ZERO
Wat een dikke bullshit is dit nu weer? Verzamelalbum mijn kloten!
Eerst en vooral: groepen met zulke slechte hits moeten geen Greatest Hits maar een Best Of uitbrengen. Pretty fly for a white guy , Why don't you get a job , Original Prankster ...
En dan 14 nummers? Jezus! Een punkgroep met 7 albums moet toch minstens een verzamelalbum met 20 nummers uitbrengen?
Komt nog is bij dat er niets van de eerste twee albums opstaat, mààr 3 van Smash, mààr 2 van Ixnay on the hombre...

Dat alles maakt dat ik dit album niet meer kan geven dan 1,5*. Heel triestig, aangezien ik (tot nu toe) nog niets onder de 3,0* gewaardeerd heb... 1,5* is eigenlijk ook véél te weinig voor een verzamelalbum van de groep die mijn jeugd kleur gaf... Jammer, maar helaas!

avatar van Hans Brouwer
ZERO schreef:
Wat een dikke bullshit is dit nu weer? Verzamelalbum mijn kloten!

Nounou, zo slecht is ie nou toch ook weer niet? Ik handhaaf mijn sterren

lekker meegillen met amerikaanse poppypunk Lekkere nummers wel.

nounou wat een gezeik op dit album zeg :S. ik vind m iig wel vet! Ik vind geen een nummer vervelend ofzo.. en in tegenstelling tot Zero vind ik Original Prankster juist een van de gaafste nummers! KNOCK DOWN THE WALLS!! ITS ALIVE IN YOU!!! yiehaa

avatar van Eddie
Ik ben ook altijd een groot liefhebber geweest van deze band, gewoon lekkere ongekompliceerde punkrock, alhoewel ik de laatste plaat wel wat minder vind blijf ik het goed te pruimen vinden.

avatar van ZERO
Ik vind niet dat je dit album moet beoordelen als 'verzameling nummers' maar als 'hoe goed is het album als verzamelalbum? had het beter gekund?'. Het spreekt voor zich dat op een verzamelalbum veel goede nummer staan. Als je het zo bekijkt kan je elk verzamelalbum wel 4 of 5 sterren geven...

Ik vind het gewoon overduidelijk dat dit als verzamelalbum niet voldoet. Zoals ik al zei, te veel slecht werk, te weinig goed werk, te weinig nummers... Achja, misschien sta ik alleen met mijn mening, maar ik vind dat een verzamelalbum van The Offspring 20-25 nummers moet bevatten waarvan een merendeel van hun eerste 4 albums.

avatar van ZERO
Deze week het verzamelalbum van No Fun At All gekocht. Dàt is wat ik verwacht van een punkverzamelaar. 24 nummers goed voor 60 minuten punkplezier!

vondeich
Wel lekker. Nix aparts

Niks mis mee dacht ik zo. 3.5*

ZERO schreef:

Ja ZERO, dat klopt...dus niet! Geef jij het verzamelalbum van laten we eens zeggen Britney Spears 4 of 5 sterren. Nee, natuurlijk niet! De Offspring heeft voor deze 14 nummers gekozen en samen vormen ze een echt hele lekkere cd: 4,5* (hé, ik ben niet de enige)
Nee wacht, dit doe ik normaal niet: ik ga compenseren, 5,0*

west schreef:

Nee wacht, dit doe ik normaal niet: ik ga compenseren, 5,0*

Ik oordeel gewoon niet over verzamelalbums van Britney Spears, omdat dat mijn stijl niet is, maar dat is een andere discussie.

Ik heb ook verzamelalbums al 5* of 4,5* gegeven (Smashing Pumpkins, R.E.M., dEUS). Simpelweg omdat (bijna) alle goede nummers erop staan en er geen mindere nummer opstaan. Je kan altijd muggeziften over welke nummers er niet opstaan natuurlijk, maar hier staat toch wel héél veel niet op terwijl er naar mijn mening veel mindere nummers wél opstaan. Waarom zou ik dan meer geven dan 1,5*?

Bovendien is deze verzamelalbum duidelijk niet voor de fans bedoeld, maar voor het grote publiek. Als je me niet gelooft: vraag bij alle Offspringfans is na wat hun favo albums zijn en tel dan eens hoeveel nummers ervan op deze verzamel staan. Geldklopperij noem ik dat. Jammer, héél jammer...

Ter illustratie: de 3 best beoordeelde albums op deze site zijn nog steeds Ignition, Smash en Ixnay on the Hombre. Van deze drie albums samen halen ze 5 nummers. Dat vind ik toch érg weinig, maar kom, ik heb al genoeg gezeikt over dit album!

MetalDex
Het is dan ook een Greatest Hits, en geen Best Of, daar zit nogal een essentieel verschil in.

Verder geef ik persoonlijk nooit hoge punten voor verzamelaars, alleen al om het feit dat de top 10 dadelijk vol komt te staan met greatest hits of best ofs, terwijl ik toch wil kijken naar een individiueel album, hoe die nummers in kwaliteit/sfeer tot elkaar in verhouding staan. Ten tweede is een greatest hits of best of niets meer dan een verkooptruc, het heeft niks meer met originaliteit en kwalititeit van de band zelf te maken.

avatar van DarkDuuvel
De beste: greatest hits
album die ik ooit beluisterd heb!!

Steenvast 5 sterren!

Heerlijke Mee-zing nummers ook

Het is gewoon een verzamelaar met de de singles van the offspring.
alleen wat dan toch jammer is dat She's got Issues en Million Miles Away er niet op staan. Wat toch echt wel singles waren.
Million miles away had dan geen video. Maar toch een erg goed nummer.
En natuurlijk jammer dat ze materiaal van ignition en self titled vergeten zijn. Wat erg goede albums zijn.
Maar de pit in the offspring istoch al weg sinds Americana.
Sindsdien zijn ze erg over gegaan op automatische piloot
Nu maar wachten op het nieuwe album waar ze mee bezig zijn.
Of eindelijk een keer een waarderige verzamelaar met ook hun wat onbekender spul maar wat zeker niet minder is. ( LAPD, Nitro, Denial Revisted, Jennifer Lost The War en zoveel meer )

EVANSHEWSON
DarkDuuvel schreef:
De beste: greatest hits
album die ik ooit beluisterd heb!!

Steenvast 5 sterren!

Heerlijke Mee-zing nummers ook

JIj hebt zeker nog niet veel greatest hits albums beluisterd, denk ik dan...

Matig bandje met matig verzamelaartje. Meer moet dat niet zijn.
3.5 sterretjes voor mijn part.
***1/2

avatar van Shinobi
Leuke verzamelaar om te hebben en als je de Special Edition hebt is het extra leuk, want daarop wordt verteld hoe elk nummer tot stand is gekomen.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

Ik vind het tegenvallen. Had veel liever een 'Best of' gezien. Maar dat is dan weer heel persoonlijk om samen te stellen. Hier staan gewoon bijna alle singles op die ze hebben uitgebracht. En wat ze uitbrengen is bij lange na niet hun beste werk. Als iemand deze CD zou kopen en de band verder niet goed zou kennen, zou die een heel verkeerde blik op de band krijgen.

avatar van jumpstyle4life
vriend van mij is hier helmaal gek van

avatar van punk is not dead
mooi album, heb hem thuis ook, vooral relaxte nummertjes als self esteem, pretty fly for a white guy, the kids arent alright en come out and play.
maar zo slecht is why dont you get a job tog nie?:S

avatar van i.Ron S.
Heel zwakke greatest hits naar mijn oordeel en hij is ook nog heel kort ook.
Als je wil kan je bijna alle topnummers van The Offspring op 1 cd krijgen(79 min.), maar hier hebben ze waarschijnlijk gespeeld op het feit dat je dan misschien geen geld meer gaat geven aan de albums. Op die manier is het beter om geen best of uit te geven.
Ik heb deze dan ook nooit gekocht en ga dat ook nooit doen.
Mijn boodschap is, geef je geld aan de minder populaire Offspring albums(1e album, Ignition en Ixnay on the Hombre) en dan heb je waar voor je geld.