Chief Keef - Finally Rich (2012)

Label: Glory Boyz

1. Love Sosa (4:06)
  2. Hallelujah (3:02)
  3. I Don't Like (4:53)

met Lil' Reese

4. No Tomorrow (3:10)
  5. Hate Bein' Sober (4:40)

met 50 Cent en Wiz Khalifa

6. Kay Kay (3:07)
  7. Laughin' to the Bank (3:47)
  8. Diamonds (3:05)

met Rick Ross

12. Finally Rich (4:08)
  13. Citgo * (3:13)
  14. Kobe * (3:31)
  15. Got Them Bands * (3:24)
  16. Don't Make No Sense * (4:18)

met Fat Trel en Master P

17. Savage * (3:08)
  18. Don't Know Dem * (3:35)
avatar van bennerd
Chief Keef! De knul die doet wat Waka Flocka niet meer durft, namelijk genadeloos lomp zijn. Ik ben benieuwd naar deze plaat, hoop dat hij het niet tammer klinkt omdat het een reguliere plaat is.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind Love Sosa en I Don't Like toch niet echt lomp. Eerder uit de maat. Vals. Mongoloïde.

avatar van bennerd
I Don't Like is de Hard in da Paint van 2012 en ik verwacht van Finally Rich dat het Flockaveli mooi de postbus in beukt.

avatar van Silky & Smooth
Hier heb ik zin in! I Don't Like is inderdaad zwaar lomp!

avatar van NL_RAPPIN
Dit gaat denk ik een album worden dat volledig geproduceert gaat zijn door Young Chop, maar wel gruwlijk hard wordt.

avatar van He$$el_01
Het refrein van I Don't Like is wel leuk, maar als er daarna te weinig variatie in komt wordt het gewoon saai. Verwacht hier niet al te veel van.

avatar van clareyboy
Eerste luisterbeurt inmiddels gehad, favoriete tracks zijn Lova Sosa, Hate bein sober en Kay Kay.
Overtreft in ieder geval mijn verwachtingen. Voor nu 3 sterren.

avatar van NL_RAPPIN
Het is minder overweldigend dan Flockaveli was, maar dat neemt niet weg dat dit heerlijk door je auto heen knalt! Na even zoeken heb ik ook het fysieke exemplaar in de stad kunnen vinden. Stem volgt nog als ik het een paar keer volledig beluisterd heb.

avatar van bennerd
Flockaveli 2.0. Wat een heerlijke schijf is dit. Een uitgebreidere 'mening' komt eraan van zodra ik nog een aantal bitches en een krat vodka mijn kamer in heb gelokt op deze plaat. Neuk de systeem.

avatar van Silky & Smooth
Finally Rich is, zoals verwacht, een lekkere beukplaat. Naar mijn mening nog net iets te tam. Net als NL_RAPPIN al zegt: minder overweldigend dan Flockaveli. Ik had wel dat dat niveau verwacht en dat had ook gekund als alles ongeveer van het kaliber van I Don't Like Was. Meer een Flockaveli 0.8. Verder niks mis mee. Lekker veel no nonsense met veel nonsense raps.

avatar van j.b.b.l
Tering, wat is No Tommorrow fijn zeg. Ik moet dit album nog een paar keer luisteren, maar dat doe ik met alle plezier. Laughin To The Bank is trouwens wel heel slecht.

avatar van Holla
Banging albumpje, heel anders dan wat ik normaal luister. Helemaal geen fan van deze muziek maar voor Chief Keef toch een uitzondering gemaakt. Heb mijn principes over goede teksten meteen aan de kant gegooit en geniet meteen van het geluid wat door mijn speakers schiet. Dit noem ik geen rap meer, maar het is wel enorm vermakelijk! 3.0

avatar van Rhythm & Poetry
Toch een leuk album geworden. Fijn om eens een paar keer te beluisteren, want vermakelijk is het zeker. Lekker vals en uit de bocht gaat Chief Keef regelmatig, en de foute beats geven het geheel alleen maar meer glans.

avatar van Yestsida
Rhythm & Poetry schreef:

Nu Flockaveli maar eens proberen, Rob!

avatar van Jordyp
Staan een paar knallers op, maar het grootste deel vind ik maar rotzooi. Lompe raps heb ik geen moeite mee, maar bij Chief Keef is het denk weer net iets té lomp voor mij.

avatar van SvV
SvV
Nee, voor mij niet weggelegd. Hoopte een vette club banger aan te treffen, maar van dat niveau zijn ze niet. Kan niet anders dan een zware onvoldoende geven.

avatar van Booyo
bennerd schreef:

Bitch I'm cooler then a cooler.

bennerd schreef:

Waarom zolang wachten met het schrijven van een mening?

avatar van bennerd
Omdat er nog te veel goede platen moesten beluisterd worden. De komende tijd Finally Rich nog een paar keer draaien dan.

avatar van Frank White
0,5
Om te huilen dit...Kan gewoon bijna niks positiefs zeggen over dit album. Ik snap gewoon niet waarom dit zo geliefd is? De teksten en beats zijn zo simpel en slecht. Oke ik geef toe dat ik niet echt fan ben van Wackaflocka-achtige rappers..maar dit

avatar van hond racisme
Ja, want Chief Keef draait duidelijk om de teksten

avatar van Frank White
0,5
Waar draait het dan om?

avatar van Holla
Catchy refreintjes als Hate Bein Sober.

avatar van bennerd
Om het lomp doen, uiteraard. Ignorant zijn tot in het extreme doorvoeren.

avatar van KILLERBEE99
Lomp en hersenloos, maar dat kan op zn tijd ook erg relaxt zijn.

Harco
Een van de hardste - zo niet dé hardste - albums van de afgelopen twee jaar. Keef, ondersteund door autotune, schreeuwt er wat op los met rijmschema's die nergens op lijken (zo eindigen de eerste vier lines in de eerste verse op Hallelujah allen op "shit"), maar het klinkt allemaal zo heerlijk. Daarnaast voegen de bonustracks op de deluxe edition ook daadwerkelijk iets toe. Het drieluik Finally Rich - Citgo - Kobe behoort tot de crème de la crème van traphiphop. Het merendeel van de tijd is dit heerlijk lomp, maar met een nummer als Citgo - waarvan de beat overigens geen echte lijn kent en de producer maar wat lijkt aan te modderen - wordt het ook nog eens erg melancholisch. I love it. Finally Rich overtreft Flockaveli toch wel; dit is veel gebalanceerder en bevat geen kutfeatures van jeugdvrienden. Young Chop is de nieuwe Luger en zo'n beat als No Tomorrow van Mike WiLL gaat er ook altijd in. Meesterwerkje.

avatar van ASman
Chief Keef gaat letterlijk nergens over. Het is ongekend lomp, het is ongekende nonsense. Keef zelf heeft voor zijn 17jarige leeftijd al een pittig strafblad, waaronder heroïnehandel en verdachte als opdrachtgever voor een moord trots staan te pronken. Geen knul die je tegen je wil krijgen en een typisch voorbeeld van de Afro-Amerikaanse Chicago jeugd die opgegroeid is in de letterlijk walgelijk surrealistische Robert Taylor Housing Projects.
MAAR wat klinkt het allemaal ongelooflijk lekker. Ik gok dat 'I Don't Like' maximum tien verschillende zinnen in zijn lyrics heeft, maar het blaast gelijk geen ander

avatar van Holla
Luister nog altijd best vaak naar ''Hate Bein' Sober'' en ''Love Sosa''!

avatar van bennerd
Don't Like zal zo ongeveer de hardste hiphoptrack ooit zijn. De mixtape-versie op Back from the Dead is nog net wat lomper.

En dan Jeezy die op Understand Me toont hoe je met die zin wél een degelijke tekst maakt

Gucci-Mane
Chief Keef's classic debuut album. Don't like , Love Sosa and Hate being Sobaahhh , zijn de beste tracks van 2012 ,en dat maakt dit album krachtig.

Hij komt ook lekker voor in dit album , met young chop on tha beat die dit album heerlijk heeft geproduceerd ,met keiharde beats.

Chief Keef brengt Gangsta rap terug in map , maar niet vanuit Westcoast L.A , Eastcoast N.Y , of Dirty South Atlanta , maar van Midwest Chicago nigga!

Chief Keef is van Bricksquad. Dus respect that!