Toto - Kingdom of Desire (1992)

Label: Columbia

1. Gypsy Train (6:45)
  2. Don't Chain My Heart (4:46)
  3. Never Enough (5:44)
  4. How Many Times (5:42)
  5. 2 Hearts (5:13)
  6. Wings of Time (7:29)
  7. She Knows the Devil (5:28)
  8. The Other Side (4:40)
  9. Only You (4:28)
  10. Kick Down the Walls (4:54)
  11. Kingdom of Desire (7:17)
  12. Jake to the Bone (7:05)
  13. Little Wing [Live] * (4:05)
het laatste album waar Jeff Porcaro (één van de beste drummers ter wereld) op te horen is, hij overleed vlak voor de release aan een hartaanval, vermoedelijk veroorzaakt door een alergie aan een insectenverdelger.
andere bronnen melden dat hij overleed na een drugsoverdosis.
het album zelf is het hardste van Toto, Steve Lukather neemt alle zang op zich.
hoogtepunten op dit album zijn met name: Never Enough, 2 Hearts, She Knows the Devil en Kingdome of Desire.
helaas hoor ik nooit een nummer van dit album op de radio.

Het beste album wat Toto ooit gemaakt heeft dat is mijn mening.
Lekere balads een stevige rock songs.

avatar van brooklyn
ah, versterking

Mijn favo Toto album

een van de beste albums van toto ooit

Heerlijk rockalbum van Toto, dit keer neemt gitarist Steve Lukather alle vocals op zich.
Tevens ook het laatste album waarop (door velen betiteld als de beste drummer die ooit geleefd heeft) Jeff Porcaro, hij overleed vlak na de release van deze cd.
De drums en de gitaarsolo's zijn van zeer hoge kwaliteit en zullen ieder rockliefhebber aanspreken ben ik van overtuigd !
vanaf dit album is Toto een beetje uit beeld bij de radiostations geraakt, waarschijnlijk omdat het allemaal niet meer zo commercieel aanhoord, niet dat Toto echt ooit commercieel is geweest, maar in de jaren '80 hoorde je ze natuurlijk geregeld op de radio en hadden ze hun grootste successen.
waarschijnlijk zullen velen na het luisteren van deze cd denken van, hmm is dit Toto ? die gasten van Africa ? dit album klinkt echt totaal anders dan wat het grote publiek van Toto gewend is, maar zoals de kenners weten beheersen de mannen van Toto bijna elke muziekstijl, wat ook terug te vinden is op de duizenden albums van andere artiesten waarop iedere bandlid van Toto op meegespeeld heeft.
dit lekkere album krijgt van mij een welvediende 5*

dutch2
Als je niet beter zou weten, zou je denken dat hier de enige echte Patrick Bateman aan het woord is.

dutch2 schreef:

Wie is Patrick Bateman ?

dutch2
Een liefhebber van Whitney Houston, Huey Lewis and the News en Genesis (ten tijde van Abacab). Jullie schrijfstijl komt enigszins overeen.

I guess I have to considered that a compliment

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Toto's stevigste.
Hoewel geen erg karakteristieke Toto-plaat ben ik nogal fan van zowel Lukathers stem als zijn gitaarspel. 4½*

Casartelli schreef:

Toto's stevigste.

zijn soloalbums al eens uitgeprobeerd ?

Lukather -1989
Candyman- 1994
Luke- 1997

avatar van vogelaar
Het beste rock album die Toto ooit heeft gemaakt

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
TOTO schreef:
zijn soloalbums al eens uitgeprobeerd ?

Lukather -1989
Candyman- 1994
Luke- 1997

Alleen Candyman... wel aardig. Meer volgt nog wel eens, maar het staat niet bijzonder hoog op de prioriteitenlijst.

avatar van dynamo d
In vergelijking met albums als 'Turn Back', 'IV', 'The Seventh One', 'Isolation' en 'Fahrenheit' vind ik dit een middelmatig album. Alleen de nummers 'Kingdom of Desire', 'The Other Side' en 'Wings of Time' zijn wel goed. Desalniettemin, muziek maken kunnen de heren wel. Dit keer was/is het alleen niet zo bijzonder: 3*

p.s.
Is er al een Toto album top 5 op het forum?

Allmusic
Nee, wel een Toto verzamelalbum top 50.

avatar van bonothecat
Na heel veel geouweneel over Toto, maar weer eens naar dit album luisteren.

shappy1010
Ik ben ook iets minder te spreken over deze album. Je hoort gewoon duidelijk dat Steve Lukather teveel invloed heeft gehad hier. Leuke van Toto vindt ik altijd de diversiteit in hun songs, en op deze album lijkt alles een beetje op elkaar. Ik vind er ook niks uitspringen zoals een "Home of the Brave", "Caught in the Balance" of "Better World" Ik mis de synth sound/solootjes van Paich en natuurlijk hoge vocals van een Paich of Williams. Maar het is wel Toto's eerste echte niet-commerciele album, ze spelen hier gewoon wat ze tof vinden. En daar zijn ze voor te prijzen.

Oei oei...wat is Jake to the bone toch geweldig!!! Ik heb zelden zo'n heerlijk instrumentaal nummer gehoord wat heel wat in jezelf teweeg brengt. Jazeker, ik kan dit nummer zeker niet missen. Verder zijn er ook heel wat goeie rocksongs, maar Jake to the bone steekt er echt bovenuit. Geen meesterwerk dus denk ik...maar dat hoeft ook niet altijd.

avatar van Marty
Meer recht-toe-recht-aan, maar toch onmiskenbaar Toto. Gpsy Train en Jake to the Bone zijn voor mij de klassiekers van deze plaat.

avatar van Poeha
dutch2 schreef:

Wat is er mis met Huey Lewis And The News?

avatar van Poeha
Allmusic schreef:
Nee, wel een Toto verzamelalbum top 50.

Ja, daar wordt je als rechtgeaard Toto fan niet echt vrolijk van.

Echt een keigaaf album !
'' Jake to the bone '' is echt heel erg goed gespeeld .
Dit was mijn allereerste cd die ik kocht.
Staat zeker in mijn top 10 !

Ook weer zo'n topalbum!

Met hoogtepunten Kingom of Desire, Don't Chain My Heart en How Many Times!

Jammer genoeg het laatste album waarop we Jeff Porcaro horen

Heerlijk album vind ik dit.
Heel anders dan we van Toto gewend zijn. Veel zwaarder, om het zo maar te zeggen. Ik moet er wel voor in de stemming zijn om deze te horen. Hoewel ik altijd wel in ben voor het fantastische Jake To The Bone!
Andere nummers die ik het meest luister zijn The Other Side, How Many Times, Wings of Time en She Knows The Devil.
De eindes van de nummers zijn ook schitterend, niet het welbekende uitfaden, maar een eind wat echt staat.
Jammer dat dit de laatste plaat is met s'werelds beste drummer allertijden.
Althans de drummer die het meest groovde.
Simon Phillips is technisch misschien beter en beheerst meer, toch kan hij echt niet tippen aan JP.

avatar van Lamontagne
De mooiste beste en meest veelzijdige van deze supergroep.
Dit is een album die je gewoon altijd kan opzetten, vanaf het moment dat ie uitkwam draai ik hem zeker nog om de 2 weken.
Met als grootste uitschieter Wings of time.
Prachtig, zo hoort muziek gemaakt te worden.

Mooi afscheid van Jeff, zo soepel als die op Jake to the bone speelt heb ik hem niet vaak gehoord.

Lamontagne schreef:
De mooiste beste en meest veelzijdige van deze supergroep.
Met als grootste uitschieter Wings of time.
Prachtig, zo hoort muziek gemaakt te worden.

Stoppen op zo'n hoogtepunt.
Wat dat betreft had het afscheid niet mooier gekund... hoe triest het ook is natuurlijk.

RollendeStenen
Ik weet nog goed dat ik deze bij een kennis voor het eerst hoorde. Het album was net uit en hij zei: "nieuwe van Toto, echt ontzettend gaaf".

Wat vond ik het eerst een takke herrie en totaal 'niet-Toto' klinken. Op aandringen van de kennis heb ik 'm maanden later is op een cd-beurs voor een prikkie gekocht. Tip die hij meegaf: "luister het album wat vaker en je gaat ervan houden."

Om een lang verhaal kort te houden, vind ik na ca. 15 jaar dit album absoluut het beste album wat Toto heeft gemaakt. Wat een power, diversiteit, pakkende teksten etc. etc. zitten op dit schijfje.

Iemand die nu net zo over het album denkt als ik toen, geef het tijd...

4,5 *

avatar van Rinus
Misschien wel het beste Toto album ooit uitgebracht. Rock georienteerd, met veel redelijk stevige nummers, met veel ruimte voor Steve Lukather. Eigenlijk is het album helemaal niet commerdcieel. "Gipsy train", "Don't chain my heart", "She knows the devil", Kingdom of desire" en "Jake to the bone" zijn allemaal geweldige nummers, maar het algemene niveau is gewoon hoog op dit album. Prima produktie ook. Eentje om op hoog volume te draaien.