Sticks & Moon - Stick Bukowski (2012)

Label: Top Notch

1. Terugkeer Is Aanstaande (Villa 65 Ode) (2:51)
  2. Maslow (3:48)
  3. Al Mijn Helden (1:51)
  4. El Dorado (4:39)
  5. Trip (2:20)

met Curtis

6. Versplinterd (Komt Goud) (3:33)
  7. Ontmoeting met KF (2:58)
  8. Handleiding (2:38)
  9. Uitbetaald (3:00)
GCITY050
Durf hier geen verwachtingen aan te stellen. Dat deed ik ook bij MC2 en dat heb ik geweten. Gewoon verstand op 0 en maar zien wat ut wordt!

avatar van Mathough
Terugkeer is aanstaande klinkt tof. Na ettelijke tegenvallers vanuit kamp Fakkelteitgroep zou dit zomaar een kwaliteits stukje kunnen worden. De tijd leert.

GCITY050
Kwam net deze quote tegen: 'sticks is de saaiste rapper- met kwaliteit- in NL tegenwoordig'
Kan ik me wel in vinden. Word niet echt opgewonden van die 'Terugkeer is Aanstaande'

update: Ik hoor net gedeelte van de track 'al mijn helden'. Er gloort nog hoop, heer-lij-ke track!

avatar van niels94
Trip is anders aardig lekker. Heerlijk relaxt. We zien wel wat dit wordt, ik ga het in elk geval checken.

avatar van Roscovitsch
Frisse plaat

avatar van niels94
Aan Moon zal het niet liggen. Sticks vindt hier eigenlijk de perfecte ondergrond voor zijn stem. Die klinkt de laatste tijd namelijk af en toe wat vermoeid en futloos naar mijn mening, maar bij deze rustige, jazzy, sfeervolle ondersteuning past het perfect. Gevolg: een heerlijk lome vibe. Jammer alleen dat Sticks tekstueel soms wat zwak overkomt: hij probeert, voor mijn gevoel, veel te geforceerd slim te doen af en toe. Doet hij dit niet, dan is het prima. Maar al met al zal ik niet klagen, zoals ik al zei is vooral de sfeer van deze EP gewoonweg lekker, en er staan gewoon een paar lekkere nummers op. Sticks moet meer over dit soort beats rappen, dit past honderd keer beter bij hem dan de nerveuzere beats van A.R.T.

avatar van Slowgaze
Prima producties van Moon inderdaad. Sticks vind ik hier best prima. Die lomere flow van hem is best prettig, hij zit bijna tegen het nonchalant luie aan. De teksten zijn gelukkig ook er goed op vooruit gegaan. Vond 'm de laatste tijd tekstueel vaak wel heel gemakzuchtig, i.t.t. Rico die tegenwoordig hiphop brengt waar je Roman Jakobson dagen mee bezig kan laten zijn, maar Sticks springt hier prettig ende fijn met de taal om.

Rene1979
Waarom nou weer niet een fysiek exemplaar? Wordt moedeloos van die MP3 shit.. Ik wil van Sticks alles gewoon in handen hebben..

Rene1979 schreef:

Zijn er wel: Klik. Echter wel snel zijn, bij Plato zijn ze binnen een dag uitverkocht, dus zal op de site ook niet lang meer duren aangezien er maar een beperkt aantal zijn gedrukt.

Rene1979
Ja zag het net Gelijk besteld! Ik zie ook allemaal gasten die Fakkelteit cd's hebben?? Deze is wel vet hoor.! Lekker chille beats van Moon en Sticks komt keihard. Hij kan echt verhalen vertellen..

avatar van Delars
Jup, ik heb de fakkelteit cd ook.

avatar van Stapler
Heb hem ook maar besteld. Als ik het niet had gedaan kreeg ik later waarschijnlijk spijt . Trip klinkt heerlijk soepel.

Rene1979
Hoe kom je daar aan dan Lars?

avatar van Delars
Die heb ik een aantal jaren terug gekregen voor mijn verjaardag.

avatar van Harderwiek
Fakkelteit CD van Sticks & Delic? Die heb ik hier ook in de kast; afgelopen jaar nog gekocht.

Nee ik bedoel de fakkelteit mixtapes 1-4

Ow oke, dacht al

GCITY050
Ik heb ze alle 1-4 de tapes! gewoon naar de release gaan, of gelijk merchandise bestellen na de release. Krijg je de fysieke uitgave er vaak bij!

Klopt.

avatar van Mathough
Moon serveert volle instrumentaties, heel chill, en de tegenwoordige nonchalante flow die Sticks aanwendt past daar inderdaad prima op. Een meevaller!

GCITY050
meevaller voor de rapscene haha

avatar van Glaciers of Ice
Moongod in topvorm, Sticks doet het hier mijn inziens niet zo goed. Lekkere beats, maar jammer dat Moongod soms dezelfde drums gebruikt als Cilvaringz.

Wat hebben rappers eigenlijk met die 'nonchalante' flow als ze als generaal worden beschouwd?Ik mis de hongerigheid van velen hiphopgeneralen.

avatar van Kill_illuminati
The Gnius schreef:

Als generaal heb je een staat van dienste en dus sta je hoger in de ranken. Door bezuinigingen krijgen de soldaten minder te eten maar de generalen, omdat die niet van inleveren houden, zullen daar geen last van hebben. Zij blijven wel gevoed en zullen vanzelfsprekend niet hongerig zijn.

hazy
Bij track 7 staat dat Ontmoeting met ene 'KF' is gemaakt. Volgens mij heet die track 'Ontmoeting met KF'. KF is Kinza Ferjani, een fotografe uit Zwolle die de foto van de hoes heeft bewerkt. De vriendin van Sticks.

Misschien heb ik het mis, maar ik kan ook geen featuring in die track zelf vinden.

Rene1979
Dat sticks neerlands beste MC is toont hij nogmaals aan.. Sommige beats zijn hergebruikt door Moon.. Toch mag dit de pret niet drukken want de plaat is zeer dope geworden. Sticks gaat met groot gemak over elke beat die hem aangeboden wordt.

avatar van niels94
Niet elke track is even hard, maar een aantal is echt grandioos. Versplinterd (Komt Goud) is loeihard

Eén ding is een beetje gek. De track Ontmoeting begint ermee dat Sticks even vergeten was dat een 'chick' überhaupt nog gebeld had.. O, jawel trouwens, toch wel. Vervolgens krijg je een heel verhaal over wat er allemaal gebeurd is. Sticks heeft echt zieke geheugenproblemen?

GCITY050
Ben je nou nederhop kenner of niet? Die intro is een ode aan viervoeters van extince.

Dan nog

Ik weet trouwens dat het een ode aan Viervoeters is, maar die track vind ik niks, dus ik weet niet precies hoe hij gaat