Sticks & Moon - Stick Bukowski (2012)

Label: Top Notch

1. Terugkeer Is Aanstaande (Villa 65 Ode) (2:51)
  2. Maslow (3:48)
  3. Al Mijn Helden (1:51)
  4. El Dorado (4:39)
  5. Trip (2:20)

met Curtis

6. Versplinterd (Komt Goud) (3:33)
  7. Ontmoeting met KF (2:58)
  8. Handleiding (2:38)
  9. Uitbetaald (3:00)
avatar van Slowgaze
Hoe kun je dat niks vinden, Niels?

avatar van Rhythm & Poetry
Bij het nummer Handleiding moest ik trouwens meteen denken aan het nummer 5% van Extince met MC Miker G.

avatar van niels94
GCITY050 schreef:
Ben je nou nederhop kenner of niet? Die intro is een ode aan viervoeters van extince.

Heb het even teruggeluisterd. Extince heeft het echt over een meisje die nog niet gebeld heeft (en vervolgens over een andere). Sticks niet

GCITY050
Het komt allebei precies op hetzelfde neer, daarbij is het onderwerp van de teksten ook van vergelijkbare inhoud. Sprake van een geheugenprobleem is dus niet het geval.

avatar van Stapler
Uitbetaald .

avatar van VforVictor
Zit deze cd nu te luisteren en waar ik bang voor was werd werkelijkheid: Sticks rapt weer saai en inspiratieloos... tis eerder het opdreunen van lyrics dan echt rappen. De muziek is daarentegen dik in orde. Oordeel volgt nog.

avatar van thgryda
GCITY050 schreef:

Duhhh ze zijn je aan het trollen denk ik, die intro is net hetzelfde!

Kos
Help me effe, waar komt die sample van Trip ook alweer vandaan?

avatar van Stapler
Curtis Mayfield - Tripping Out

Ah, thanks.

GCITY050
Zo die sample is wel heel duidelijk overgenomen

avatar van luc011190
Uit een oud interview met Opgezwolle op Statemagazine:

Delic gebruikt wel samples in de zin van geluidsfragmenten, maar geen loops. "Het is voor mij geen uitdaging om een loopje van Curtis Mayfield te pakken en daar een drumbeat onder te zetten. Dat is hetzelfde als dat jij een mooi beeldhouwwerk maakt en dat ik hem dan in het wit overspuit en zeg dat het van mij is. Allemaal leuk en aardig hoor, maar je moet wel echt van goede huize komen om dat op een originele manier te doen." Delic is dus geen Kanye West-fan. "Ik vind het een goede producer hoor, ik heb het eerste album wel een aantal keer gehoord. Maar het is niet mijn ding. Hij moet het zelf weten, ik ga daar niks van zeggen."

Kos
Ik vind dit album voor 'Opgezwolle' begrippen ook wel erg veel simpele loopjes hebben eerlijk gezegd. Beetje makkelijk allemaal.
Lekker, maar makkelijk.

avatar van Rhythm & Poetry
Wel fijn dat Delic niks gaat zeggen tegen Kanye West. Sympathiek.

avatar van Slowgaze
Kanye verstaat toch geen Nederlands.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Vanwege de positieve recensies maar weer eens een NL HipHop plaatje besteld.

Begrijp ik uit de commentaren hieronder dat Delic de beats heeft gemaakt, of heeft ART dit voor zijn rekening genomen?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee en nee. Lees ook de andere berichten bij deze EP en zie hoe het daadwerkelijk zit.

avatar van Slowgaze
Volgens mij heten die tracks toch echt 'Trip met Curtis' (omdat Mayfield) en 'Ontmoeting met KF'. Dat zijn geen gastartiesten heur.

GCITY050
En wie is KF dan volgens jou? Ben erg benieuwd.

avatar van Slowgaze
De jongedeerne in het liedje. Zie ook de volgende quote:

hazy schreef:
Bij track 7 staat dat Ontmoeting met ene 'KF' is gemaakt. Volgens mij heet die track 'Ontmoeting met KF'. KF is Kinza Ferjani, een fotografe uit Zwolle die de foto van de hoes heeft bewerkt. De vriendin van Sticks.

Misschien heb ik het mis, maar ik kan ook geen featuring in die track zelf vinden.

avatar van luc011190
Rhythm & Poetry schreef:
Wel fijn dat Delic niks gaat zeggen tegen Kanye West. Sympathiek.

Vind ik wel

avatar van Glaciers of Ice
Eigen Wereld zit denk ik vol met loops (tenminste zo luistert het weg). Je kan het ook een heel andere sound geven door te loopen door middel van je drums en effecten.

avatar van Nr.4
Dope dit, veruit het beste wat ik van Sticks heb gehoord de afgelopen jaren. Relaxte sfeer.

Kos
Conclusie na aantal luisterbeurten: Leuk tussendoortje, niks meer, niks minder.

avatar van Word_Play
luc011190 schreef:
Uit een oud interview met Opgezwolle op Statemagazine:

Spreek ik mezelf tegen dan heet dat verandering
Verkregen door het leven te bewandelen

- Sticks, "Werk aan de winkel"

sxesven
True, maar niemand die zichzelf hier tegenspreekt toch?

avatar van Raul
leuk plaatje van Sticks & Moon! ik begin op een 3,5, moet nog een paar keer luisteren

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
MJ_DA_MAN schreef:

Wat een zure reactie. Dank hiervoor...

Heb net mijn eerste luisterbeurt erop zitten, nadat ik mijn eerste exemplaar van deze cd per ongeluk doormidden brak - de oplage bedraagt nu nog slechts 499 dus - en ik moet zeggen dat ik toch altijd wel weer kan genieten van Sticks zijn flow. Zal hem de komende tijd eens flink wat luisterbeurten geven.

Maartenn schreef:

Wat een zure reactie. Dank hiervoor...

Kom op man, waar zie je delic of a.r.t. staan? Je ziet toch Sticks & Moon staan?