The Breeders - Last Splash (1993)

Label: 4AD

1. New Year (1:56)
  2. Cannonball (3:33)
  3. Invisible Man (2:48)
  4. No Aloha (2:07)
  5. Roi (4:11)
  6. Do You Love Me Now? (3:01)
  7. Flipside (1:59)
  8. I Just Wanna Get Along (1:44)
  9. Mad Lucas (4:36)
  10. Divine Hammer (2:41)
  11. S.O.S. (1:31)
  12. Hag (2:55)
  13. Saints (2:32)
  14. Drivin' on 9 (3:22)
  15. Roi [Reprise] (0:42)
Beslist geen teleurstelling deze tweede cd van the Breeders. Kim Deal was blijkbaar nog redelijk van de partij na de Pixies-split.
Hierna konden we lange tijd niet veel meer van haar vernemen (tot het in 2002 uitgebrachte Breeders album Title TK).

E
Alles van de Pixies hebbende, mag ik deze ZEKER NOOIT wegdoen-van m'n vriendin! En -zoals zo vaak- heeft ze VOLKOMEN gelijk!

avatar van titan
titan (crew)
Zeg maar gerust dat het het beste post-Pixies album is.

avatar van Dielie
wow, heb ik deze plaat veel gedraaid zeg, super, ook die instrumental "Flipside" is WOW

met dat ene bekende nummer die in de begin jaren 90 achter een reklame clipje zat van MTV; lang naar gezocht want kon met het nog vaag herinneren. (Cannonball trouwens)

avatar van otherfool
M'n vriendin heeft om onduidelijke redenen een t-shirt van deze plaat (ze is van '84 en heeft geen idee wie de Breeders zijn). Ik ken alleen Cannonball, zal binnenkort eens de hele plaat beluisteren.

avatar van Jeanicious
Lekker rockende plaat. Ik moet hem toch echt eens kopen, aangezien ik alleen een gebrande versie heb ( oh... ).

avatar van the viking
Ken eigenlijk alleen het briljante Cannonball,komt de rest een beetje in de buurt van dat niveau ?

avatar van Jeanicious
Jazekers. De rest is ook lekkere beukende midtempo rock. Met vrouwelijke vocalen dus. Er staan een paar afwijkende nummers op die voor afwisseling zorgen.

avatar van gemaster
Erg lekker en fris album. 'Cannonball' is toch wel de uitschieter met dat heerlijk dwingende riffje, maar de rest van het album doet daar zeker niet veel voor onder. Het niveau van Pixies wordt nergens gehaald, maar dat was misschien ook wel een beetje teveel gevraagd.

4* voor Kim en consorten.

avatar van Dielie
hmm, je hoort toch duidelijk invloeden van the pixies? "Divine Hammer" bv., nee?

maar idd zeer lekkere plaat die met kop en schouders boven andere projecten van de zusjes Deal uitsteekt,

The Amps vind ik ook top! http://www.musicmeter.nl/album/11813

avatar van gemaster
Natuurlijk hoor je de invloeden van Pixies, maar ik zeg alleen dat ze dat niveau niet halen.

avatar van Dielie
ja idd, ik heb niet goed gelezen, sorry mate

avatar van timhardt
Prachtig schijfje, draai hem na 1000 keer nog steeds erg regelmatig. No bye, no aloha!

avatar van Reint
Ik beluister nu Cannonball, zal later de rest eens beluisteren.

avatar van charlezzz
heerlijke band. ma kim rookte nog sneller dan dat de nummers klaar waren. vanalles geregeld tot en met slaapplaats in amsterdam, was het concert ergens begin jaren 90 in een uur klaar inclusief toegift. mooie tijden!

avatar van Reint
Is het eigenlijk niet raar dat Kims solocarierre een stuk beter is dan die van Frank? Want Frank Bkack schrijf de meeste nummers, is het niet?

avatar van gemaster
Ik luister nu Teenager Of The Year, maar dat is toch echt een niveautje hoger dan The Breeders.

Heerlijk plaatje, studentensentiment.. net zoals de pixies trouwens

Reint schreef:

Zijn solocarriedere is nogal grillig, geloof ik, hij zit e4r best aak naast, terwijl Kim Deal dat wat minder heeft, geloof ik.

fems schreef:
Heerlijk plaatje, studentensentiment..

Dat was het voor mij ook; heb dan ook de cd-singles van Cannonball en Divine Hammer.
Wel totaal anders dan The Pixies; maar wel erg goed gewaardeerd.
Ik ging vroeger in Brabant regelmatig stappen in een cafe/disco waar dit standaard gedraaid werd.
Erg leuke tijd.

Joy
cannonball

geniaalnummer

er zit zo enorm veel in dat ene plaatje van die paar minuten.. is een
analyse waard

avatar van timhardt
er staan veel meer geniale nummers op dan alleen cannonbaal hoor. new year is ook al zo'n stomp-in-de-maag opener. no aloha is ook een brok (even ingehouden) energie. Of wat dachten jullie van hag of saints?

_i like all the different people_
_i like sticky everywhere_

Jaja...
'k heb steeds een zwak voor de zusjes Deal gehad. Ik herinner me hun optreden op Pinkpop destijds: hopen lol! Op een gegeven moment deed iemand uit het publiek de cover van deze cd na. De man maakte met zijn vingers dus een hart-symbool. Kim's reactie:

"what do you mean by that? That we're all big zero's? You're right about that!"

En dan Flipside eroverheen in 1:23" Zaaaaaaalig!

avatar van Lukas
Saints, Drivin' on 9 en Cannonball zijn goed uit te houden, maar verder vind ik dit eigenlijk maar een heel matig plaatje. Dan luister ik eerlijk gezegd veel liever naar Throwing Muses of Belly. 2* hier slechts.

fastpulseboy
deric raven schreef:
Erg leuke tijd.

Kobus?

Inderdaad; werd in Kobus erg veel gedraaid. Geweldige tijden daar gehad. Mooie zalen, en goede sfeer.

avatar van LeRoi
'Canonball' blijft voor mij een heerlijke All Time Classic (mag van mij zo in de TOP 2000)...en overigens is dit bepaald 'nie schlechte' plaat....

avatar van Lexicon Devil
hele leuke plaat, No Aloha vind ik persoonlijk minder leuk als Cro Aloha....de b-kant dus

avatar van dj maus
Bij vlagen briljant, maar als geheel toch wat te rommelig.

Favorieten zijn New Year, Do You Love Me Now, Divine Hammer en S.O.S. (voor wie zich afvraagt waar dat gitaartje uit Firestarter vandaan komt).

avatar van Musico Pinjo
Ben het met dj maus eens, een aantal nummers meesterlijk (Cannonball toch ook wel!!) en een aantal uitermate saai. S.O.S. en Divine Hammer zijn meer dan ok.