Devendra Banhart - Cripple Crow (2005)

Folk
Label: XL

1. Now That I Know (4:54)
  2. Santa Maria de Feira (4:35)
  3. Heard Somebody Say (3:21)
  4. Long Haired Child (3:45)
  5. Lazy Butterfly (4:00)
  6. Quedate Luna (3:07)
  7. Queen Bee (2:45)
  8. I Feel Just Like a Child (4:46)
  9. Some People Ride the Wave (2:27)
  10. The Beatles (1:44)
  11. Dragonflys (1:00)
  12. Cripple Crow (5:59)
  13. Inaniel (3:43)
  14. Hey Mama Wolf (3:53)
  15. How's About Tellin' a Story (1:21)
  16. Chinese Children (5:18)
  17. Sawkill River (1:53)
  18. I Love That Man (2:27)
  19. Luna de Margarita (2:07)
  20. Korean Dogwood (4:02)
  21. Little Boys (5:21)
  22. Canela (1:55)
  23. La Pastora Perdida * (4:02)
  24. There's Always Something Happening * (4:48)
  25. Stewed Bark of an Old Oak Tree * (1:39)
  26. Lickety Split * (1:31)
  27. Ice Rat * (2:03)
  28. Chicken * (3:11)
  29. White Reggae Troll / Africa * (9:43)
avatar van Justinx
Lange tijd heb ik moeten twijfelen of dit wel echt de volle 5* waard waren. Nu echter, bijna twee jaar na de Cripple Crow release kan mij de plaat nog steeds boeien. Toegegeven - ik heb het een tijdje niet meer gedraaid, maar nu ik het er weer eens heb bijgepakt, zijn de nostalgische gevoelens pas echt weer terug. Nog steeds dat prachtige melancholische geluid, zijn stem, zijn ondersteuning; het klopt gewoon helemaal. En hoewel dit naar mijn mening klinkt als een winters album, krijg ik het hier echt warm van en doet me verlangen naar de zomer én natuurlijk niet te vergeten het nieuwe album van de man. Zoals ik al eerder zei, waarschijnlijk met een dvd. Ik kan in ieder geval niet wachten! Om dit verhaal toch maar even af te sluiten. Dit album blijft gewoon heerlijk om naar te luisteren, lekker tijdloos, lekker melancholisch en vooral ó zo divers. Zo heb ik een plaat toch wel graag. Nogmaals mijn stem moeten overdenken; dit blijft toch definitief een 5* plaat naar mijn mening. Ook de tijdsduur van ruim 5 kwartier is een dikke vette PLUSPUNT. Geweldig . Punt.
aERodynamIC schreef:
Voorlopig wil het eerst even op me laten inwerken alvorens ik hier uitgebreider op terug ga komen.Indrukwekkend!!!

We zijn nog wat van je verschuldigd . Ben erg benieuwd naar je uitgebreide mening over dit album. Mijn grootste hamvraag is nog wel waarom Antony & The Johnsons boven Devendra Banhart. Ben wel nieuwsgierig naar het antwoord.

avatar van barrett
Deze plaat eens beluistert op aanraden van aERodynamIC waarvoor dank. Deze artiest had ik nog nooit beluisterd en ik wist dus niet wat ik miste... Hoe luid het gezegde nu weer? Ongekend is onbemind ... dat was in iedergeval het geval bij deze plaat.

Sinds ik deze binnen had heb ik deze plaat onmiddelijk 2-3 keer na elkaar beluisterd en hij bleef me maar boeien. Wat is dit een top plaat... Prachtige stem, heerlijke lyrics en fascinerende geluiden dat is gewoon de simpele optelsom.

Hier schuilt heel wat in van de geflipte onbegrepen artiest tot het tedere innemende van een eenzame houthakker... Het doet me denken aan Nick Drake maar ook ergens aan Elvis Perkins. Deze laatste zal wel heel duidelijk naar deze artiest geluisterd hebben. Toch blijft deze plaat beter dan het oeuvre van Elvis Perkins die ik ook uitermate kan appreciëren.

Deze plaat krijgt voor mijn part na 5 luisterbeurten onmiddelijk de 4.5, wat een plaat ik ben heel onder de indruk.

Nogmaals bedankt aERodynamIC