Moet inderdaad maar eens heel erg snel er voor gaan zorgen dat ik nog veel meer albums van dit gezelschap op de kop ga tikken. Wnat wat ik toto nu toe gehoord heb bevalt mij meer dan prima! Vooral what the hell is een prachtig staaltje psychedelische funkrock!!
What the Hell?! Wat een lekkere funkplaat is dit. En heerlijk afwisselend. Van de psychedelische funkrock van What the Hell, via pure funk van de titelsong Fire naar erg goede funk/soul ballads, zoals Together & It's All Over. Uitstekende instrumentatie en zang en een geweldige drive - zo belangrijk voor deze funk muziek - kenmerken the Ohio Players. Kortom: een funkplaat die echt de moeite meer dan waard is!
De titelsong is een echte hoofdprijs, een klassieker.
Stuwende funk, mooie instrumentatie.
Maar de rest is ook prima.
Het is goed, dat we het maar weer eens onder de aandacht brengen. Met zo weinig hits in Nederland, in de VS ging het dan nog beter, zijn de Ohio Players een band die in de vergetelheid dreigen te geraken. Fire was een hit in 1975 maar niet erg groot.
Dit album bewijst dat dat ten onrechte zou zijn, maar wat doe je er aan? Het enige is af en toe maar weer eens bij stilstaan.
Goed dat dit onder de aandacht komt.
Ik herinner mij de single Fire nog goed.
Mijn oudere broer draaide dit nummer grijs toendertijd en ik genoot als 7 jarige mee.
Echt vette soul/funk.
Ga toch eens proberen dit album te bemachtigen.
Ik geloof musician oprecht en voor old time sake wil ik hiervoor wel investeren.
Hoop dat het op cd te krijgen is.