The Notorious B.I.G. - Life After Death (1997)

Label: Bad Boy

1. Life After Death Intro (1:40)
  2. Somebody's Gotta Die (4:26)
  3. Hypnotize (3:49)
  4. Kick in the Door (4:46)
  5. #! *@ You Tonight (5:45)

met R. Kelly

6. Last Day (4:18)

met The LOX

7. I Love the Dough (5:12)

met Jay-Z en Angela Winbush

8. What's Beef? (5:15)
  9. B.I.G. Interlude (0:48)
  10. Mo Money Mo Problems (4:17)

met Puff Daddy en Ma$e

11. Niggas Bleed (4:51)
  12. I Got a Story to Tell (4:42)
  13. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

14. Miss U (4:59)

met 112

15. Another (4:15)

met Lil' Kim

16. Going Back to Cali (5:07)
  17. Ten Crack Commandments (3:24)
  18. Playa Hater (3:57)
  19. Nasty Boy (5:33)
  20. Sky's the Limit (5:29)

met 112

21. The World Is Filled (4:54)

met Too $hort en Puff Daddy

22. My Downfall (5:26)

met D.M.C.

23. Long Kiss Goodnight (5:18)
  24. You're Nobody (Til Somebody Kills You) (4:53)
R.I.P. Biggie.. deze shit verdient 4.5 sterren, miss wel de met de beste skills, deze moet je voelen

eazyfan
verdient idd een 4.5 maar had wel een paar mindere trax.
maar dat word zeker goed gemaakt.

avatar van herbertwest
Beste nummers: Notorious Thugs, Miss U, My Downfall, Somebody's Gotta Die, What's Beef, Ten Crack Commandments, You're Nobody,
Ik kan beter stoppen want vind maar een stuk of 5 minder dan wat ik net opnoem

Dit album verdient zeker meer dan 3.5 sterren.

avatar van Cath
zeker 4.5 sterren..10 crack commandments, Hypnotize, What's Beef, Sky's the limit..Classics!;)

avatar van Niek
3,5 sterren, maar wel eerder 4 dan 3. Met dit materiaal had je het beste HH-album ooit kunnen maken, jammer dat er (uit wrschijnlijk commerciele redenen) een 2cd van gemaakt moest worden. Nummers als Another en Playa Hater doen pijn aan de oren (dat je het weet Cath). Als BIG iets selectiever was geweest had ie (nog meer) geschiedenis geschreven.

Want ik vind Someboy's Gotta Die en You're Nobody niet zo geweldig..

Nou die vind ik juist 2 van de beste nummers van het album. Ik noem (persoonlijk) en misschien verrassend Mo Money Mo Problems als de minste, het nummer heeft me eigenlijk nooit wat gedaan. Hmm ja nummers die ik íetsjes minder vind zijn Kick In The Door, What's Beef, Going Back To Cali en Nasty Boy, maar dan zeg ik ook IETSJES minder want het zijn natuurlijk goede nummers. Ik blijf bij de enige 5* die ik tot nu toe heb gegeven op MuMe.

avatar van Dielie
"Kick In The Door" ietsjes minder?

avatar van MJ_DA_MAN
O shit ik heb mijn mening weer gegeven. Sorry.

avatar van Dielie
haha, begint nie eh peetie

gij zegt gewoon nogal veel dingen die tegen mijn karre stoten,

ma tgeeft nie

Erg

eazyfan
dit is zo een album dat heel goeie trax heeft (nix meer) en dan een paar die zwaar wack zijn andere soorten zijn er niet:
heel goed:
Somebody's Gotta Die,Hypnotize,Kick in the Door,Last Day,What's Beef?,Niggas Bleed,Going Back to Cali,Ten Crack Commandments,My Downfall,Long Kiss Goodnight,You're Nobody (Til Somebody Kills You).
de rest vind ik egt zwaar wack of te laag voor Biggie's niveau.ik verlaag momenteel naar een 4 maar mijn mening en stem kan zeker nog veranderen.

eazyfan
nah My Downfall heeft een te goeie tekst voor een 4.My Downfall vind ik egt de beste op dit album en een van zijn beste tracks ooit.nu weer 4.5

Want ik vind Someboy's Gotta Die en You're Nobody niet zo geweldig..

Ik vind somebody's gotta die wel goed enm You're nobody is momenteel het nummer dat ik samen met My Downfall het meest draai. Ik vind Fuck you tonight, Mo Money, Mo Problems, Another en Nasty Boy niet zo. Wat ik wel jammer vind is dat Puff Daddy met zijn geschreeuw op My Downfall eindigd. Maar goed, ben ook nooit een Puffyliefhebber geweest

herbertwest schreef:

gezegd kerel

eazyfan schreef:

gezegd kerel

avatar van Cath
Miss U is trouwens echt een heel mooi nummer.

Cath schreef:
Miss U is trouwens echt een heel mooi nummer.

absoluut, hoort bij mijn favo nummers van deze cd.

Ik als Biggie fan *THE GREATEST Thankyou* zit met een brandende vraag die mischien hopelijk beantwoord zal worden in dit topic!!

Life after Death had als eerste single 'Hypnotize', dit nummer heb ik natuurlijk verkracht! Biggie op de toppe van zijn kunne. Heerlijk hoe die woorden uit zijn mond komen om nog niet te spreken over flow!!!

Hypnotize was een paar weken voor zijn dood als 1e single uitgebracht dus er is een aannemelijke kans dat ie deze track ooit live heeft gespit ter promotie van het album ofzoo...

Lijkt me fantastisch om deze track live te horen!!
Heeft ie hypnotize ooit live gedaan ?
Zo ja, audio of video materiaal van?
Beschikt iemand over deze informatie...
speculeren mag ook, dus wat denken jullie heeft ie hypnotize ooit live gedaan in club of waar dan ook...

Ik probeer me bij deze voor te stellen hoe hevig en intens het publiek wel niet uit zijn dak moet zijn gegaan mocht ie het ooit gedaan hebben. Moet fantastisch geweest zijn haha!

eazyfan
ik heb gekeken voor je op youtube maar vond nix.

Somebody's gotta die is mijn favoriet

avatar van MJ_DA_MAN
Nouja nog steeds het enige album dat ik een 5 heb gegeven omdat het me een gevoel heeft gegeven dat ik bij geen enkel album heb gehad.

Cath schreef:

Precies! kijk het zit zo, alles is geweldig goed dus als er 1 liedje een beetje goed is het lijkt alsof het slecht is. Maar het is alsnog van bovengemiddeld niveau!! Dat is het gewoon

Daar ben ik het met je mee eens. Vond ik ook bij It was written en I Am van Nas. Dat ze niet zo goed zijn als Illmatic betekent niet meteen dat ze niet goed zijn

eazyfan
Hypnotize is wel voor een deel gesampled van Lodi Dodi van Snoop Dogg.maar allebei dope trax.

Relax
eazyfan schreef:

Het is nog altijd van Slick Rick

avatar van Conway Twitty
Snoop Dogg geeft dat toch ook wel duidelijk aan in het nummer.

eazyfan
ja sorry,ik ken Slick Rick dan ook niet zo,had 1 album van hem dat ik al volledig vergeten ben.

avatar van Niek
Waarom geeft er niemand af op Playa Hater??! Wat een gebler! Bestaat er een reden om dit nummer erop te zetten? Verder is het jammer dat biggie geen nauwkeuriger selectiebeleid hanteerde. Dan had hij veruit het beste Hiphop-album kunnen maken. Dan had hij zijn gruwelijke debuutalbum gewoon overtroffen! Wat een stunt had dat geweest. Dan had je 80 minuten alleen maar klassiekertjes gehad, elk nummer had een potentiele hit geweest... dan, dan, dan.. Enfin, nu wordt je genot bruut verstoort door Lil'Kim of The LOX of door het geschreeuw van Puff (daar bedoel ik ook zijn raps mee). Eeuwig zonde. Al met al blijft dit een vreselijk goed album. Oh ja Jonguh 20: Ik denk niet dat Biggie Hypnotize ooit live heeft gedaan. Hij is neergeschoten nadat hij op een feest was geweest waar Hypnotize voor het eerst gedraaid werd, ik denk niet dat Hypnotize al live was gedaan voordat het een hit werd... nogmaals: eeuwig zonde!

avatar van T.O.
Niek schreef: