Earth and Fire - The Ultimate Collection (2003)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Label: Universal

1. Seasons (4:07)
  2. Ruby Is the One (3:26)
  3. Wild and Exciting (4:04)
  4. Invitation (3:50)
  5. Storm and Thunder (4:50)
  6. Memories (3:21)
  7. Maybe Tomorrow, Maybe Tonight (3:12)
  8. Love of Life (3:08)
  9. Only Time Will Tell (3:43)
  10. Thanks for the Love (3:40)
  11. What Difference Does It Make (3:10)
  12. 78th Avenue (3:01)
  13. Weekend (3:32)
  14. Fire of Love (3:46)
  15. Dream (2:58)
  16. Twenty-four Hours (3:39)
  17. Jack Is Back (3:12)
  18. The Two of Us (3:57)
  19. Hazy Paradise (3:46)
  20. Mechanical Lover (2:16)
  21. Vivid Shady Land (4:13)
  22. Love Quiver (7:35)
  23. Song of the Marching Children (4:08)
  24. Lost Forever (2:47)
  25. Ebbtide (4:54)
  26. Fanfare (6:05)
  27. Fun (3:39)
  28. Circus (6:15)
  29. De Tijd Zegt Niets (3:17)
  30. Smile (3:11)
  31. Green Park Station (2:59)
  32. Answer Me (5:13)
  33. Season of the Falling Leaves (3:23)
  34. Tell Me Why (3:08)
  35. What More Could You Desire (3:03)
  36. Love Is an Ocean (3:57)
  37. Jerney Kaagman - Allright, here I Am * (3:07)
  38. Jerney Kaagman - My Mystery Man * (3:34)
  39. Jerney Kaagman - Don't Say It * (4:09)
  40. Jerney Kaagman - Running Away from Love * (3:59)
  41. Jerney Kaagman - Queen of Hearts * (4:11)
  42. Jerney Kaagman - Victim of the Night * (3:41)
  43. Good Enough * (3:51)
  44. Keep on Missing You * (6:29)
  45. French Word for Love * (3:16)
avatar van FunkStar
De eerste volledige verzamel cd van deze Nederlandse groep met ALLE hitsingles. Interessanter is de bonus cd met ook nog eens alle hitsingles van Jerney Kaagman. Ja, idols-generatie, deze "ijsdame" was leadzangeres van deze groep en in het begin van de zeventiger jaren meer dan "hot" in Nederland!

EVANSHEWSON
Misschien is ook hier TROP TE VEEL ?
Hangt ervan af voor hoeveel deze cd verkocht wordt, maar van deze band mag je gerust een zo compleet mogelijk hitoverzicht hebben, we nemen de eventuele mindere songs er dan graag bij, er zal zeker geen enkele prima song op ontbreken ?
Jerney Kaagman, wat een wijf, wat een stem !

avatar van Rinus
Is heruitgebracht in 2007 als "The very best of", maar dan als dubbel CD (op de tracklisting nummers 1 tot en met 36), dus zonder de Jerney Kaagman solo songs (die toch al niet al te sterk zijn) maar alleen alle echte Earth & Fire singles. De tweede CD is vooral interessant, omdat het alle B-kantjes van de singles bevat, waarvan er verscheidene nooit op enig album zijn verschenen, zoals "Lost forever". Verder staan er een paar goede albumtracks op en de rariteit "De tijd zegt niets", hetgeen eigenlijk een instrumentaal nummer is met een in het Nederlands gesproken tekst erover heen.
Dus al het essentiele van deze geweldige Nederlandse band is hier verzameld, in een geweldige geluidskwaliteit (van de gere-masterde tapes), en dat voor 7 Euro, die ik ervoor heb betaald.

HET ultieme overzicht van Earth and Fire. Het geeft een goed beeld van de muziek waar de band voor stond. Aan de ene kant de singles, aan de andere kant de uitgesponnen, originele symfonische albumnummers. Leuk is de 3e CD waarop nagenoeg alle (er missen er een aantal) solosingles van Jerney staan. Leuk voor de heb!

Alleen jammer dat de lange titelnummers ontbreken, maar aangezien die meestal een kleine 20 minuten duurde snap ik dat wel. Al was dat wel een leuk 4e CDtje waard geweest...

von Beethoven
Er is ooit een betere 3cd (of waren het er 2 met 3 albums?)box geweest met het oude materiaal.
hier staat te veel later werk van ze op.......om over de verschrikkelijke solo bijdrage van kaagman maar te zwijgen.

avatar van royh
von Beethoven schreef:

Jij bedoelt waarschijnlijk de dubbelcd 3 Originals (met Atlantis/To the world of fhe future & Gate to Infinity). Dat is inderdaad een mooi overzicht: de term verzamelaar zou ik in deze niet willen gebruiken, aangezien het gaat om drie originele studioalbums. Deze box is trouwens nog altijd goed verkrijgbaar.

Maar om even op deze Ultimate Collection terug te komen: ik vind een prima overzicht, waar in ieder geval alle singles op vertegenwoordigd zijn. Voor mij hadden de samenstellers hier ook nog Andromeda girl in z'n 11 minuten uitvoering op mogen zetten: dat vind ik ook een geweldig nummer en een mooi voorbeeld dat Earth & Fire ook in haar commercielere periode nog uitstekend werk afleverde. Als je deze Ultimate collection aanschaft met daarnaast Song of the Marching Children & 3 Originals dan heb je een redelijk compleet overzicht lijkt me.
Het knappe van Earth & Fire vind ik dat ze enerzijds in staat waren om uitstekende singles af te leveren en anderzijds ook uitstekende albumtracks op hun naam hebben staan (ik deel hierbij de mening van tim_eaf). De solonummers van Jerney kunnen mij ooit niet zo boeien trouwens.

avatar van Gert P
Tegenvallende verzamelaar, a een paar hitsingeltjes en verknipt nummers.
Maar daar hebben ze al 5 verzamelaars van misschien wel meer.
De liedjes van miss idol zelf ach....

avatar van bikkel2
Uiterst rommelig samengestelde compilatie van deze nederlandse Symfogroep . Er is niet zo veel lijn in te bekennen . Sterke singles in combinatie met albumtracks en een stuk of wat Jerney solonummers die mij in ieder geval weinig aanspreken .

Je kunt dan volgens mij beter gaan voor een echte singlecompilatie of als echte liefhebber voor de reguliere albums . Jerney solo .... daar zou je buiten moeten kunnen .

avatar van rudiger
Hier had goed een enkele cd van gemaakt kunnen worden maar ik denk dat Jerney wat geld nodig had want ze zal inmiddels wel uit haar leren pakkie gescheurd zijn en de kaak chirurg kost erg veel geld om haar kaken op te rekken zodat ze weer kan lachen .

rudiger schreef:

Leren pakkie heeft ze nog ! hangt nog in de kast . Had ze aan bij Idols . Toen heb ze het nog een x aangetrokken om Weekend te playbacken . Pastte nog prima . of het was al verzet .

avatar van musician
Er staan op deze verzamelaar toch wel erg goede momenten, afgezien van de aanwezigheid van een aantal nummers dat oorspronkelijk nooit op cd is verschenen (Memories, Thanks for the love, What diffrence does it make).

1 t/m 18, 34 en 36 zijn de uitgebrachte singles, waarbij voor mij de interessantste nummers 1 t/m 11 zijn.
Dan heb je ook nog de oude getrouwe tracks uit de eerste periode van E&F, 19 t/m 28, die op zich ook allemaal prachtig zijn.

Het overige is minder en over het solowerk van Jerney Kaagman maar helemaal gezwegen. Het werk van Earth & fire, met name uit de periode 1969-1977 is goed genoeg om zelfs ongehoord aan te schaffen. Het gaat dan om een zestal cd's, allemaal vaak inclusief bonustracks.

Je hebt dan in ieder geval albums met een onderling (thematisch) verband die het allemaal een stuk interessanter en meer luisterbaar maken.

avatar van bikkel2
1 t/m 9 is sowieso perfect . De betere spannendere singles in ieder geval + nog wat fraaiere albumtracks ( Fanfare , Circus vooral ) Maar de periode na Reality Fills Fantasy en eigenlijk grotendeels al tijdens, is van een bedenkelijker niveau , waar alle prog en spanning overboord lijkt gegooid . Jack Is Back vind ik overigens nog een heel aardige single . Heeft pit en klinkt lekker .

Dat de band een andere lichtere stijl ambieeerde zou geen bezwaar moeten zijn , maar het komt te vaak in de buurt van dansbare futloze pop . Het is denk ik ook niet voor niets dat de gebroeders Koerts langzaam uit beeld verdwenen . Toen Kaagman en ega Bert Ruiter zich met het schrijven gingen bemoeien ging het niveau naar beneden .

avatar van Gert P
Nummer 5 is hier zomaar 2 minuten gekort nee die is niet okee in deze versie.

Gert P schreef:
Nummer 5 is hier zomaar 2 minuten gekort nee die is niet okee in deze versie.

Mee eens , een nummer als Storm And Thunder moet in z`n gehele lengte er natuurlijk opstaan gezien de rommel die er verder op staat hadden ze tijd genoeg .
Van de 45 nummers kan ik er maar 15 behoorlijke pruimen en dat is `n derde deel dus zijn 2 sterren nog mild .

avatar van musician
Nee, dit is de versie zoals hij is uitgebracht op single Gert. Dus in die zin heeft het zeker wel bestaansrecht.

Maar de lange Storm and Thunder track van het album The Song of the Marching children is natuurlijk ook prachtig.

avatar van Gert P
Rudiger dit is ook iets wat ik nooit zou kopen en inderdaad met een stuk of 15 houdt het op.
dus je kan ook gewoon een 1 disc kopen met die singletjes.
Voor mij is een ultimate collection ook werkelijk de allerbeste songs onverkort.
En een best of hoeven van mij geen singletjes te zijn wanyt singles zijn niet de beste nummers van een groep alleen de commercieelsten.
Waarom worden top 40 liedjes zo snel vergeten..... juist bagger

Gert P schreef:
dus je kan ook gewoon een 1 disc kopen met die singletjes.

En die is overal voor `n euro of 5 te vinden .

avatar van Gert P
Hey Rudiger , zijn we het eindelijk eens een keer eens!