Scritti Politti - Songs to Remember (1982)

Label: Rough Trade

1. Asylums in Jerusalem (3:14)
  2. A Slow Soul (3:17)
  3. Jacques Derrida (4:59)
  4. Lions After Slumber (6:10)
  5. Faithless (4:15)
  6. Sex (4:22)
  7. Rock-a-Boy Blue (5:51)
  8. Gettin', Havin' and Holdin' (5:16)
  9. The Sweetest Girl (6:16)
dj@
Briljant debuutalbum, voorafgegaan door een aantal even mooie 12"-es. Onweerstaanbare funk, new wave, disco, reggae. Ik las over de band in muziektijdschrift Vinyl.
Daarna werd het geluid van Scritti Politti gepolijster. Hoewel nummers als Wood Beez en Absolute ermee door kunnen, is het geheel wat mij betreft niet interessant meer.

kistenkuif
dj@ schreef:

Altijd een van mijn lievelingsalbums geweest op vinyl. Verrassend genoeg met begeleidende muzikanten uit Robert Wyatt's omgeving.Nu als cd in huis. Ik mis de 12"-es, vooral die met Rico op trombone. Enig idee of ze op cd zijn uitgebracht?

avatar van Lukas
kistenkuif schreef:

Nou, da's ook sterk. Ik post net ergens anders dat The Sweetest Girl me qua instrumentatie aan Robert Wyatt doet denken. En nu lees ik dit.

kistenkuif
Nog sterker: Robert Wyatt zelf speelt keyboards op dit album.

avatar van Poepie34
Gewoon goed