Local Natives - Hummingbird (2013)

Label: Infectious

12. Palms * (4:32)
  13. 11:11 * (3:44)
  14. Ingrid * (4:25)
avatar van Dustbowl
Wel benieuwd naar dit album. Vorige vond ik erg goed, maar na heel veel luisterbeurten vond ik die toch wat te lang duren. Deze duurt een goede 8 minuten minder lang dus dat is alvast positief

avatar van AOVV
De nieuwe single 'Breakers' is inmiddels al een tijdje te beluisteren. Ik verwacht er wel wat van, debuut misschien inderdaad net wat te lang, drie kwartier lijkt beter te passen bij een band als Local Natives. Al moet dat zich nog uitwijzen, en is het voornamelijk de kwaliteit van de songs zelf die het verschil moet maken, natuurlijk.

avatar van aerogp1
Het nieuwe album van Local Natives is vanavond op iTunes "gelekt" door de band zelf, aldus deze facebookupdate:

Feeling extremely tempted to leak my own album. just in case the world ends tomorrow. plus I'm feeling impatient.

Ik ben weer erg benieuwd, in 2009 vond ik Local Natives een leuke verassing!

WJW
Nieuw nummer van hun nieuwe album:

SoundCloud - Hear the world?s sounds

avatar van Linius
Ik vind dat toch zo'n fijn nummertje. Het zou fantastisch zijn als deze plaat weer net zo tof is als het debuut.

Zeer benieuwd, debuut was erg goed, live ook leuk

avatar van japser121
Local Natives In Concert : NPR

hier spelen ze zo'n 8 nieuwe nummers van Hummingbird, maar op Breakers na (wat een feest dat nummer!) weet ik nog niet echt wat ik er moet van vinden...

avatar van jrn
jrn
Breakers vind ik persoonlijk een ge-wel-dige track en staat hier al dagen op repeat.

avatar van Linius
Don Broccoli en Coldwarkids hebben bronnen die ik niet tot m'n beschikking heb blijkbaar. Vertel eens op

WJW
Na het luisteren van hun concert op NPR.org ben ik bang dat de Local natives met hun nieuwe album een té serieuze kant op zijn gegaan. Ik mis in de nieuwe nummers het speelse van hun debuutalbum, het komt op mij erg 'emo' over.

avatar van Linius
Ik vind live versies van onbekende nummers luisteren altijd een lastige graadmeter. Toen ik Villagers zag optreden voor Grizzly Bear kon ik ook niet veel met de nieuwe nummers en genoot ik vooral van het bekende werk. Nu ik de plaat meermaals heb kunnen luisteren vind ik het allemaal geweldig.

Voor mij zijn in ieder geval de paar singles die we tot nu toe konden luisteren weer erg mooi.

Al te vinden op internet. Valt zeker niet tegen!
Hoogtepuntjes op dit moment: Bowery, Black Spot, Heavy Feet & Mt. Washington

avatar van Linius
Ik heb hem pas één keer geluisterd en dat valt ook zeker niet tegen

avatar van coldwarkids
Vanaf track 5 begint het echt boeiend te worden.. vooral Wooly Mammoth en Mt. Washington zijn pareltjes.

avatar van japser121
pfieuw, ik dacht eventjes dat deze ging tegenvallen. Na het liveconcert op npr en een eerste luisterbeurt zat ik op 'n 3 sterren. Het leek niet echt te pakken, de speelsheid van hun debuut zat er niet echt in en daardoor was ik wat teleurgesteld.
Maar na een tweede luisterbeurt beginnen de dingen hier en daar al op hun plaats te vallen (waaronder het tegendraadse Black Balloons en de valse trage Mt. Washington).
Hoogtepunten blijven wel de singles Breakers en Heavy Feet, maar daar kunnen er nog enkele bij komen na een derde en 4e en 5e luisterbeurt.

avatar van Melodic Fool
ik vond een tijdje helemaal niks meer over deze band, was bang dat het erbij bleef.
maar hier hebben we dan eindelijk de opvolger van dat o zo mooie album gorilla manor
zo te lezen valt het niet tegen maar is het ook niet hetzelfde, ik ben benieuwd !

avatar van Don Broccoli
Die piano in Three Months doet mij aan James Blake denken. Na weken nadenken ben ik er achter. Mooi nummer trouwens.

avatar van coldwarkids
MT. Washington is het mooiste nummer van het album. Wat een beauty!!

avatar van Dustbowl
Inmiddels ook via spotify te beluisteren. Ik zit nu midden in mijn eerste luisterbeurt, maar wow wat is het weer mooi. Wat volwassener dan het debuut, minder speels ook wel, maar vooralsnog ervaar ik dat niet per se als een nadeel. Gewoon weer erg mooi

WJW
Meer richting Grizzly bear, minder speels maar gepolijst mooier. Interessante richting die per definitie niet slechter is!

avatar van Elbow
'Columbia' van Local natives gehoord op het uitstekend radioprogramma 'Duyster' op Studio Brussel. Doet me een beetje denken aan 'Spanisch Sahara' van Foals. Prachtig hoe Frontman Taylor Rice zichzelf in vraag stelt... "Everynight i ask myself, i am giving enough?? I am loving enough? Benieuwd naar het album 'Hummingbird'...,

avatar van Don Broccoli
Typisch dat Heavy Feet en Breakers bovenaan staan bij favoriete nummers onder de MuMe-gebruikers. Ben er van overtuigd dat dat niet de beste nummers van deze plaat zijn.

Strange...

avatar van venderkets
Coverart is in ieder geval al ruim de moeite. Op 1e gehoor inderdaad wat moeilijker te plaatsen dan debuut, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

venderkets schreef:
Coverart is in ieder geval al ruim de moeite.

Voor mij de reden om het te gaan beluisteren. Het trok mijn aandacht in elk geval.
Ik was verder niet bekend met het debuut dus ging er vrij onbevangen naar luisteren.

Al snel viel me op dat het album prachtig in elkaar steekt: mooie productie, goed opgebouwde nummers. Toch heb ik altijd wat minder met deze vorm van samenzang en het lijkt wel of we momenteel doodgegooid worden met 'dit soort bandjes' (hoe je dat verder ook kunt benoemen).
In dat opzicht was het ondanks het genieten ook wel een zekere 'vermoeidheid' die bij me begon op te steken.
Bandjes die ingenieuze albums afleveren maar misschien wel iets té doordacht naar mijn smaak.
Nergens weten ze mijn muzikale hart te raken en dat is wel nodig om er lyrisch over te gaan worden. Bandje nummer zoveel de laatste tijd die een uitstekend album uitbrengt maar waar er ook te veel afstand bij blijft bestaan.

avatar van Don Broccoli
De coverfoto is gemaakt door Matt Frazier (of Taylor Rice, weet het niet zeker meer). Twee van de mannen zijn hier al op het dak geklommen van hun oefenruimte in Silver Lake, Los Angeles. Kelcey Ayer kost het wat meer moeite.

aERodynamIC schreef:

Dat heb ik ook met dit soort bandjes, maar stoor me daar meer aan bij bijvoorbeeld Grizzly Bear. Hummingbird vermoeide mij aanvankelijk ook een beetje, maar de melodieën zijn vaak zo sterk dat ik het nu alleen nog maar een mooie plaat kan vinden. Ja echt, ik prefereer kolibries boven grizzlyberen (en gorilla's).

WJW
Ik stoor me aan het serieuze sausje over dit album. De fun en het gekke van de eerste plaat is helemaal weg. Na twee luisterbeurten klinkt het te gelikt en bijna zielloos. Het klinkt niet slecht, maar ook niet goed en dan luister ik er vooral naar in relatie met hun debuut.

avatar van Elbow
Heb het album al een paar keer beluisterd en je kan er niet omheen dat Aaron Dessner van The National achter de knoppen zit. Hoor veel The National, Bon Iver... Toch wel een spannend emo plaatje. Het is vroeg maar ook dit schijfje (na Villagers en Yo la tengo )maakt een kans om in mijn top 10 van de eindejaarslijstjes te belanden. Knap.