Y & T - Earthshaker (1981)

Label: A&M

1. Hungry for Rock (3:47)
  2. Dirty Girl (5:06)
  3. Shake It Loose (2:55)
  4. Squeeze (4:04)
  5. Rescue Me (4:45)
  6. Young and Tough (3:48)
  7. Hurricane (3:24)
  8. Let Me Go (3:12)
  9. Knock You Out (2:59)
  10. I Believe in You (7:14)
avatar van glenn53
2 stemmen dus nog erg onder gewaardeerd. Staat geen slecht nummer op, fantastische zangwerk met geweldig soleerwerk.

avatar van Confessor
Ohja... Jeugdsentiment...
Uit de tijd dat ik solo's nog niet storend vond.
Heb ze ooit gezien op Pinkpop, het nummer Resque me is toen heel lang mijn favoriete nummer geweest.

avatar van rockosaurus
Ohja... Jeugdsentiment...

Inderdaad...snif snif
Eén van mijn eerste gekochte elpee's...beste album van Y&T en een echte hardrock-klassieker.
De solo van I believe in you is na 25 jaar nog altijd ontroerend.
4.5 sterren.

maniac
Nog 45 gulden voor betaald ongeveer 12 jaar geleden (Japans import) is elke cent dubbel en dwars waard geweest.

Ik ben deze nog steeds niet tegen gekomen op Cd
Schandalig dat er nog steeds geen fatsoenlijke cd release
is voor deze Hardrock klassieker. Zo blijkt wel weer dat hard Rock nog steeds niet serieus wordt beschouwd
Maar goed die lp staat nog steeds als een Torenflat

Wat een band ....nooit meer geevenaard door ze
Alle nummers zijn Top !!!!

Ik ben deze nog steeds niet tegen gekomen op Cd
Schandalig dat er nog steeds geen fatsoenlijke cd release
Maar goed die lp staat nog steeds als een Torenflat

Wat een band ....nooit meer geevenaard door ze
Alle nummers zijn Top !!!!

Hij is in de betere platenzaak te krijgen (Japanse import). Ik heb hem zojuist aangeschaft, mijn beoordeling volgt dus snel.

Een heerlijke rocker... 4*

Er schijnt nu een geremasterde versie via de normale kanalen te verschijnen
daar wacht ik dan op ipv dure japanse uitvoering te kopen die al een paar jaar bestaat !!!!

Er schijnt nu een geremasterde versie via de normale kanalen te verschijnen

Duur... 15 euri kostte hij me, vind ik meevallen...

dat valt zeker mee. is dit ook de uitgave uit 2006 !!
Ik had al geinformeerd en volgens min cd leverancier
was alleen Japanse import bekend !!!
Mag ik vragen waar je deze versie dan gehaald hebt ?

hardrock schreef:
dat valt zeker mee. is dit ook de uitgave uit 2006 !!
Ik had al geinformeerd en volgens min cd leverancier
was alleen Japanse import bekend !!!
Mag ik vragen waar je deze versie dan gehaald hebt ?

Ik weet niet of het de uitgave uit 2006 is. Ik zal hem thuis eens beter bekijken. Het is een uitgave met een 'gewoon' Engels hoesje, met daarin een gevouwen inlegvel met alle info in het Japans. Om het hoesje heen zit zo'n flapje, ook in het Japans.

Ik heb hem voor 15 euro gekocht bij warenhuis Möller (of Müller?) in Aken, daar hebben ze een bovenverdieping met cd's, waar ze nog wel eens leuke importdingen hebben tegen een goede prijs. In Nederland heb ik hem niet onder de 19,95 gezien.

Beste Cygnus lees net dit verhaal op internet

"Y&T have made reissues of their classic albums "Earthshaker" (A&M Records, 1981) and "In Rock We Trust" (A&M Records, 1984). Both albums are available here. According to a posting on the band's web site, "Earthshaker" "was carefully digitally re-mastered in November 2006 at a high sampling rate taken directly from the 1/2" analog master tape. This new CD captures the sounds of the original mixes like no other version available." The track listing is as follows: 01. Hungry for Rock 02. Dirty Girl 03. Shake It Loose 04. Squeeze 05. Rescue Me 06. Young & Tough 07. Hurricane 08. Let Me Go 09. Knock You Out 10. I Believe in You ."

Ik denk toch dat je een japanse uitvoering in huis hebt
Die dus minder klinkt als deze nieuwe uitgave
Maar in ieder geval bedankt voor de tip
Aleen jammer dat ik zo een eind uit de buurt van Aken woon

avatar van Cygnus
Ik heb inderdaad de Japanse uitvoering. Toen ik hem kocht wist ik ook niet dat er een remaster aan zat te komen. Weet je ook een datum van uitgave?

Volgens de site van Dave Meniketti moet hij al leverbaar zijn
Maar heb 2 weken geleden gescheckt met mijn cd leverancier
maar stond nog niet in zijn systeem maar ga dit weer checken als ik weer een shot van nieuwe cd's ga halen (momenteel
komkommer tijd komt niets uit )
Dus voorlopig moet ik het nog met mijn lp versie doen

Ouwe rotten maar "still going strong", deze CD bevat alle klassiekers. Hoor ze toch liever live, dus prefereer ik de live CD "Yesterday & Today Live" uit 1990. De laatste keer dat ik ze live zag, 013 Tilburg juni 2006 was geweldig !!

avatar van Hans Brouwer
Y & T treedt op in Hellendoorn op 19 mei a.s. Aangezien Deep Purple daar ook zal optreden zal ik die dag in Hellendoorn vertoeven . Echter: Y & T , ik heb er nog nooit van gehoord . Zal ik dan maar eens een album van deze jongens downloaden . Wie adviseert mij met welk album ik het best kan beginnen .

Hans Brouwer schreef:

Deze!

avatar van Hans Brouwer
Cygnus schreef:
Deze!
Waar ik al een beetje bang voor was.........., uit Amerika komt geen ècht goede rockmuziek; te steriel, te glad, te gelikt . Zo is het dus ook met Y & T. Nou ja, in ieder geval weet ik nu dat ik 19 mei a.s. tijdens het optreden van Y & T even weg kan om.......... een biertje te gaan drinken of zo .

avatar van glenn53
Daar begrijp ik dus niets van, dit is juist helemaal geen gelikt album, maar ja .....

avatar van Germ
Germ (crew)
Dit is absoluut geen gelikte plaat. Dit is 1 van de beste hardrock-elpees ooit gemaakt. En een blauwdruk van het genre hoe het zich in de jaren 80 zou gaan ontwikkelen!

Joy
black tiger en meanstreak zijn ook 2 waardige albums om zo ff eens mee te beginnen

avatar van Tribal Gathering
Mijn kennis van dit album beperkt zich tot de nummers van een verzamelaar ergens midden jaren tachtig en het live-album Yesterday & Today live. Ik ken 5 van de nummers en weet dus dat dit gewoon een (erg) goede band is.

Als ik echter als onwetende luisteraar in de winkel dit album tegen zou komen, zou ik hem meteen weer terug zetten. Met titels als Hungry for Rock, Shake It Loose, Let Me Go en Knock You Out plaatsen ze zich zelf wel erg in het rijtje foute Poedelrockers.

Van de nummers die ik wel ken zijn Dirty Girl, Rescue Me en I Believe in You fantastische nummers en ook Squeeze en Hurricane zijn prima. Vooral de versies van de songs op het eerder genoemde live-album zijn heerlijk.

Het is jammer dat deze band altijd een beetje in de kantlijn is blijven hangen, maar ze hebben het natuurlijk ook wel een beetje aan zichzelf te wijten. Goede teksten schrijven is ook een onderdeel van het maken van muziek.

Joy
ik vind die teksten eigenlijk wel grappig

vrouwen, drank, aan de kant gezet worden ach, het zal voor het overgrote deel gestoeld zijn op eigen ervaring en bijpassende levensstijl waarin weinig ruimte is voor andere zaken,maar ik stoor me er niet aan

het geheel klinkt gewoon als een klok

LocoHermano
Alleen al verplichte aanschaf vanwege de aanwezigheid van I Believe In You, een dijk van een rockballad

Kevin-Raphaëll
ik was eens naar de toplijsten aan het kijken en kwam deze tegen op nummer 1 wat betreft beste jaren 80

het is nogal een rare top 50 zou ik zeggen. de plaat telt enkel maar via het aantal stemmen die een score heeft. als ik een totaal onbekende plaat uit de jaren 80 op mume zet en ik geef het een 5, dan is dit de absolute nummer 1 van de jaren 80, nogal vreemd.

nu over deze. schiet me dood maar deze ken ik totaal niet ondanks dat ik een grote uitgebreide collectie bezit, misschien ken ik het van horen maar zo op het eerste zicht zegt het me niets. es opzoeken en beluisteren. een score volgt, ben benieuwd

Kevin-Raphaƫll schreef:

Nee hoor, een plaat komt pas in de toplijsten als deze 20 of meer stemmen heeft.

Kevin-Raphaëll
achzo cygnus, leuk dit te weten

ben nu bezig het album aan het beluisteren, score volgt weldra

Kevin-Raphaëll
ziezo, deze beluisterd en natuurlijk ken ik I believe in you, leuk te weten van wie dit nummer nu is. de opener doet me ook niet vreemd. nu over de rest is er minder te vertellen vind ik. goede rock in het algemeen, niets minder maar ook niet meer. 3 sterren dan maar

avatar van Epitaph
Toch een lichte tegenvaller voor mij. Jammer.