menu

Y & T - Yesterday & Today (1991)

Alternatieve titel: Live

mijn stem
4,19 (36)
36 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Metal Blade

  1. Mean Streak (4:45)
  2. Hurricane (3:42)
  3. Don't Stop Runnin' (5:26)
  4. Struck Down (4:55)
  5. Winds of Change (6:55)
  6. Black Tiger (5:18)
  7. Midnight in Tokyo (6:38)
  8. Beautiful Dreamer (5:15)
  9. Hard Times (7:13)
  10. I'll Cry (4:48)
  11. I Believe in You (7:36)
  12. Squeeze (4:28)
  13. Forever (7:11)
totale tijdsduur: 1:14:10
zoeken in:
maniac
geweldig live album .

avatar van Tribal Gathering
4,0
Ooit heb ik eens op de gok een best of cd van deze band (Open Fire) bij de bibliotheek gehuurd. Lekker bandje, een beetje traditionele hardrock, goed uitgevoerd, verder niet echt speciaal.

Een paar jaar later las ik een lovende recensie van deze live cd en heb deze toen maar aangeschaft. Op zich redelijk stom want de nummers van de band waren niet echt blijven hangen, maar ik kon me herinneren dat de zanger en gitarist Dave Meniketti toch wel een meerwaarde was. En tot op de dag van vandaag blijf ik deze nog regelmatig draaien, ondanks dat ik het genre ontgroeid ben.

Het album bevat voornamelijk nummers van de belangrijkste drie albums Earthshaker, Black Tiger en Meanstreak. Met het songmateriaal zit het dus wel goed. Nog belangrijker is het dat de uitvoeringen van de cd af spetteren. Zo klonken ze zeker niet op de Best of cd.

Toppers zijn Forever, Midnight in Tokyo en vooral I Believe in You, waar Meniketti een bijzonder fraaie gitaarsolo te voorschijn tovert.

Al met al een aanrader voor de liefhebber van de betere hardrock/metal liefhebber.

avatar van Thunderrock
5,0
Met "Eartshaker" zette Y&T mijn wereld op z'n kop, wat is dat een all time classic. De daarna verschenen Black Tiger was al veel minder maar toch nog goed te pruimen bluesy rock. Je kunt natuurlijk ook niet klassier na klassieker maken. Daarna kocht ik jaren lang trouw al hun albums. Weinig verheffend wist ik toen ook maar toch... Alles voor die ene wereld hit die nooit kwam. Op dit live album gaan ze nog een keer te keer als in hun beste tijd. Het was een afscheids concert. Heerlijke onvervalste Blues gerichte Rock 'n Roll. Met idd alle top nummers uit hun begin tijd. (Eartshaker was hun 3de album!!)

Ze bestaan trouwens nog steeds met Dave Meniketti als frontman. Live schijnt het nog steeds erg goed te zijn.

Dave Meniketti maakte ook een paar echte blues rock (solo)platen, die zijn eigenlijk weer zoals Y&T had moeten klinken na Eartshaker.

avatar van Rockfan
4,0
Thunderrock schreef:

Live schijnt het nog steeds erg goed te zijn.

.


Kan je wel zeggen, ik heb ze onlangs nog gezien in Zoetermeer.

3 dagen een stijve nek gehad

Joy
viagra moet je ook doorslikke, nie op sabbele

avatar van vielip
3,5
Hoe geweldig dit live album ook is; je mist Haze als drummer vind ik. Als ik me niet vergis speelt Jimmy DeGrasso op dit album mee en ondanks dat hij een prima drummer is, mist hij dat kenmerkende wat Haze heeft. En wat dus onmiskenbaar bij de sound van Y&T hoort. Toch valt er op dit album natuurlijk genoeg te genieten. Songs als Meanstreak, Don't stop runnin', Hurricane...ach noem ze eigenlijk allemaal maar op. Ik krijg er niet gauw genoeg van in ieder geval.

avatar van Metal-D78
4,5
Klopt, DeGrasso drumt hierop. Ben het overigens niet eens dat Haze gemist wordt. Heb Y&T 2 keer live gezien, 1 keer met Haze en 1 keer met die nieuwe Sjaak die op een opgeblazen variant van de huidige drummer van Journey lijkt. Geen verschil, behoudens de overdreven grote bass drum van Haze.
Dit is wel het lekkerste live album, al moet ik daarbij vermelden dat ik Open Fire niet ken.

Ozric Spacefolk
Denderende liveplaat van de afscheidstournee van Y&T. (The San Jose Cabaret, 30 en 31 December 1990)

In de bezetting Menikettie/Burns/Kennemore/DeGrasso....

avatar van Dream Theater
5,0
Heb hem maar weer eens uit de kast gehaald, superband in topvorm! Al hun beste nummers staan erop! Hurricane, i Believe in You en Forever zijn wereldse nummers!

avatar van Jumpjet
3,5
Ha, Dream Theater heeft zijn avatar zelfs veranderd in de tronie van dhr. Meniketti!

Dit is inderdaad een waardige live-registratie van Y&T. Open Fire was dat niet, met zijn korte speelduur en bovendien ontsierd door de studio versie Summertime Girls.

De plaat opent met de aankondiging dat dit 'their farewell performance' is, maar dat is gelukkig niet de waarheid gebleken. Y&T kan het nog steeds. Ik sluit me wel aan bij de stelling dat Haze wordt gemist. Luister maar eens naar de drumpartij in I believe in you op Earthshaker. Meniketti mag dan de show stelen met zijn gitaarsolo, wat Leonard Haze laat horen is onnavolgbaar.

4,5
ook maar is uit de kast gehaald dit omdat ik morgen naar het concert ga in Hengelo! dus een beetje inkomen mag wel! haha!
dit is echt wel een goeie live-cd!
nummers zoals i believe in you~perfect uitgevoerd!

avatar van Metal-D78
4,5
Roytjee24 schreef:
ook maar is uit de kast gehaald dit omdat ik morgen naar het concert ga in Hengelo! dus een beetje inkomen mag wel! haha!


verstandig. buiten Don't Stop Runnin', Struck Down en Beautiful Dreamer speelden ze alles van deze plaat.

avatar van Rockfan
4,0
Alleen nooit begrepen waarom Phil (r.i.p.) ook een nummer moet zingen. Squeeze is het zwakste nummer van de cd. Mede door Phil. Laat Dave het svp zingen.

De fade out daarna zegt me genoeg. Komt daarna wel het geniale Forever.

5,0
Fantastisch LIVE plaat die ik met UFO's Strangers in the Night vergelijk. Sterke nummers prima sfeer en een perfect geluid. Na deze LIVE plaat vond ik ze minder worden.
Earthshaker - Black Tiger - Mean Streak en Open Fire zijn stuk voor stuk toppers!!
( Down for the Count, Cantagious en Ten vond ik zoals gfezegd stukken minder)

avatar van gigage
4,5
Ik mis persoonlijk Rescue me en Dirty Girl voor de volle mep, maar dan had het niet op 1 schijfje gepast. De band is live veel energieker dan op een studio album. En 3 x raden waar ze dit jaar weer spelen Gaat dat zien!!

avatar van gigage
4,5
Op 2 nummers na deze hele set gespeeld plus dirty girl en rescue me en nog vele anderen. Vind dit nog steeds de beste live cd van deze wereld band. Ik sta toch iedere keer weer te kijken hoe goed meniketti bij stem is (tov bv coverdale) heden ten dage.

avatar van jailhouserocker1
4,5
Was er ook gigage, wat een geweldenaar is Dave toch, echt fantastisch, wat een gevoel. Wat een ondergewaardeerde band blijft Y&T toch. Ze hadden veel groter moeten zijn, dat hebben ze echt verdiend. Maar goed, tis niet anders dan tis: volgend jaar ben ik weer van de partij om deze beste hardrockband die er op deze aardkloot rondloopt te zien.

avatar van gigage
4,5
Zie ik je dan . Goodnight

5,0
Een van de betere LIVEalbums m.i. vergelijkbaar met: Strangers in the Night (UFO) en Live & Dangerous (Thin Lizzy). Allemaal topnummers. Dit niveau is nooit meer overtroffen.

avatar van Brutus
4,5
Fantastisch Live album. Niets op aan te merken

avatar van B.Robertson
Ozric Spacefolk schreef:
Denderende liveplaat van de afscheidstournee van Y&T. (The San Jose Cabaret, 30 en 31 December 1990)

In de bezetting Menikettie/Burns/Kennemore/DeGrasso....


Dank! Ik zocht er al naar en hoef nu dus niet het CD-boekje open te peuteren. Twee zaken vallen me hier op: de band zit bij Metal Blade en het jaartal van release moet m.i. 1991 zijn. Heb net Open Fire Live een paar keer achter de kiezen gehad en ga met het oude bericht van vielip mee dat je Leonard Haze mist, zo ook Joey Alves. Vind ze op Open Fire energieker, gretiger klinken.

avatar van gigage
4,5
Een band die gretig klinkt op haar afscheidstournee, nee dat zal wel niet. Maar open Fire is zo'n halfbakken live 1 LP met een studio song ertussen. Nee, deze is , voor mij althans, vele malen beter. Op Y & T - Earthquake (2013) staat nog meer livespul (uit 1984), mocht je er geen genoeg van krijgen.

avatar van B.Robertson
Had gekund toch, nog één keer alles geven en dat zullen ze hier ook wel doen. Squeeze klinkt igg erg energiek en het bluesy gitaarspel van Dave Meniketti in o.m. I Believe in You valt niet te versmaden. Dit album bevat bovendien nummers van Mean Streak. Earthquake valt vermoedelijk wel eens te lenen, voor nu is het eerst zaak mij in sleutelalbums als In Rock We Trust en Down for the Count te verdiepen.

avatar van Jumpjet
3,5
B.Robertson schreef:
Earthquake valt vermoedelijk wel eens te lenen,

Earthshaker bedoel je vermoedelijk, die kun je met een gerust hart blind aanschaffen.

avatar van B.Robertson
Jumpjet ik bedoel waar gigage naar linkt, afgelopen 21 oktober. Earthshaker heb ik een paar jaar geleden eens gekocht als tweedehands elpee.

5,0
Down for the Count is al veel minder als : Black Tiger, Meanstreak, Earthshaker

4,5
Op de heruitgave van 2023 op vinyl staan ook nog twee extra nummers: Earthshaker en Rescue Me

Gast
geplaatst: vandaag om 10:42 uur

geplaatst: vandaag om 10:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.