Tony Yayo - Thoughts of a Predicate Felon (2005)

Label: G-Unit

1. Intro (1:14)
  2. Homicide (3:38)
  3. It Is What It Is (5:01)

met Spider Loc

4. Tattle Teller (4:17)
  5. So Seductive (3:30)

met 50 Cent

6. Eastside Westside (2:47)
  7. Drama Setter (5:03)

met Eminem en Obie Trice

8. We Don't Give a Fuck (3:41)

met 50 Cent, Lloyd Banks en Olivia

9. Pimpin' (3:06)
  10. Curious (3:23)

met Joe

11. I'm So High (3:25)
  12. Love My Style (4:08)
  13. Project Princess (3:50)

met Jagged Edge

14. G-Shit (3:45)
  15. I Know You Don't Love Me (3:55)

met G-Unit

16. Dear Suzie (3:07)
  17. Live by the Gun (2:57)
avatar van Yestsida
Het minste debuutalbum van een G-Unit lid (Kidd Kidd daargelaten).

Tony Yayo is gewoon niet zo'n heel denderende rapper met een toch wel vrij speciale stem dat me niet helemaal ligt. De speelduur van een uur is daarmee ook te lang voor een soloalbum van Yayo.

Om eerlijk te zijn heeft de gastheer toch nog een tof albumpje afgeleverd. De beatkeuze en enkele gastartiesten hebben hier zeker iets mee te maken.

Homicide, It Is What It Is, So Seductive(!), We Don't Give a Fuck(!), Pimpin'(!), Curious(!), I'm So High, Project Princess, G-Shit, I Know You Don't Love Me, Dear Suzie en Live by the Gun zijn naar mijn mening (heel) sterke tracks.

Tattle Teller, Eastside Westside en Love My Style kunnen er ook nog mee door. Drama Setter is het slechtste nummer van deze LP. Dit ligt raar genoeg vooral aan Eminem.

Toch verrassend eigenlijk dat Tony Yayo een aangenaam album heeft kunnen uitbrengen. Een tweede hoeft er niet te komen van mij. Al zou ik het uiteraard wel beluisteren als G-Unit fan.