Amplifier - Amplifier (2004)

Label: Music for Nations

1. Motorhead (6:15)
  2. Airborne (8:28)
  3. Panzer (7:02)
  4. Old Movies (5:50)
  5. Post Acid Youth (6:05)
  6. Half Life * (3:47)
  7. Drawing No1 * (2:09)
  8. Neon (4:16)
  9. On/Off (6:33)
  10. The Consultancy (4:59)
  11. Drawing No2 * (2:49)
  12. One Great Summer (5:56)
  13. UFOs (7:26)
  14. Boomtime * (4:51)
  15. Half Life * (3:47)
  16. Throwaway * (2:29)
  17. Glory Electricity * (7:36)
avatar van dynamo d
Ik kocht pas album van Oceansize en bij platenzaak werd deze band aanbevolen. Wie kent deze band? Lijkt de muziek op Oceansize?

avatar van Lying Mouth
Ik heb er pas een paar nummers van gehoord. Het heeft wel iets van Oceansize maar het is wel wat zwaarder (richting Tool).

Ik zal Bwian eens vragen een stukje te schrijven, hij is helemaal weg van deze cd en heeft ze pas ook in Paradiso gezien.

avatar van lebowski
We hadden ze afgelopen jaar op EuroSonic staan en toen schreef onze vaste redacteur: Stel je een jamsessie voor van Led Zeppelin en Massive Attack, geremixt door Mogwai.

avatar van andré
lebowski schreef:

Dat klinkt leuker dan het is. Ik zag ze vorig jaar in het voorprogramma van Therapy?, maar was niet echt onder de indruk...

avatar van lebowski
andré schreef:

Ik zal hem ontslaan...

Plaat blindelings aangeschaft na lezen van groepsbeschrijving voor pukkelpop 2005. De beschrijving klonk als volgt...een kruising tussen the god machine en mogwai. Wel, dezen die dit schreef zit er volgens mij compleet naast!!! Na het beluisteren zou ik het een kruising tussen tool en life of agony (zang) noemen. Maar al bij al geen slecht plaat.

heerlijke plaat! liefhebbers van oceansize, tool of porcupine tree of wat hierop lijkt zullen dit echt kunnen waarderen! eind van de zomer komen ze met een nieuwe plaat heb ik me laten vertellen

avatar van dynamo d
Kevsch schreef:

Alweer een nieuwe plaat. Wat producen die lui want da's al zo'n beetje de derde plaat binnen een jaar. Maar ik vind het niet erg, hoor.

New Album INSIDER due for release end of summer 2006

(bron: http://www.amplifiertheband.com)

Wereldplaat. De band pas live gezien en ook dat was geweldig. Let ook op het tweede album is ook weer prima!

avatar van De Geu$
Gisteravond live gezien in Deventer en het klonk erg lekker. Alleen speelden ze wel voor 5 man en een paardekop....

In Nijmegen was het een redelijk goed gevulde zaal (schat ongeveer 300 tot 350 man) en een spetterend optreden! De heren hadden het ook duidelijk naar hun zin!

avatar van ravenstein
Heb me dit album via E-bay aangeschaft, wacht om het te ontvangen.
Ik heb de groep leren kennen via het fantastische One Great Summer. Dat was toen te vinden op een verzamelaar van Rock Tribune en ik kan de keren al niet meer tellen dat dit nummer vollenbak heeft opgestaan in mijn wagen. Ondertussen ken ik ook Motorhead, Airborne en Neon en die nummers bevallen me allemaal heel erg goed.
Benieuwd naar de rest van dit debuut!!!

avatar van ravenstein
Ondertussen het album ontvangen en 2-3 keer beluisterd.
De reeds vernoemde nummers en ook The Consultancy en Old Movies trekken de meeste aandacht, maar de andere zijn ook niet te versmaden. Die hebben gewoon nog wat tijd nodig om te groeien.

Een dikke 4,5 en ik voorzie later misschien zelfs een plaatsje in mijn Top 10, zo goed is dit album!

avatar van ravenstein
Ondertussen al tientallen keren beluisterd...
Dit is het eerste album dat mijn Devin Townsend-verslaving heeft doorbroken

Wat een fantastisch goed album!

Zonder blikken of blozen durf ik nu al zeggen dat dit één van de beste albums is die mijn trommelvliezen mochten teisteren.

Dit is voer voor de Top 250, dus laat die stemmen maar komen!!

avatar van Nakur
Stemgemiddelden komen niet in de top250

Ok, ik zie het...

Dat er dan veel mogen volgen die deze in hun Top 10 zetten...

avatar van Joy4ever
Wat een prachtig album is dit zeg!! En wat jammer dat er zo weinig mensen hiermee bekend zijn. Minstens zo goed als hun vakbroeders van Oceansize. Zo zie je maar weer, als je maar goed blijft zoeken kom je vroeg of laat op iets weergaloos als Amplifier uit. Niet vaak zo snel zo enthousiast geweest over een album. Schitterend.

avatar van Maiky
Een persoonlijke aanrader, van Joy4Ever, en persoonlijke aanraders neem ik altijd serieus. Wellicht heb ik iets van moeite om het geheel van het album Amplifier te overzien. Iets dat ik ook met 'probleemkinderen-op-het-eerste-gezicht' bands als Oceansize en Tool had. Desondanks vind ik dit, inderdaad, geweldig klinken, hoewel de dubbeltjes en kwartjes nog definitief op hun plaatsen moeten vallen. Desondanks, ik ben er mee bezig, ik doe mijn best, en nu de rust na de verhuizing weer een beetje terug begint te komen heb ik weer voldoende tijd om me hierin te verdiepen.

avatar van Nakur
Airborne en UFO's zijn fantastische nummers, de rest is leuk

avatar van Helicon
Donders fijne plaats. Inderdaad Airborne en UFO's zijn hoogtpunten, maar The Consultancy is ook een heerlijk nummer. En Glry Electricity (als je de versie hebt met het extra cd'tje).
Heerlijk sferisch en zwaar! Opvolger is minder sferisch, maar ook wel erg fijn.

avatar van andnino
Ik zie de vergelijking met Oceansize, Tool en al helemaal Porcupine Tree niet. Vind het meer stonerrock, met heel af en toe wat postrock achtigs. heeft idd wel wat weg van Led Zeppelin hier en daar, en het doet me vooral heel erg denken aan een band waarvan ik nu niet op de naam kan komen.

Ook een aanrader van joy4ever, mr de briljantheid hiervan dringt nog niet tot me door.

avatar van andnino
Genoeg geluisterd om op de conclusie "erg goed" te komen. Al zijn niet alle nummers even goed. Gezien de lange speelduur hadden ze die van mij ook best weg mogen laten.

avatar van Mindshifter
Waanzinnig album. Niets meer niets minder.

avatar van Maiky
Bovengemiddeld goede plaat, die wellicht iets te lang duurt. Zware en slepende rock met een fijne zang; van Motorhead tot het grootse Airborne, via het opzwepende Panzer naar On/Off. Wat mij betreft had het daar op mogen houden. Het tweede deel van de plaat komt niet zo hard aan, waardoor het in de schaduw staat van het eerste gedeelte. Misschien dat dat nog moet komen, maar vooralsnog vind ik het vermoeiend om 'm in een keer uit te zitten.

avatar van Gajarigon
Volgens wikipedia (en mijn persoonlijke kopie) is de oorspronkelijke release via een ander label en met een andere tracklist...

avatar van Gajarigon
Wat een ontdekking! Ruige hardrock, beetje stonerrock meets Led Zeppelin en bijvoorbeeld op het einde van de lekkere opener Motorhead hoor ik ook waarom dit met Oceansize vergeleken wordt. Ook de mume-favoriet Airborne kon zo op Effloresce hebben gestaan, al is het allemaal net wat meer straight-forward, invloed van de stonerrock weet-je-wel. De nummers dreigen soms wel wat te gaan slepen, daarom dat de kortere nummers in het midden best welkom zijn. Verder wil ik ook zeker het energetische Neon vermelden, dat op mijn versie ingeleid wordt door het twee minuten durende Drawing No1. Een andere favoriet is The Consultancy, met een fantastische gitaarriff . Welverdiende 4*

avatar van Dudeness
Hoewel ik voorlopig blijf steken bij de ergernis dat het allemaal wel héél erg veel weg heeft van Porcupine Tree, voel ik wel ergens aan mijn ellebogen dat dit een meer dan fijne schijf is.

3.5 voorlopig (ik had een groot deel van m'n beschikbare sterren reeds weggegeven aan Porcupine Tree) ...

avatar van Sammy
Ondanks de onmiskenbare muzikale gelijkenissen met Oceansize of Tool, vind ik dat Amplifier een geheel eigen sfeer en universum weet te creeeren op deze plaat. Het klinkt op zijn eigen intelligente manier allemaal vrij toegankelijk (misschien komt het door de stem?) en soms zelfs bijna 'poppy'. Toch weet dit album me keer op keer te boeien en ontroeren.
Vandaar: 5 verdiende sterren.

Overigens komt binnenkort de nieuwe plaat uit: The Octopus, een ambitieus, 2 uur-durend project waar de heren meer dan 3 jaar aan gewerkt hebben.

avatar van Helicon
Inderdaad de toegankelijke zangstem van Sel Balamir met het 'zware' (soms psychedelische) geluid, maakt deze cd tot een heerlijke luisterervaring!

Donders ben zeer benieuwd, want het tweede album was goed, maar toch niet zoals deze!