Fear Factory - Transgression (2005)

Label: Roadrunner

1. 540,000 Degrees Fahrenheit (4:28)
  2. Transgression (4:50)
  3. Spinal Compression (4:12)
  4. Contagion (4:38)
  5. Empty Vision (4:54)
  6. Echo of My Scream (6:58)
  7. Supernova (4:32)
  8. New Promise (5:14)
  9. I Will Follow (3:42)
  10. Millennium (5:25)
  11. Moment of Impact (6:33)
  12. Empire * (3:47)
avatar van HammerHead
Ik moet toch voor een groot deel meegaan met de analyse van Syn. Deze plaat valt me eerlijkgezegd nogal tegen. Ik vind 'm vooral onsamenhangend, kennelijk was een jaar tijd niet genoeg om meer degelijkheid in het album te krijgen. Fear Factory hoort gewoon te beuken, zoals op het eerste nummer het geval is. Kijk daar mogen best eens rustigere stukken tegenover staan, maar dat moet dan wel sfeer en inhoud hebben. Bij Contagion lukt dit bijvoorbeeld nog heel behoorlijk, maar Echo of my Scream is gewoon saai.

En dan de covers, was de inspiratie op? Ik weet dat Fear Factory in het verleden ook al het een en ander heeft gecoverd ("Dog Day Sunrise" en "School"), maar daar gaven ze iig nog een eigen sound aan de nummers. Die U2 cover is gewoonweg slecht, letterlijk nagespeeld zoals de gemiddelde bruiloftsband dat ook kan. Van Millenium ken ik het origineel niet, daar zal ik eens achteraan gaan.

Nee, het niveau van een klassieker als Demanufacture of zelfs Archetype van vorig jaar wordt bij lange na niet gehaald. Als ik de plussen en minnen tegen elkaar wegstreep blijft er voor mij maar één conclusie over: een lichte misser zoals Digimortal dat ook al was. 3*

avatar van james_cameron
Lichtelijk tegenvallend album na het sterke Archetype. Misschien toch iets te gehaast geschreven en uitgebracht. Dieptepunt van de plaat is de futloze U2-cover, die beter als een b-kantje of bonustrack uitgebracht had kunnen worden. De songs afzonderlijk zijn verder sterk, maar samen leveren ze geen geweldig album op. Al met al iets beter dan Digimortal (voorlopig het minste FF-album wat mij betreft), maar de volgende keer weer een klassieker graag.