Proof - Searching for Jerry Garcia (2005)

Label: Iron Fist

5. Forgive Me (4:12)

met 50 Cent

6. Purple Gang (3:36)
  7. Nat Morris (0:35)
  8. Gurls Wit da Boom (4:01)
  9. High Rollers (3:40)

met King Gordy

14. Jump Biatch (3:35)
  15. M.A.D. (3:26)

met Rude Jude

16. 72nd & Central (4:54)

met Obie Trice en J-Hill

17. Sammy da Bull (4:49)

met Nate Dogg en Swifty McVay

18. Black Wrist Bro's (3:23)

met 1st Born

19. Slum Elementz (3:57)

met T3 en Mudd

20. Kurt Kobain (4:50)
avatar van T.O.
Aparte titel. Wat wil Proof met de dode frontman van The Grateful Dead?

Geen gastoptreden van Eminem, en ook niet op zijn label.

avatar van BoordAppel
Searching for Jerry Garcia wil zeggen dat je stoned wilt worden.

Rapreviews was erg positief over dit album maar die zijn dan ook fan van de Eminem stal.

avatar van Kos
Kos
BoordAppel schreef:

Searching for Jerry Garcia wil zeggen dat je stoned wilt worden.

Aha, ik zat ook gewoon aan Grateful Dead te denken. .

PROOF mijn favoriet van D12, ik heb er lang op zitten wachten, en eindelijk is ie er, en ik zal je vertellen; het is een geweldig album

Zeker de beste van D12. Nu 2x dit album geluisterd en ben erg tevreden. Goede flow, lyrics en gave beats. Wel jammmer van de irritante 'skits' tussendoor, ik vind dat nooit zo nodig. En ik vind Proof soms moeilijk te verstaan, maar dat kan ook aan mij liggen

Voorlopig 3.5 ster.

Weer een aantal keer geluisterd. Skit vallen wel mee. Goede 'gast-rappers' ook. Verhoogd naar 4 sterren.

(ik had op de cd per ongeluk Andy Garcia geschreven )

avatar van Conway Twitty
op de site van hem staat o.a. dit over Jerry Garcia:

Inspired by Jerry Garcia, the lead singer of The Greatful Dead, Proof says he's a huge fan, not only as an artist but as a "genius" who suffered and died from character flaws common to all people.

Proof , erg getalenteerde mc met een stem die iets heeft van een mix tussen method man, dmx en the game ... De man laat eminem niet opdraven op z'n grote solo - album , dappere keuze ..Producties zijn erg lekker , lyrics zijn afwisselend. Jump Bitch is een vrij gewaagde track.

Positief dat hij Eminem niets laat doen op z'n album. Ik heb last van Eminem-moeheid

T.O. schreef:
Aparte titel. Wat wil Proof met de dode frontman van The Grateful Dead?

Geen gastoptreden van Eminem, en ook niet op zijn label.

Heeft u dan ook naar Pimplikeness geluisterd ik hoor daar toch echt Eminem...

avatar van T.O.
Nee, maar ik zie D-12 staan dus ik geloof het

avatar van psychonaatje
Ik heb deze op mijn pc'tje staan en ik moet eerlijk zeggen dat ik toch best behoorlijk vaak luister. Verrassend goed album: de producties zijn lekker dik, maar niet te voorspelbaar doordat er toch originele elementen inzitten (die dronken trompet op Jump Bitch!). Proof is niet altijd goed te verstaan en volgen, maar dat is niet ergerlijk. Dat dode rocksterrengedoe is toch ook origineel en Proof snijdt niet de gebruikelijke onderwerpen aan of doet dat origineel. Ik heb er bewondering voor dat hij niet de gemakkelijkste weg (hij heeft niet iedereen van Aftermath/Shady Records gevraagd voor gastoptredens of producties; Dr. Dre en Eminem hebben helemaal niets geproduceerd), maar vooral voor zijn eigen insteek heeft gekozen. Dit zou voor mij weleens het meest verrassende hip-hopalbum van 2005 kunnen worden.

avatar van psychonaatje
Herstel: nu ik er beter op ga letten, snijdt 'ie toch wel vaak onderwerpen aan die we al kennen.

Relax
Waar ik aan dacht toen ik het Album ging luisteren.
Hij kan beter.
Beats zijn soms iritant.
Sommige nummers zijn saai maar dan ook om niet te luisteren.
Wie is Kurt Kobain ? toch niet die van Nirvana ?
Het einde slaat nergens op??

" Kill meeeeeee Kill meeeeeeeeeeeee " met fluister dingetje.
Gezellig.
Maar toch wel 4.0 vanwege Lyrics.

Relax schreef:
[...]
Het einde slaat nergens op??

" Kill meeeeeee Kill meeeeeeeeeeeee " met fluister dingetje.
Gezellig.
Maar toch wel 4.0 vanwege Lyrics.

Volgens mij een verwijzing naar The Don Killuminati: The 7 Day Theory van Makaveli, een alias van 2Pac. Volgens de verhalen fluistert 2Pac aan het begin van deze cd "Suge killed me". Hier fluistert Proof (in ieder geval de tweede keer, want de eerste en derde keer kan ik het moeilijk verstaan) "Love killed me", wat tevens een verwijzing is naar de theorie dat Kurt Cobain (van Nirvana) geen zelfmoord heeft gepleegd, maar vermoord is door Courtney Love (zie onder andere het aardig interessante boek Liefde & Dood: De Moord Op Kurt Cobain van Ian Halperin en Max Wallace).

avatar van JAHJAH
Ik heb gemerkt dat naarmate je de CD meer luisterd, hij veel lekkerder wegluisterd. Ook zijn vrijwel alle nummers van hoge kwaliteit (wat op de meeste CD's wel anders is). Mijn favoriet van D12 die kwam met een solo album en die overwon. 5*

Relax
Mijn Favoriete is Forgive Me, mooi refrein..

avatar van Conway Twitty
het refrein komt van ghetto's quran, een nummer op power of the dollar, het nooit uitgebrachte album van 50 cent

erg goed album proof was al mijn favoriet van d12 eindelijk een solo album van hem uit heb ik lang op gewacht en ben zeer teverden met dit album

avatar van thomzi50
Ik geef toe dat het niet slecht is, maar het gemiddelde is me nu een flik stuk te hoog. Proof is lekker persoonlijk, een prima m.c., maar dit te lange album kent te weinig hoogtepunten voor'n topplaat. Ik geef't 3 sterren

indderdaad hoog. maar wel lekker album. met veel rustige nummertjes

Conway Twitty schreef:

Ik heb 'm gehoord, ik vind het mooier passen bij de beat van Proof dan die van Ghetto Qu'ran.
Daar klinkt het nu (sinds ik dus die van Proof als eerst heb gehoord) wat van de beat af.

3.5 ster

avatar van MJ_DA_MAN
Zou ie echt dood zijn

MJ_DA_MAN schreef:
Zou ie echt dood zijn

Ff duidelijker zijn..

D-12 member Proof was shot and killed in Detroit earlier this morning at an after hours club on Eight Mile Road.

Proof, born Deshaun Hotlon, was one of two murders at the CCC club this morning. While the identity of the second man was not known, sources told AllHipHop.com that fellow group member Bizarre may have been the second man murdered.

Both men suffered gunshot wounds to the head and were taken to a local hospital where they were pronounced dead.

One witness was being questioned by the police, who are still seeking suspects.

Ik weet het niet, kreeg het nieuws van jou, dus ik ga niet met de eer strijken.
Helaas.. R.I.P

avatar van MJ_DA_MAN