menu

El-P - Fantastic Damage (2002)

mijn stem
3,99 (96)
96 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Definitive Jux

 1. Fantastic Damage (3:22)
 2. Squeegee Man Shooting (4:24)
 3. Deep Space 9mm (3:47)
 4. Tuned Mass Damper (4:05)
 5. Dead Disnee (3:53)
 6. Delorean (5:33)

  met Aesop Rock en Ill Bill

 7. Truancy (5:04)
 8. The Nang, the Front, the Bush and the Shit (5:37)
 9. Accidents Don't Happen (4:50)

  met Cage en Camu Tao

 10. Stepfather Factory (4:11)
 11. T.O.J. (4:32)
 12. Dr. Hellno and the Praying Mantus (4:39)

  met Vast Aire

 13. Lazerfaces' Warning (4:36)
 14. Innocent Leader (2:21)
 15. Constellation Funk (4:58)
 16. Blood (4:26)

  met Mr. Lif

totale tijdsduur: 1:10:18
zoeken in:
avatar van BoordAppel
4,5
Gaaf is dat juist .

avatar van J.M.
4,0
Toch wel weer heerlijke beats van El-P
Ze moeten je wel liggen, maar ik hou er egt van

avatar van MJ_DA_MAN
3,5
Tja, wat moet ik hier toch van denken? De producties van El-P trek ik niet echt, wat ook meteen het enige struikelblok is voor mij, net als op het Cannibal Ox-album. Aan de andere kant kom je wel in één grote trip terecht, en dat kan ik eigenlijk wel waarderen. Niks is namelijk slecht, maar écht geweldig vind ik het nooit. Zei ik nou ''nooit''? Nee, want Deep Space 9mm is dé niet te missen uitschieter van de plaat. Briljant nummer, echt waar. Nog net 3,5* omdat het toch een hele luisterervaring is en omdat het rappend gewoon (erg) goed is.

avatar van schizodeclown
4,5
MJ_DA_MAN schreef:
Deep Space 9mm is dé niet te missen uitschieter van de plaat. Briljant nummer, echt waar.

Helemaal mee eens, de beat doet me ook een beetje denken aan de muziek van Tomorrow Never Knows van de Beatles, ook dé uitschieter op Revolver, het zou me niet verbazen als El-P dat daarvan had.

Relax
En is dit album ook nog te bestellen ?

Want ik heb al vaak genoeg bij Plato moeten staan en staan gokken of die nog te bestellen zijn.. meestal was het antwoord nee en dan ga ik teleurgesteld naar huis.


avatar van GarnalenPeller
4,5
Over wat een ongewoon grote woordenschat beschikt deze figuur toch. Verses als op Accidents Don't Happen en Delorean blazen je mentale gesteldheid finaal omver.

avatar van GarnalenPeller
4,5
GarnalenPeller schreef:
blazen je mentale gesteldheid finaal omver.
Fantastic Damage is zo goed; ik word er intellectueel van.

avatar van Sjaakspeare
Een heel album vol El-P's raps is mij wat teveel. Toch zal ik het zeker moeten doorkomen gezien El-P's productietalent zo buitenaards goed is. Toch zorgen de raps ervoor dat ik het hier alom gelauwerde nummer Deep Space 9mm niet bepaald goed vind. Bovendien vind ik dat het zojuist genoemde productietalent hier absoluut niet komt bovendrijven zoals op The Cold Vein. De concepten vind ik hier vaak te eenduidig, té psychedelisch vaak. Tuned Mass Damper is zowel wat de raps als de beat betreft een uitzondering; dat nummer vind ik werkelijk briljant.

avatar van GarnalenPeller
4,5
Ik kan het niet laten. Accidents Don't Happen is geweldig.
De pure intense angst voor een dystopische samenleving waaraan zelfs god niet ontsnapt, en de beelden die El-P en Cage (zijn stem!) hierbij oproepen, en dan nog de nietsontziende productie, machtig gewoon. En net toen je dacht dat het voorbij was, kwam Camu Tao met meest absurdistische stukje tekst.
Lock you up, lock you out, you ain't trying to listen, cameras in your food, dude, look they're trying to listen.


avatar van discipline
4,0
Ik weet dat het nutteloze informatie is, maar ik moet het toch ff zeggen Ik heb deze eindelijk binnen!!! en het klinkt heerlijk binnenkort Cold Vein en Phantom!

avatar van discipline
4,0
Dit album is echt helemaal mijn stijl wat gigantische vet. Met de eerste 2 nummers heb ik niet zoveel, maar als Deep Space 9mm komt schieten er alleen nog maar geniale nummers uit de boxen maar de echte uitschieters zijn: T.O.J. dat is meteen ook het beste nummer van dit album en dat zegt al heel wat. Ook Delorean( EL-P en Aesop Rock zijn een geweldig duo) Deep Space 9mm natuurlijk en Stepfather Factory. Ik geef dit nu nog een 4* die waarschijnlijk niet meer omlaag gaat maar nog zeker kan groeien

avatar van -ZN-
Wat voor soort beats moet ik hier van verwachten?

avatar van FlyLo
3,5
Def Jux-beats..

avatar van Stapler
5,0
GarnalenPeller schreef:
Over wat een ongewoon grote woordenschat beschikt deze figuur toch. Verses als op Accidents Don't Happen en Delorean blazen je mentale gesteldheid finaal omver.

Inderdaad ik snap meestal vrij weinig van zijn teksten maar vind het altijd erg fascinerend en raak altijd in een soort roes, komt ook door zijn stem en soms de beat.

avatar van Shelter
3,0
-ZN- schreef:
Wat voor soort beats moet ik hier van verwachten?


geen volle knallende beats, maar typische def jux broken beats met vage geluiden.

avatar van T.A.
4,5
Ik vind het wel lekker, wat rockier hiphop, lekker stevig en rommelig.

avatar van panjoe
4,0
El-P's muziek nestelt zich iedere keer dat je het luistert dieper in je brein, lijkt wel. Waar ik Deep Space 9mm in den beginne een overduidelijk dope maar nogal vaag en moeilijk verteerbaar nummer vond, kan ik er tegenwoordig niet genoeg van krijgen. De rest ken ik nog niet zo goed, maar klinkt zeker gek. In iedere zin van het woord.

Edit: Damn dat middenstukje van Delorean, met Ill Bill, is doodziek... Met zo'n beat had El-P wel een heel nummer mogen maken.

avatar van niels94
4,0
"Signed to Rawkus, I'd rather be mouthfucked by Nazis unconscious"

Oké, maar is het niet veel erger als je juist níet unconscious bent?

avatar van FlyLo
3,5
Ik denk dat hij bedoelt dat hij unconscious gefuckt wordt door Nazi's. Maar het gaat natuurlijk vooral om de rijm

avatar van niels94
4,0
Snap ik, maar conscious gemouthfucked worden is natuurlijk veel erger Maar zijn punt is vrij helder

avatar van FlyLo
3,5
Ja, ik zie nu dat mijn zin nog altijd niet duidelijk geformuleerd was. Hij wordt denk ik gemouthfuckt door Nazi's tot hij unconcious wordt

avatar van niels94
4,0
Ahh, zo. Ja, dat is eigenlijk veel logischer

avatar van Elohim
Fuck. Fuckfuckfuck.

Hoe lang heb ik deze al laten liggen? Te lang. Dat is zeker. Heb nu een paar tracks gehoord... En dit is om van te genieten!

Meteen pindakazen en wanneer ik weer geld heb bestellen!

avatar van Elohim
Stepfather Factory.
The latest in technology!

avatar van niels94
4,0
Dit is toch wel een meesterwerk, zéker op productioneel gebied. Totaal uniek (nog altijd) en vooruitstrevend qua sound en sfeer. Maar ook qua raps is dit fantastisch: wat een prachtig dystopisch sfeertje wordt er in de teksten neergezet, wat is El-P fantastisch op dreef en wat een ongelooflijke poel aan bevriende artiesten had hij hier om uit te putten (Aesop Rock, Cage, Camu Tao, Vast Aire, Mr. Lif... kwijl, kwijl).

avatar van niels94
4,0
Ik vind die droge "This must be underground" aan het (melige) einde van 'Dr. Hellno and the Praying Mantus' echt hilarisch, trouwens.

avatar van waxs
4,5
Yes, eindelijk op Spotify!

Gast
geplaatst: vandaag om 04:38 uur

geplaatst: vandaag om 04:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.