Chino XL - I Told You So (2001)

Label: Metro

1. Rude Awakening (0:59)
  2. What You Got (4:18)
  3. History (1:38)
  4. Nunca (4:19)
  5. Interlude (1:15)
  6. Asshole (4:21)
  7. That Would Be Me (3:38)
  8. Last Laugh (4:19)

met B-Real

9. Let 'Em Live (3:46)

met Kool G Rap

10. Interlude (0:45)
  11. Sorry (3:53)
  12. Chino XL (3:58)
  13. Chinophone Part I (1:05)
  14. You Don't Want It (3:29)
  15. Chinophone Part II (0:31)
  16. I Told You So (4:06)
  17. Don't Say a Word (4:13)
  18. Chino Fans (0:26)
  19. It's My World (4:17)
  20. Ass in an Instant (1:22)
  21. Chianardo Di Caprio (5:31)
  22. Outro (1:32)
  23. How It Goes (4:57)

met Saafir

24. Be Here (4:30)
eazyfan
Nunca is wel ongelooflijk sterk, een van mijn favo Chino-tracks.

GGMM
bij 'That Would Be Me' zit een kutgeluid in het begin, heeft iedereen dat? hoort dat zo? net na 'Chino, name in Indian: Murdering bear'

eazyfan
Nunca is duidelijk zijn beste track ooit, die tekst mensen is gewoon pure genialiteit, die punchlines en metaforen zijn van het hoogste niveau ooit. Ik vind dat zeker een van de beste raptracks ooit. Die vioolbeat is toch ongelooflijk mooi, dat voorstukje is perfect gekozen en heeft die track zeker wat speciaals. Chino's flow is in die track qua aggressie nog niet overtroffen vind ik. Ik moet de rest van deze Cd zeker nog eens checken, en mijn favoriete Vrouwelijke rapsterts doet ook mee Shaunta, B-Real 2maal ook dacht ik. Dit word denk ik voor mij een topCd.

eazyfan schreef:
Nunca is wel ongelooflijk sterk, een van mijn favo Chino-tracks.

eazyfan
Momentele 3,5*, Goed album. Chino is lyrisch goed bezig op dit album. De gastartiesten vind ik ook top: Kool G Rap, B-Real en dan nog mijn favoriete vrouwelijke rapster: Shaunta, de productie zit ook erg goed vind ik. Nunca blijft geniaal en Chino's beste track vind ik. Ik moet deze Cd zeker nog wat meer herluisteren want miss nog 4*. Ik vind ook geen enkele track slecht wel paar mindere. Die 2 Bonustracks zijn trouwens ook erg goed.

avatar van herbertwest
Geweldige collabo van Chino XL en Kool G Rap op Let 'Em Live trouwens. Komt net langs in mijn playlist.

herbertwest schreef:
I Told You So is pas onderschat:

I'll leave your brains hangin out like Chris Rock's adam's apple
I'm so rare, battlin Chino's like Africa:
Yeah niggaz talk about it but they don't really wanna go there

Yo, yo, you wanna raise up?Now that takes bravery
I house niggaz like light-skinned-ed Africans durin slavery
I detonate crazily, a bomb, military can't disable me
So loose in the cypher I got Lucifer ashamed of me

Like Jesus in the army but I earn my stripes like zebras
Without the H.I.V. I'm positive you don't wanna test
I leave rappers confused like homeless cats on house arrest

Geniaal.

avatar van MJ_DA_MAN
Focking vette plaat weer van Chino, toch wel een (lichtelijk) verborgen parel in de hiphop. Deze plaat staat net als zijn voorganger vol met heerlijke tracks en ontelbaar veel punchlines. Hij is zó'n goede rapper deze man, echt ongelofelijk waar ie het allemaal vandaan haalt. Al zijn phatte lines quoten gaat bij dit album een eeuwigheid duren, dus luister de plaat zelf maar om ze te checken . 4 dikke sterren met kans op verhoging.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ga hem toch verhogen naar 4,5*, echt zo'n dikke plaat dit. Chino is een van de beste lyrical rappers die ik ken, tel daarbij de geweldige producties op en de gastartiesten, en je hebt een plaat waar je U tegen zegt. Overigens is het me nog steeds een raadsel wat nou de goede tracklist/tracktijden zijn. Op MuMe, en op andere sites staat een andere als de versie die ik hem. Ik snap er ff helemaal niks meer van, kan iemand me het please ff uitleggen . Mijn tracklist is als volgt:

1. Rude Awakening 0:59
22. Outro 1:32
23. Bonus Track I 4:57
24. Bonus Track II 4:30

MJ_DA_MAN schreef:
Mijn tracklist is als volgt: (...)

Ik heb hem ook gedownload met deze tracklist. Hoop dat ik hem nog een keer ergens origineel kan krijgen dan weten we welke de goede is...

eazyfan
Eigenlijk vind je die tracklist overal zo terug:

Allmusic
Amazon
Starpulse
Discogs

Dus hij klopt gewoon? Lijkt me sterk van wel. Die van MJ dan

MJ_DA_MAN schreef:
toch wel een (lichtelijk) verborgen parel in de hiphop.

Erg verborgen vind ik zelfs In vergelijking met het eerste album is dit toch lichtelijk anders, Chino heeft hier volwassener indruk, hij komt ook "rijker" over. Hier heeft hij terecht een soort "dikke nek", terecht omdat zijn teksten toch wel briljant zijn.

Nunca en I Told You So blijven mijn 2 grote favorieten hier, eigenlijk zijn alle tracks vet, de skits passen goed en zijn best grappig. 22 Erg vette tracks, af en toe misschien wat mindere refreinen maar de productie en teksten zijn verzorgd en perfectie. Qua modernere albums toch een pareltje. Het zit van begin tot einde erg goed in elkaar. Chino heeft hier gewoon andere stijl zoals ik zei, de eerste Cd was rauwer en agressiever, hier komt hij bekender over. Dit komt als geheel erg goed over, erg compleet. Vette gastartiesten ook die niet onderdoen en goede onderwerpen.

Dik uurtje punchlines, terechte 4*. (Met kans op stijging).

eazyfan schreef:
Eigenlijk vind je die tracklist overal zo terug (...)

Bedoel je nou dat de mijne klopt of juist niet? En welke versie heb jij eigenlijk, die ik noemde of degene die op de site staat?

eazyfan
Jouw versie klopt, die heb ik ook. Volgens mij heeft iemand de tracklist hier aangepast, ik snap er zelf niks meer van.

avatar van MJ_DA_MAN
Het lijkt er dus op dat de (MP3)-versie die op het web te vinden is afwijkt van het schijfje die je in de winkel vindt.

eazyfan
Hét meest onderschatte hiphopalbum naar mijn mening (vind ik),

sinds ik wat minder nieuwe Hip-Hop luister ga ik vooral veel oude albums herluisteren, dit album kent de beste moderne teksten naar mijn mening, veel rappers hebben niet eens de het talent dat Chino hier heeft. Zijn stijl is t.o.v. zijn eerste album er sterk op vooruit gegaan, hij rapt anders (wat rijker) maar nog altijd erg goed. Van geniale punchlines tot erg sterke onderwerpen, dit album bevat alles, erg sterke producties die maar niet vervelen, dit album groeide bij mij zoals Here to Save You All, wordt er nog steeds beter. De skits voegen ook echt wat toe aan het album en zijn grappig. Ik verlangde al tijdje om deze te herluisteren, eindelijk gebeurd: tijd om dit prachtalbum nóg wat te verhogen,

Een van mijn 5 favoriete na-'00albums:

avatar van MJ_DA_MAN
Stem is (eindelijk ) verwijderd, en het gemiddelde ziet er meteen een stuk realistischer uit .

Heb ook wat berichten weggebezemd, die waren niet meer relevant na het verwijderen van die illegitieme stem

CaliLove
Nice album en een goede opvolger van z'n dope debuut....

De beats zijn hier mss wat minder underground of donker dan op z'n debuut maar dat wil niet zeggen, dat ze minder zijn, integendeel, de meeste beats zijn hierop zeker dope.

Maar het gaat over een Chino XL album dus dan kijken we toch ook voornamelijk naar de rhymes en die zijn nog altijd dope en hij komt nog steeds met harde punchlines.

Ik ken nog niet alle tracks op dit album zo goed uit m'n hoofd maar momenteel geef ik het 4 sterren (evenveel als z'n debuut dus).

Givin' you more bloodclots than 2 Jamaicans arguing

Maar ja er zijn nog zoveel andere dope lines op dit album dus....

Relax
Damn ik heb het album eindelijk eens kunnen horen in alle rust.
Wat een album!
Iedere track heeft wel dezelfde soort beat, een harde scherpe beat, bij het einde worden de beats wat soulvoller.. wat erg opvalt.
De bijdrage van Kool G Rap is perfect, misschien wel zijn laatste goede verse ooit.

Echt een goed album.

Social_Mask
Lastig om dit album uit te zitten.. De beats weten mij simpelweg niet te overtuigen. Ze lijken, met name in het begin, erg veel op elkaar zoals Relax al aangeeft. Nee, z'n debuut vond ik toch een stuk beter. Nunca kende ik al best lang, en dat blijft toch een prachtig nummer.

Social_Mask
Het begint al te groeien. De nummers 4-9 zijn stuk voor stuk geweldig. Het tweede deel is wat minder.

Voor nu 3,5*.

Social_Mask
Wat weinig stemmen eigenlijk voor Chino XL. Had wel gedacht dat hij wat bekender zou zijn. Dit album begint mij ook steeds beter te bevallen, maar ben nog steeds van mening dat het beste te vinden is in het eerste deel. Misschien komt dat omdat Chino mij geen uur lang kan boeien.

avatar van René.
De hele tracklist die hier staat slaat nergens op.

avatar van discipline
Waar kan je dit album nog krijgen?? want ik kan deze nergens meer vinden

avatar van René.

21. Chianardo Di Caprio 5:31
22. Outro 1:32
23. Bonus Track I 4:57
24. Bonus Track II 4:30
Zo ziet die van mij er ook uit.

avatar van MJ_DA_MAN
Wordt op 17 april opnieuw uitgebracht.

avatar van MJ_DA_MAN
Trouwens, m.b.t. de tracklist: ik heb de plaat inmiddels een tijdje in bezit, echter check ik nu pas hoe het daadwerkelijk zit met de verschillen die eerder werden aangehaald. Het is allemaal heel simpel: de tracklist op de achterkant van het album komt niet overeen met de tracklist op de CD, dus vandaar dat het op diverse site's verkeerd staat weergegeven. Het album bevat 24 nummers en de tracklist die ik een aantal jaren geleden hier neer typte is de juiste.

nedbed
mijn favoriete chino xl album vooral nunca en let em live vind ik erg goed 4,5*

avatar van Harderwiek
Kwam net toevallig What You Got tegen, wat een harde track zeg! Dit misschien maar eens checken