Warrior - Fighting for the Earth (1985)

Metal / Rock
Label: 10

1. Fighting for the Earth (5:26)
  2. Only the Strong Survive (4:53)
  3. Ruler (3:34)
  4. Mind Over Matter (3:52)
  5. Defenders of Creation (5:56)
  6. Day of the Evil (Beware) (3:57)
  7. Cold Fire (5:10)
  8. PTM1 (0:36)
  9. Welcome Aboard (4:42)
avatar van glenn53
Een der beste platen uit 1985. Vooral titelnr, coldfire en defenders of creation

avatar van R-bek6
Nog steeds na meer dan 20 jaar één van de beste albums uit de metal-geschiedenis. Een must-have voor iedere liefhebber van het genre.

Empyrium
De originele bezetting is weer bijelkaar en er komt binnenkort dan eindelijk een vervolg op deze klassieker, die overigens onlangs opnieuw is uitgebracht. Dit was een tijdlang een collectors-item.

avatar van Rinus
Erg goed album van deze band, met prima songs en dito productie. Draai het album nog regelmatig. Op vinyl.

Meneer Bungel
Vond ik vroeger geweldig, maar heb het lang niet gehoord. Wat me bijgebleven is, zijn een aantal heel aardige stampers die me vreemd genoeg doen denken aan Motley Crue's 'Shout at the devil'... Die moet ik toch nog eens ter vergelijking terug horen. Voorlopig 4*.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Debuutalbum van deze band uit Los Angeles, in vele tijdschriften kwam deze hoog uit in de eindejaarslijstjes. Destijds vond ik dit zeker niet slecht maar ook zo speciaal niet. Nu pas begrijp ik een beetje waarom een aantal mensen dit goed vinden: er staan hier een aantal sterke nummers op, sterke directe productie en mooi gitaarwerk. Alle nummers werden geschreven door gitarist Joe Floyd met hier en daar teksten van zanger Parramore McCarthy. Beste nummers zijn voor mij Fighting the Earth, Only the Strong Survive en Mind over Matter. De rest vind ik nog steeds zo speciaal niet (vooral vanaf Cold Fire), enkel het gitaarwerk en de snellere nummers doen mij opveren. De foto’s van de groepsleden op de achterkant van de hoes blijf ik redelijk fout en hilarisch vinden.

Meneer Bungel
Na lange tijd weer terug in de cd-speler en het poprock-gehalte is toch groter dan ik me herinnerde. Zeker niet verkeerd op zich, maar helaas meen ik ook twee stukjes gehoord te hebben die rechtstreeks uit het(oudere) Metallica-repertoire leken te komen. Ik zal het nog even checken, maar dat zou toch een beetje jammer zijn. Het deed me ook wel eens aan een oudere Savatage denken. Een paar minpuntjes die samen voorlopig niet meer dan 0,5* afdingen van een volledige 5,0*.
Al met al een zeer sterke plaat, erg goed geschreven, erg goed gespeeld en een extra pluim voor de zang. Voorlopig 4,5*, maar laten we zeggen: Wordt vervolgd...

Meneer Bungel schreef:

Correctie: Het poprock(soms wat bluesy)-gehalte is toch minimaal en dat het aan de oudere Savatage doet denken is natuurlijk geen minpuntje. De stukjes Metallica zijn eigenlijk te verwaarlozen en ik blijf voorlopig op een (dikke) 4,5*.

avatar van eddiemaiden
ik heb hem 2 keer gekocht zo goed
je weet maar nooit wat er gebeurt
mijn stem 5.0

avatar van schaper
Was destijds het album van het jaar 1985 uit de aardschok, meen ik me nog te herrineren en draai het nog steeds regelmatig. 1 van de topalbums uit die tijd. Een dikke 4.5.

avatar van Dream Theater
Top album,goede composities ( Defenders of Creation, Fighting for the Earth, Mind over Matter) , prima muzikanten met name de zang en een prima productie. Niet de geijkte rocksongs maar prima afwisselende nummers!

avatar van ekim
Jaren op zoek geweest naar 1 vd beste hardrock albums van de jaren 80. Inmiddels al weer bijna 30 jaar oud. En ik kan hem nog steeds keer op keer luisteren...

Guitars & Wings
Aardige metalplaat richting M.A.R.S en Malice. Probleem schuilt voor mij juist in de zanger die toch vrij matig is.

avatar van wizard
Dit album was voor mij een soort toevalstreffer: toen ik opmerkte dat ik verrassend weinig metalalbums uit 1985 had, was ik wel benieuwd welke albums ik ‘miste’ uit dat jaar. In de MuMe-metalalbumjaarlijst stond dit album bovenaan. Sinds ik Fighting for the Earth voor het eerst hoorde, heb ik het altijd een uitermate vermakelijk album gevonden.
Het vermakelijke zit voor mij in de geweldig pompeuze popmetal, totaal over the top, inclusief de zwart-witte teksten over goed en kwaad. Zo’n beetje alle nummers geven een grootste indruk, en zijn met hun midtempo en makkelijke refreinen zonder problemen meezingbaar (de hoge uithalen, dit zijn tenslotte de jaren ’80, even niet meerekenend). Alleen met PTM 1 vliegt Warrior gierend uit de bocht, maar zo’n tenenkrommende intro past dan ook wel weer bij de rest van het album.
In al z’n grootsheid vind ik het lastig dit album helemaal serieus te nemen, maar onderhoudend is het zonder twijfel.

3.5*

Een van de beste platen aller tijden!!!

avatar van notsub
Vooral het titelnummer en Defenders of Creation springen eruit voor mij. Het heeft de tand des tijds niet helemaal lekker doorstaan, waardoor ik de rest van het album meestal oversla. Het lijkt wel alsof Manowar en Twisted Sister de handen ineen hebben geslagen op dit album.

avatar van vielip
Top debuut! Heerlijke songs, voorzien van prima zang- en gitaarwerk. Soms is het metal dan weer catchy as hell a la glam/sleaze. Ik hou er van! Schijnt dat zanger McCarthy met een nieuwe band bezig is. Ben benieuwd...

avatar van Brutus
Ik vind dit album helemaal geen goede plaat. Als dit album in 1985 tot album of het jaar is verkozen, kan ik niet begrijpen.

avatar van Zagato
Brutus schreef:

Ik vind het een prima album, maar album van het jaar 1985? Bonded by Blood is ook uit '85.....en Hell Awaits en Delirious Nomad etc.

avatar van gigage
Liefhebbers van deze plaat zouden ook eens Q5 - Steel the Light (1984) l kunnen proberen. Die houdt ook het midden van Metal en AOR.

Gave plaat die ik over de jaren dan weer als super en dan weer als heel gewoon bestempeld heb. Komt vast door het in de tijd rondgaande verhaal dat het hier om een aantal gelouterde muzikanten zou gaan die op het succes (?) van hardrock mee wilden liften. De zanger is wat mij betreft iets te geforceerd maar de nummers zijn prima. Het vergelijk met Q5 ontgaat me, alhoewel dat ook een echt fijne band is waarbij ik nooit twijfel of ik het nu wel of niet goed vind, maar dit terzijde. Het middenstuk kan mij het meest bekoren
Ruler (3:34)
Mind over Matter (3:52)
Defenders of Creation (5:56)
Day of the Evil (Beware) (3:57). Het volgende album klinkt nergens naar wat Warrior eigenlijk een one hit wonder maakt. Wel een mooi wonder.