Eazy-E - Eazy-Duz-It (1988)

Label: Ruthless

1. Still Talkin' (4:49)
  2. Nobody Move (4:59)

met MC Ren

3. Ruthless Villain (2:59)

4. 2 Hard Mutha's (4:26)

met MC Ren

5. Boyz-N-The-Hood [Remix] (6:22)
  6. Eazy-Duz-It (4:21)
  7. We Want Eazy (5:01)

met MC Ren en Dr. Dre

8. Eazy-Er Said Than Dunn (3:41)
  9. Radio (4:58)
  10. No More?'s (3:55)
  11. I'mma Break It Down (3:29)
  12. Eazy-Chapter 8 Verse 10 (B.U.L.L.S.H.I.T.) (2:10)
  13. Intro: New Year's E-vil * (0:49)
  14. Only If You Want It * (3:03)
  15. Neighborhood Sniper * (5:14)

met Kokane

16. Niggaz My Height Don't Fight * (3:14)
  17. Merry Muthaphuckkin' Xmas * (5:56)

met A.T.B.A.N. Klann, Buckwheat en Menajahtwa

avatar van Game
De producties van Dre, veel teksten van Ice Cube, de gast optredens van MC Ren en dan nog hoe Eazy-E het zelf allemaal brengt maakt dit voor mij bijna 5 sterren. Humor is geweldig, en vaak niet serieus te nemen. Zoals de intro, haha hoe Cube en MC Ren aan het lullen zijn.

Veel beter als z'n volgende werk dus. Ligt ook aan Dre natuurlijk, die de plank niet misslaat qua beats. Toch vind ik het niet echt 'gangsta' klinken allemaal. De onderwerpen vaak wel, gaat vaak over bitches etc. Alleen de beats niet zo, de enige is Boyz-N-The-Hood knalt er echt flink uit.

Teksten zijn verder vaak grappig (Nobody Move ) , Eazy-E zelf heeft ook een heerlijk flow. Stem vond ik eerst best irritant, maar dat is helemaal weg nu. Conclusie: geweldige plaat, mijlpaal in de West Coast hiphop.

avatar van Devoo
Heerlijk album! Eazy-E heeft echt een geweldige flow, zijn stem vind ik echt fantastisch. Ik heb nu al drie superlatieven gebruikt in dat kleine lapje tekst, maar dat is omdat ik deze plaat echt zeer goed vind!

Boyz In The Hood vind ik het beste nummer van het album, maar ook Nobody Move en Eazy Duz It vind ik geweldig. De teksten zijn grappig, en vaak ook ridicuul en idioot. Maar dat mag het plezier niet drukken. De producties zijn top met veel oog voor detail en afwerking. En, ik herhaal, de flow van deze heer is echt overgeweldig! Enige minpuntje is dat hij zijn teksten niet zelf heeft geschreven, dat doet een beetje afbreuk aan het gevoel, als je begrijpt wat ik bedoel?

avatar van RebelINS
Lekkere plaat uit de N.W.A. stal. Hoewel Eazy-E natuurlijk de grote man op deze plaat is, mag de gehele plaat wel toegeschreven worden aan de gehele N.W.A. crew. De teksten zijn geschreven door The D.O.C., MC Ren en Ice Cube en dat hoor je ook. Af en toe zit er namelijk een heerlijk pareltje bij (Nobody Move, Eazy-Er Said Than Dunn). De productie is feilloos te noemen, geen enkele misser eigenlijk. Wat wil je ook met Dre en Yella achter de knoppen.

Al met al een erg fijne plaat wat vooral komt door de heerlijke productie en het fijne stemgeluid van Eazy-E.