Eazy-E - Eazy-Duz-It (1988)

Label: Ruthless

1. Still Talkin' (4:49)
  2. Nobody Move (4:59)

met MC Ren

3. Ruthless Villain (2:59)

4. 2 Hard Mutha's (4:26)

met MC Ren

5. Boyz-N-The-Hood [Remix] (6:22)
  6. Eazy-Duz-It (4:21)
  7. We Want Eazy (5:01)

met MC Ren en Dr. Dre

8. Eazy-Er Said Than Dunn (3:41)
  9. Radio (4:58)
  10. No More?'s (3:55)
  11. I'mma Break It Down (3:29)
  12. Eazy-Chapter 8 Verse 10 (B.U.L.L.S.H.I.T.) (2:10)
  13. Intro: New Year's E-vil * (0:49)
  14. Only If You Want It * (3:03)
  15. Neighborhood Sniper * (5:14)

met Kokane

16. Niggaz My Height Don't Fight * (3:14)
  17. Merry Muthaphuckkin' Xmas * (5:56)

met A.T.B.A.N. Klann, Buckwheat en Menajahtwa

avatar van Kos
Kos
Ach..the memories

Leuk album, erg vergelijkbaar met Straight Outta Compton. Op bijna elke track doet MC Ren mee en de rest van N.W.A. is ook veelvuldig te horen.
'Nobody Move' waarin Ren en Eazy een bank beroven is echt hilarisch.

avatar van Kos
Kos
Kos schreef:

'Nobody Move' waarin Ren en Eazy een bank beroven is echt hilarisch.
Zit 'm net weer even te luisteren. Tranen in m'n ogen van het lachen.

eazyfan
inderdaad goed album een van zijn beste maar ik vind hem toch niet beter dan straight outa compton

eazyfan
liedjes als Still Talkin',Nobody Move,Boyz-N-The-Hood [Remix],... zijn echte KLASSIEKERS

wil je meer weten over Eazy-E ik heb de beste nederlandse site voor je www.eazye.nl daar vind je echt alles wat je nodig hebt!!!!!!!!!!!!
zeker eens bezoeken.

eazyfan
heb het album gekogt en 5150 home 4 tha sick stond er ook op een van de beste EP's ooit in hip-hop maar niet de beste 2 Hard Mutha's,Boyz-N-The-Hood [Remix],Eazy-Duz-It.zijn egt de beste 3 liedjes en zitten in de top3 van dit album.ik geef dit album een 4.5 maar alleen met de EP tesamen anders een 4.maar dit vind ik toch niet zijn beste album.

eazyfan schreef:
.maar dit vind ik toch niet zijn beste album.

ja tog wel als hij tesamen met de EP tesamen komt man deze is vet.een van de beste cd die Da WestCoast ooit heeft uitgebracht
R.I.P. Eazy-Muthap*****in E 1963-1995

Marcel²
Ja, het eerste album van Eazy E is goed, al moet wel zeggen dat zijn latere albums beter zijn.

Snowman
eazyfan schreef:

R.I.P. Eazy-Muthap*****in E 1963-1995

Typ is normaal, Beste westcoast album? Die opmerking is een lachertje Ice Cube's "Amerikkka's Most wanted & Death Certification" & Dr. Dre's "The Chronich & 2001" Snoop Dogg "Doggystyle", Dogg Pound's "Dogg food" & Tupac's "Me against the world & All eyez on me" zijn velen malen beter.

avatar van thomzi50
Ik vind het een heerlijk album, maar hoewel ik het deels een ben met Snowman vind ik toch dat je 't album het best kan vergelijken met Straight Outta Compton. Dezelfde producers, Yella en Dre, dezelfde harde stijl, hetzelfde jaar, dezelfde mensen en hetzelfde label. Ik vind dat je dit album niet het beste west-coast album kan noemen omdat het duidelijk onder doet voor Straight Outta Compton. Dit album is erg fraai, maar mist toch enkele echte uitschieters en variatie qua rappers, wat Straight Outta Compton beide wel heeft.

avatar van orbit
Fantastische hiphop plaat! Vooral de humor en de stukjes tussendoor maken dit lekker luisteren

Snowman schreef:

nou als deze tesamen komt met de EP vind ik alleen All Eyez On Me beter.

Best een lachen album, begin me alleen wel te irriteren aan het Eazy geroep op dit album, echt een duidelijk teken van egoisme, en iets minder had de boodschap ook wel duidelijk gemaakt.
een 3,5 is wat mij betreft een goede waardering.

Relax
Overgewaardeerd album, plus dat die bonusnummers er niet eens opstaan plus zelfs nog dat de greatest Hits (Eternal E) al die nummers van dit album daarop staan...

BB Gambini
Erg goed album. RIP Eric Wright 11523 1963 - 1995.

BB Gambini schreef:
Erg goed album. RIP Eric Wright 11523 1963 - 1995.
ja maar zijn oudere werken zijn veel beter,deze verlaag ik momenteel toch tot 3.5*,er staan wel goeie tracks op maar E kan veel beter.Boys In The Hood (Remix) en Eazy-Duz-It zijn klassiekers,2 Hard Muthas,Nobody Move en Eazy-Er Said Thenn Dunn zijn heel goed maar de rest is wat minder,ik verhoog wel als deze ooit de hiphop-toplijst behaalt .

avatar van Conway Twitty
Is dit niet zijn oude werk dan?

avatar van Gyzzz
Jawel, dit is Eazy-E's debuut.

avatar van thomzi50
Als je EAZYfan heet ben je toch wel verplicht dit album meer dan 3.5* te geven
Erg sterk album (ik geef 't 4*)

eazyfan
Ik geef dit album wat ik wil ,deze vind ik gewoon goed wat ik meestal 3.5* geef, ik bedoel de beats zijn goed, de teksten mogen er nog zijn maar Eazy-E's oudere werken zijn veel beter,pff jij durft mij zoiets te zeggen terwijl jij dit album alleen 4* heeft voor de Dre-productie, E's andere album (niet EP) maar album is veel veel beter ,en daar stem jij dan maar 2* ,dat kan ik pas niet snappen.
Dit album is gewoon goed, 3.5* vind ik net goed,4* vind ik wat te hoog en 3* beetje te laag ,Tekstueel kan deze er nog mee door.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is Eazy-E's oudste werk.....

eazyfan
owja dat wel, sorry ik begreep het verkeerd, het is idd zijn oudste Cd maar ik bedoel met oudere werken de Cd's die hierna kwamen .dus gewoon latere werken .

Melle K
Eazy-Er Said Than Dunn beste nummer van Eazy naar mijn smaak, leuk album ook.

Relax
Jammer.. Greatest Hits is precies hetzelfde (eternal e) en ik was helemaal trots dat ik dit album in bezit had....
Ik draai 'm en verdomme

Relax
Jammer dat zijn naam uiteindelijk niet origineel is, er was al een rapper in 1980 genaamd Eazy D..

Jammer

ik houd niet zo heel erg van eazy e's stijl, maar vind toch dat hij best goed kan rappen. zijn beste rap was op 'Fuck The Police' en de slechtste op 'Luv 4 My Niggaz'

Eazy is niet de beste lyricist, maar hij blijft mn fav rapper... I love this album..

Eazy e 's debut was niet slecht maar ook niet schitterend, hij heeft altijd grote back up nodig had en zijn rapflow klinkt ritmisch soms twijfelachtig, maar toch blijft hij voor mij een pionier van de gangsta-rap.Dit album geef ik een 4.

Vind niet alles liedjes even goed , maar staan echt wel lekkere liedjes op 3,5

Pauper
Persoonlijk vind ik hem nog net iets leuker dan The Chronic

Raekwon the chef
Misty44 schreef: