Bastille - Bad Blood (2013)

Label: Virgin

1. Pompeii (3:34)
  2. Things We Lost in the Fire (4:01)
  3. Bad Blood (3:33)
  4. Overjoyed (3:26)
  5. These Streets (2:55)
  6. Weight of Living, Pt.II (2:55)
  7. Icarus (3:45)
  8. Oblivion (3:16)
  9. Flaws (3:39)
  10. Daniel in the Den (3:09)
  11. Laura Palmer (3:06)
  12. Get Home (3:08)
  13. Poet (2:44)
  14. The Silence (3:51)
  15. Haunt [Demo] * (2:53)
  16. Weight of Living, Pt.I * (3:26)
  17. Sleepsong * (3:40)
  18. Durban Skies * (4:11)
  19. Laughter Lines * (4:04)
  20. Previously on Other People's Heartache... * (1:06)
  21. Of the Night * (3:34)
  22. The Draw * (3:14)
  23. What Would You Do * (3:03)
  24. Skulls * (4:11)
  25. Tuning Out... * (2:36)
  26. Bad_News * (3:28)
avatar van Matthijs72
Met 3 officiele youtube-clips vóór de albumrelease, nummertjes op spotify en flink wat live-werk op youtube (waaronder a.s. single Pompeii) kan dit album bijna niet meer misgaan. Sympathieke gasten die zowel semi-acoustisch als vol instrumentaal hun muzikale mannetje staan.

Veel rustige electronica, pingeltjes en geluidjes maar op een mooi laagje gitaar/drum met een hele goeie zanger. Toegankelijk genoeg voor radio, alternatief genoeg om leuk te zijn. Live bovengemiddeld goed.

avatar van Mctijn
Beloofd een leuk album te worden inderdaad. Bad Blood en Pompeii klinken in ieder geval lekker vrolijk en opzwepend. Prima tussendoortje lijkt me.

avatar van Nicolage Rico
Cookies op 3FM - giel.vara.nl

Ze waren op dreef bij Giel, 3FM.

Beetje jammer van dat E-O E-O E-O E-O op het laatst. Dat kun je ook geen sluikreclame meer noemen.

Ze kwam live op select en brachten een fantastische mash-up van Bruno Mars, Jay-Z, Kanye West, Rihanna en The XX: 'Diamonds', 'Locked Out Of Heaven', 'Niggas in Paris',

Bekijk Hier

Topbandje!

avatar van Mctijn
Hm, na een aantal luisterbeurten ben ik minder enthousiast dan na het beluisteren van enkel Pompeii en Bad Blood een tijdje geleden.

Ik krijg hetzelfde gevoel als bij Hurts. Wonderful Life is spiegelglad en overgeproduceerd, maar wel een dijk van een nummer. De rest van dat album viel door de mand, omdat de nummers niet sterk genoeg waren om ondanks de strakgetrokken productie nog genietbaar te blijven.

Ik heb hier hetzelfde gevoel. Bad Blood, maar vooral Pompeii zijn prima nummertjes. Lekker catchy en voer voor een playlist in de auto. Bij de andere nummers heb ik dat gevoel veel minder. Ze passen wel prima in het geheel, maar ben je ook zo weer vergeten.

Fastfoodmuziek; kort genietbaar zonder een voldaan gevoel te krijgen.

De omschrijving Electronic slaat de plank wel mis. Dit is pure pop met eletro-invloeden.

avatar van Murdock
Ik vind het persoonlijk een goed album. het concept is vaak een beetje hetzelfde, maar de nummers verschillen wel van elkaar.

Het doet me een beetje denken aan mumford & Sons. niet dat het er echt op lijkt, maar zijn stem heeft er soms wel wat van weg.

Het album is verschrikkelijk catchy maar haalt een behoorlijk hoog niveau. Ook leuk is dat het bandje heel klein is, ze bestaan ongeveer 2/3 jaar en hadden een jaar geleden nog maar iets van 20.000 volgers op facebook.

De beste nummers zijn wat mij betreft Bad Blood, Icarus, Daniel in the den en een bonus track, silence.

avatar van -SprayIt-
Leuk bandje, maar Mumford and Sons is toch echt van een hele andere orde. Ik moest meer denken aan Owl City, qua stem en sfeer.

avatar van Mctijn
Toch knap hoe vaak de naam Mumford & Sons tegenwoordig te pas en te onpas in topics opduikt

avatar van Thomas91
Kan het vermoeiender dan dit?

Licht eens toe?

avatar van Booyo
Murdock schreef:
Ook leuk is dat het bandje heel klein is, ze bestaan ongeveer 2/3 jaar en hadden een jaar geleden nog maar iets van 20.000 volgers op facebook..

Kromme redenatie. Elke band is ooit klein geweest. Momenteel hebben ze er 150.000, dus klein zijn ze zeker niet.

Bastille wordt omschreven als 'een van de hipste bandjes van het moment', een omschrijving waar ik altijd een beetje misselijk van word. Het is inderdaad van die typisch hippe muziek, 'kenners' als Giel Beelen lopen er waarschijnlijk mee weg, en hoe de mannen er bij lopen past volledig in het plaatje.

Is het daardoor slecht? Nee, dat niet zozeer. Goed? Ook niet. Het is misschien het best te omschrijven als standaard. Een nummer als Pompeii is wel vrolijk, en zal ik zeker nog wel is opzetten, maar de rest laat ik denk ik aan 3FM over.

avatar van Arrie
Murdock schreef:

Wordt zelfs gedraaid op radio 2...

avatar van Thomas91
herman schreef:
Licht eens toe?

Dat wil ik wel doen. Ik zag je reactie al eerder, maar kwam er even niet aan toe.

Vermoeiend is misschien niet het juiste woord, maar zo ervaar ik het wel. Ik houd wel van bombast, maar dan moeten de melodieën ook wel mooi zijn. Ik zou het zelfs een beetje vervelende muziek willen noemen. Ik kom er ook nauwelijks meer doorheen.

Dat openingsnummer, Pompeii, begint al met van die 'oerkreten', maar ik word er wat moe van. Ik heb nu even drie nummers beluisterd, maar ik heb er alweer genoeg van.

avatar van bommel
Heerlijke plaat.
Maar je moet er wel even voor gaan zitten.
Maar dan klopt ook alles.
Voor mij niet verwonderlijk dat deze plaat uit het niets op EEN binnenkwam in de UK.
Zalige nummers, heerlijke stem ondersteund door sprankelende electronica en lekkere drums.
De best nieuwkomer van dit jaar

Thomas91 schreef:

Ik snap precies wat je bedoelt
Het is vrij gladjes en puberaal allemaal. Meer voer voor in een playlist, dan om 45 min. naar te luisteren.

Daniel in the Den is misschien nog wel het nummer dat ik het meest kan verdragen.

bommel schreef:

Robbie Williams en Spice Girls is dat ook gelukt

avatar van Gloeilamp
Pompeii en Bad Blood zijn erg fijne nummers! Snel eens dit hele album van Bastille checken

avatar van Matthijs72
Er is ook nog een "extended cut" versie van dit album, tegelijk uitgebracht, maar daar staan een paar veel betere nummers op die de zwakke niemendalletjes van de standaardversie (o.a. Laura Palmer, Weight of Living pt I) makkelijk kunnen vervangen. "Poet" en "The Silence" zijn fijne nummers van die extended. Iets te snel uitgebracht dit album, maar 't ijzer moest natuurlijk gesmeed worden toen het heet was.

Toch een ruim bovengemiddeld album met puike liedjes

avatar van Arrie
Een nummer over Laura Palmer, dat maakt me toch nieuwsgierig...

avatar van chevy93
In het voorprogramma van Muse dit jaar bij het concert in Amsterdam deze zomer.

Verfrissend debuut. Onbegrijpelijk dat Pompeii hier weinig heeft gedaan (behalve dat 3FM het nr grijs draait). Wat mij betreft dé voorjaarsplaat van het jaar.

Rest van het album is ook prima. Laura Palmer (leuke 2e single), Icarus en Things we lost in the fire (single nr 3) springen er wel uit.

avatar van Don Cappuccino
Pompeii drum ik graag mee, misschien eens een keer een drumvideo van maken.

Thomas91 schreef:

Late reactie, maar heb een tijdje terug wel een aantal keer naar Pompeii geluisterd en ben het wel met je eens. Dat is voor mij een beetje het 'indie'-equivalent van Afrojack, Armin van Buuren, etc. wat holle bombast betreft. Vervelende muziek inderdaad.

avatar van coldwarkids
-SprayIt- schreef:

Haha Owl City is meer van een andere orde! dit doet me meer denken aan Nizlopi.. Zeker qua stem.

avatar van Pinsnider
Tsja, dit is dan inderdaad weer typisch zo'n plaatje waarvan je al op voorhand weet dat de Groenlinks-stemmende VPRO-kijkende Volkskrantlezers er (vegetarische) gehakt van maken (zoals sommige critici dan ook doen).... Argumenten die dan gebruikt worden zijn vooral de bombast, aanstellerige teksten en -vooral- het feit dat het allemaal niet bijster origineel is...
Maar in mijn ogen kan het niet bombastisch genoeg zijn en mogen de paden volledig platgetreden worden als je daardoor zo'n lekker fris plaatje krijgt als deze. Fraai hoe ze de bliebjes hebben overgoten met een sausje "echte instrumenten".
Leuk!!

avatar van staralfur
Leuk plaatje, lekker meebleren in de auto en ik vind het accent van de zanger echt genieten.
Serieuze kanshebber voor mijn zomerplaat 2013, naast de nieuwe van Portugal. The Man.

avatar van (Blacksad)
Mijn jongere broer draait Pompeii nu al dagen aan stuk non-stop... Ik was in het begin al helemaal geen fan van het nummer (veel te bombastisch) maar nu kan ik Bastille echt niet meer horen...
Als hij dan afkomt met zijn ipod ga ik meteen op de loop
Het album sla ik dan ook over... Ik verwacht er hoe dan ook weinig van.

Ik kan geen genoeg krijgen van Pompeii. Verder valt de plaat een beetje tegen. Ik denk dat ze beter kunnen.
Niettemin kan ik de meeste nummers goed aanhoren. Life zijn ze geweldig, zingen zuiver, mooie ritmes.

avatar van Pinsnider
Hopelijk wordt hun volgende plaat inderdaad volledig met band opgenomen. Die nummers steken er ook naar mijn idee ver bovenuit. Pompeii klinkt daardoor lekker vet en gelaagd. De nummers waar alleen gepiep en piano op worden gebruikt zijn ook wel ok, maar missen net dat extra zetje...

Er zijn een paar leuke remixen te vinden van Pompeii waar het liedje mooi in verweven is.