Justin Hayward - Spirits of the Western Sky (2013)

Label: Eagle Rock

1. In Your Blue Eyes (4:14)
  2. One Day, Someday (4:27)
  3. The Western Sky (6:56)
  4. The Eastern Sun (4:25)
  5. On the Road to Love (3:36)
  6. Lazy Afternoon (3:56)
  7. In the Beginning (3:41)
  8. It's Cold Outside of Your Heart (4:03)
  9. What You Resist Persists (4:36)
  10. Broken Dream (5:51)
  11. Captivated by You (3:54)
  12. One Day, Someday [Alternative, Extended Version] (6:19)
  13. Rising (0:27)
  14. Out There Somewhere (2:46)
  15. Out There Somewhere [Raul Rincon Remix] (8:19)
avatar van BoyOnHeavenHill
Een plaat in de lijn der verwachtingen: klassieke ballades met smaakvolle arrangementen en romantische teksten, gezongen met een stem waarop de tijd nauwelijks vat lijkt te hebben gekregen. Af en toe onweerstaanbaar melancholisch, zoals het eenzame Broken dream (met een verdrietige fiddle), het schier wanhopige Lazy afternoon en het bijna zeven minuten lange The Western sky (jammer van dat laffe koortje, maar heerlijk om Haywards fuzzgitaar weer te horen). Toch ook een paar verrassingen, zoals de country & western- en bluegrassinvloeden (met banjo, mandoline, fiddle en dobro) op drie nummers tegen het einde van de plaat (8 t/m 10), en de medewerking van Kenny Loggins aan het schrijven en uitvoeren van het up-tempo On the road to love. Haywards bewerking van zijn eigen It's cold outside of your heart (van The present van de Moody Blues uit 1983) is enigszins overbodig, en ik kan me niet voorstellen dat er meer dan vijf mensen op deze planeet zitten te wachten op de belegen dance-remixen van Out there somewhere (gebaseerd op I know you're out there somewhere van de Moodies' Sur la mer uit 1988), maar de eerste elf nummers vormen samen een geïnspireerd en sympathiek album vol muzikaal vakmanschap. Haywards bijna vijftigjarige jubileum als artiest wordt hier in ieder geval absoluut niet door beschaamd.