DevilDriver - The Fury of Our Maker's Hand (2005)

Label: Roadrunner

1. End of the Line (5:02)
  2. Driving Down the Darkness (3:53)
  3. Grinfucked (3:32)
  4. Hold Back the Day (4:15)
  5. Sin & Sacrifice (5:03)
  6. Ripped Apart (4:12)
  7. Pale Horse Apocalypse (4:13)
  8. Just Run (4:15)
  9. Impending Disaster (4:09)
  10. Bear Witness Unto (4:04)
  11. Before the Hangman's Noose (3:51)
  12. The Fury of Our Maker's Hand (4:51)
  13. Unlucky 13 * (4:06)
  14. Guilty as Sin * (3:07)
  15. Digging Up the Corpses * (3:53)
  16. I Could Care Less [Live] * (3:43)
  17. Hold Back the Day [Live] * (4:25)
  18. Ripped Apart [Live] * (4:29)
avatar van james_cameron
Een verbetering ten opzichte van het op zich prima maar wat eenvoudige debuut. Iets meer melodie, nog betere produktie en betere songs. Vooral het titelnummer is te gek.

bro
prachtig album. alhoewel het heel vershcillend is met het eerste kan ik ehct niet kiezen welk van de 2 het best is.
deze plaat beukt er lekker op los.
nieuwe metal zoals het hoort te zijn!

Charles Manson
is deze inderdaad iets minder simpel dan he tdebuut?
want die klonk wel lekker maar was idd verre van interssant verder...

avatar van bennerd
Charles Manson schreef:
is deze inderdaad iets minder simpel dan he tdebuut?
want die klonk wel lekker maar was idd verre van interssant verder...

Dit is veel diepgaander, het is melodieuzer, dreigend, en niet zo simpel en recht in je gezicht als het debuut.

Luister gewoon even naar "End of the Line", "Hold Back the Day" of "Just Run' (mijn persoonlijke favorieten )
en vergelijk die even met "I Could Care Less", "Nothing's Wrong" (mijn persoonlijke favorieten van het debuut).
Een wereld van verschil, voor mij toch.

Ik verkies dan ook dit album, ook al is hun eerste bijna even heerlijk.

bennerd schreef:

Een wereld van verschil, voor mij toch.

Ik verkies dan ook dit album, ook al is hun eerste bijna even heerlijk.

helemaal gelijk, en daarom denkik dat ik het debuut beter vind. ik hou wel van recht-in-je-face-muziek.
nogtans is dees album echt maar zeer minim minder goed. het blijft een pracht van een plaat. op de pc luister ik altijd de 2 cd's door elkaar maar als ik gewoon naar de cd luister dan grijp ik regelmatiger naar Devildriver.

bro schreef:

heb nu toch ontdekt dat de eerste cd mat minder vol kninkt. deze wat voller met meer volume. tkmoet mijn mening herzien en denk toch dat deze iets beter is.

bro
mar nieuwste klinkt nog voller en nog beter. als ze in die lijn blijve n verbeteren.... heerlijk

ik heb hier een versie waar er 18 liedjes opstaan.?
13. unlucky 13
14. guilty as sin
15.digging up the corpses
16.i could care less(live)
17.hold back the day (live)
18.ripped apart (live)

bro
digging up the corpses ken ik vanop de soundtrack van ''weetikveelwelkefilm'' maar unlucky 13 en guilty as sin zijn me onbekent. moet ik nachecken. Fury of my makers hand is de enige cd van DD die ik nog niet in bezit heb dus ik hoop dat ik de versie vind met deze nummers erbij.

lambf
Niet echt geweldig, Coal Chamber was beter

avatar van bennerd
lambf schreef:
Niet echt geweldig, Coal Chamber was beter

Coal Chamber was echt geniaal, maar kan hier helaas niet aan tippen
(Niet dat de bands echt te vergelijken zijn, maar toch)

bro
Heb hem gekocht eindelijk mijn collectie van DevilDriver compleet. Jammer dat ik geen versie vond met de bonustracks, want die klinken ook erg goed. Prachtige agressie, lekkere riffs, en genoeg moshpit- en headbang-momenten.

avatar van andnino
Hoe erg deze band word ook afgekraakt vanwege zijn commercialiteit (ofzo) door de zogenaamde "true" death metal liefhebbers... Ze weten toch een hele cd vol te planten met overheerlijke riffs en een gezonde dosis agressie, en dat zie ik niet elke death metal band ze na doen. 4*

Milamber71
Hoorde vandaag toevallig Hold Back The Day en werd volledig weggeblazen. Ben benieuwd naar de rest van de nummers.

bro
Nog steeds geniet ik hiervan Op dit moment