Stone Temple Pilots - Core (1992)

Label: Atlantic

8. Piece of Pie (5:24)
  9. Plush (5:13)
  10. Wet My Bed (1:36)
  11. Crackerman (3:14)
  12. Where the River Goes (8:25)
avatar van ZAP!
Niet verder vertellen hoor, maar van Pearl Jam kan je ook beter de twee platen na 'Ten' draaien en van Nirvana 'In Utero'. Alice in Chains kan ik tegenwoordig weer minder mee, behalve de 'Jar of Flies' EP. Deze is idd ook gaaf, misschien moet er wel weer een halfje bij.

ZAP! schreef:

Is debateble idd hoor. Maar ik noem puur die omdat het de klassiekers zijn. Ook ik vind In utero eigenlijk stiekem beter dan Nevermind. Maar ik vind ten dan wel de beste van Pearl jam denk ik. Afijn.
En waar wacht je op?

avatar van ZAP!
Eerst weer luisteren, want ik zie dat ik niet al te lang er een halfje af gedaan heb (anders blijf ik aan de gang).

avatar van malheur
Min of meer 'op aanraden van' Juul via Alice in Chains' Dirt vandaag geluisterd.

Het is een 100% genre-respecterend Grunge Album met prima songs er op doch mis ik in deze band soms wat eigen smoel. Soms had ik het idee even naar Layne Staley, Kurt Cobain of Eddie Vedder te luisteren terwijl ik dat bij die anderen nooit onderling zo voelde.. Geeft misschien ook juist wel aan hoe goed die gast eigenlijk was (?).

Anyway, ik zou 3,75 geven als dat zou kunnen maar ik kies voor 3,5 met nog eens een luisterbeurt in de toekomst over de boxen ipv koptelefoon. Er staat dan een eventueel halfje omhoog op het spel.

malheur schreef:

Grunge is ook een genre waarbij veel artiesten qua stem nogal identiek lijken. En toch vind ik deze beter dan bijv nirvana's nevermind.
Dit is grunge op zn sexiest.
Ik denk dat jij nog wel een paar sterren omhoog gaat

avatar van milesdavisjr
Probeer eens de opvolger; Purple, een stuk interessanter. Op dit plaatje komen de heren vanuit muzikaal opzicht diverser, creatiever en veel afwisselender uit hoek. Core is in vergelijking met Purple (imo) dodelijk saai.

milesdavisjr schreef:

Nahh, tis ook wel smaak hoor. Zo heb jij (zie ik) the god machine in je top 1 album staan en laat ik dat nou dodelijk saai en muzikaal oninteressant vinden
Maar imo zijn en purple en core parels waarbij ik core zelfs nog wat hoger inschat wegens het hoge niveau!
Dit album is gewoon wat meer recht toe recht aan grunge, maar dat hoeft geen nadeel te zijn imo, tis maar net waarvan je houdt. Muzikaal is het daardoor niet perse minder.

Tof album. Prima opstart naar de volgende 2. Heeft me altijd verbaasd dat STP in de grunge hoek geplaatst werd. Ik vind ze maar weinig grunge