Jeru the Damaja - Wrath of the Math (1996)

Label: Payday

1. Wrath of the Math (0:57)
  2. The Frustrated Nigga (3:11)
  3. Black Cowboys (3:43)
  4. The Bullshit (2:00)
  5. Whatever (3:16)
  6. Physical Stamina (3:05)

met Afu-Ra

7. One Day (2:15)
  8. Revenge of the Prophet, Pt. 5 (4:05)
  9. Scientifical Madness (4:14)
  10. Not the Average (4:24)
  11. Me Or the Papes (4:26)
  12. How I'm Livin' (4:23)
  13. Too Perverted (3:20)
  14. Ya Playin' Yaself (3:47)
  15. Invasion (4:40)
avatar van Jordy
Geweldig. De ene na de andere geweldig geproduceerde Primo-track. Erg sterke, soms ook leuke (One Day) lyrics van Jeru. Jammer dat ze hierna ruzie kregen, zonder Primo is Jeru ineens niet leuk meer.

avatar van Kos
Kos
Ja, vervelend is dat. Premiers meerwaarde is duidelijk groot hier.

sut
DOPE DOPE SHIT,
die gast heeft echt een zieke flow

avatar van thomzi50
Verhoogd naar vier sterren, want vooral de beats maken dit album toch erg speciaal. Jeru is ook nog 'ns een sterke rapper.

Pauper
Ik heb 5 sterren gegeven en ik zal vertellen waarom. Zijn flow in combinatie met het typische Premier geluid zorgt voor een ultiem hiphop gevoel dat veelal wordt onderschat. De lyrics van Jeru zijn alles behalve verkeerd, sterke rhymes, sterke beats en een eigen stijl die niet te evenaren is.

One Day is echt wel uniek, HipHop wordt gegijzeld door Foxy Brown en Puff Daddy en Primo en Jeru gaan hem terug halen. Daarnaast is er ook nog plaat voor politiek correcte teksten in nummers als Scientifical Madness.

Geweldig album dat altijd wel lekker wegluistert, aanrader voor iedereen die een dope album wil luisteren met een mellow flow.

Pauper
BTW, is dat "JepJep"-stukje uit Revenge of the Prophet, Pt. 5 niet ook gebruikt in Pitch Black's - It's All Real

avatar van Seedorf
klopt ja..

revolver11
Clearens?

Seedorf schreef:
klopt ja..

Maar is die niet weer van Droppin' Science van Marley Marl ft. Craig G.

avatar van Seedorf
Pauper schreef:
Maar is die niet weer van Droppin' Science van Marley Marl ft. Craig G.

klopt ook ja

Pauper
Hehe schijnt nogal gewild deuntje te zijn...

Pauper
Physical Stamina wie staat er nog meer op die track Afu-Ra als ik het niet mis heb, iemand die info? Staat niet op Wiki...

Poisonpen123
Zalige HipHop is dit

avatar van herbertwest
Nog 1 stem voor de top 50 hiphop... sorry ben een lijstjesfreak

Ziezo, herbertwest...

Dit is zeker een 5 waard!

"The Sun Rises in the East" staat in mijn Top 10, maar deze is eigenlijk niet slechter...mss 0,25 punten minder omdat één van de beste hiphopnummers ooit ('Come Clean') op zijn voorganger staat.

Voor de rest is dit een GENIAAL album. Dat de beats van Primo prachtig zijn, weet elke 'head' die dit album checkt ondertussen wel al, maar geloof me dat Jeru hier fantastisch flowt over deze beats.
Geen zwak nummer in mijn ogen...

Jeru heeft een "freaky, freaky, freaky, freaky flow"
en hij "controls the mic like Fidel Castro locked Cuba" nog steeds!!!

A STRAIGHT HIP-HOP BANGER!!

avatar van Niek
tWas me nooit opgevallen dat deze van Jeru ook zo gewaardeert werd. Had eigenlijk nooit verder gekeken dat zijn debuut. Heb hem nu gedownload en ben erg benieuwd!

avatar van Niek
Valt me vooralsnog vies tegen. Het nummer Physical Stamina vind ik ronduit slecht. En dan doel ik vooral op de productie. De rest vind ik niet meer dan redelijk. Bij die introotjes dat je The Sun Rises In The East hoort veer ik meteen op en dat toch wel wat. Maar TSRITE was een groeier heb ik ervaren dus deze ga ik ook nog flink wat keren draaien. Derhalve stem ik natuurlijk ook nog niet.

Melle K
Let maar op over een paar dagen geef je deze minimaal een 4 anders is er iets mis met je smaak.

avatar van Dielie
superplaat toch, Premier! producties zijn fantastisch op deze plaat, goeie plaat, gezellige plaat ook zijn beste vind ik zonder twijfel 4,5

Melle K schreef:

De befaamde 'stok-achter-de-deur-argumentatie'. Dat word toch duidelijk en terecht afgeleerd bij Nederlands...

Niek schreef:

jeru is nu eens een typische "groei-MC".... je gaat dit geniaal vinden, als je TSRITE goed vond...

P Jay schreef:

Laten we het hopen. En TSRITE is inderdaad een gigantische groeier. kHeb hem nu al een flinke tijd en nog steeds wordt hij beter met iedere keer dat ik hem luister. Kan ook zeker mijn top10 binnen gaan komen. Ik schrijf deze plaat dus ook nog absoluut niet af!

Niek schreef:

Bij Nederlands leren ze ook dat 'Dat word' met dt is.

Maarja dit album doet echt weinig onder voor Sun Rises in The East, ik kan me niet voorstellen dat je die wel goed vind en deze niet.

Daar heb je me..
Melle K schreef:

Ja, ik heb al gezegt dat ik hem ook zeker nog niet afschrijf. De eerste luisterbeurt viel me gewoon flink tegen, maar ik zal hem zeker nog 4 a 5 keer luisteren voor ik conclusies trek.

Bij Nederlands leren ze ook dat 'Dat word' met dt is.

Bij Nederlands leren ze ook dat "dat je die goed vind" met dt is (sorry, dit was een binnenkopper)

Melle K
Er moet wat te oefenen overblijven natuurlijk.

P Jay schreef:

Je had helemaal gelijk. Vanochtend tijdens me krantenwijk ontzettend genoten. Het kwartje viel. Ga hem nog zo vaak luisteren totdat hij niet meer overduidelijk groeit. Dan komt me cijfer. Heb grote hoop op minstens een dikke 4. 5 potentie... Ben echt heel enthousiast

Zie je wel ...

tis gewoon steeds een beetje wennen bij Jeru!

avatar van FunkyMonk
The Frustrated Nigga, Ya playin' yaself en Me Or the Papes zijn mn 3 favoriete Wrath of the Math-plaatjes. heerlijk (en alweer lang geleden dat ik die nog es heb opgezet) Weet écht niet welke ik beter vind, deze of TSRITE.