Accept - Accept (1979)

Label: Brain

1. Lady Lou (3:02)
  2. Tired of Me (3:15)
  3. Seawinds (4:32)
  4. Take Him in My Heart (3:32)
  5. Sounds of War (4:38)
  6. Free Me Now (3:02)
  7. Glad to Be Alone (5:14)
  8. That's Rock'n Roll (2:53)
  9. Helldriver (2:42)
  10. Street Fighter (3:28)
avatar van Sinner
Heel erg matig debuut. Beetje vergelijkbaar met bvb Rock A Rolla van Priest in de zin dat de band nog totaal geen eigen stijl of gezicht naar voren weet te brengen. Echter wel nog niet zo slecht als deze plaat aangezien er met de ballad Seawinds en de twee rockers Lady Lou en Tired Of Me toch wel drie redelijke nummers opstaan.

avatar van Rinus
Een zeer middelmatig debuut, met een net zo middelmatige produktie.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik kan niet anders dan akkoord gaan met deze stelling, maar er staan hier een paar lekkere nummers op: Lady Lou en Seawinds (trouwens ooit eens gecoverd door Therion).

avatar van manowar
Debuut of niet, we praten hier over een plaat die 30 jaar geleden een nieuwe dimensie gaf aan hard-rock/heavy-metal. Er waren er toen nog niet zoveel. Judas Priest, Saxon, Iron Maiden, Scorpions en dan had je het wel gehad. En niet te vergeten ; het was DUITS !!

Leuke, lekkere plaat en voor iets wat al 30 jaar oud is, best goed te pruimen.

avatar van Kronos
Best een leuk debuut dat een zekere charme heeft en waarop geen enkel slecht nummer staat maar wel een paar sterkere.

En inderdaad, het is Duits. Als het dan nu nog steeds om aan te horen is is de conclusie snel gemaakt; dit is een goed debuut van Accept.

avatar van Lonesome Crow
Ik vind dit debuutalbum toch wel bovengemiddeld goed.
Het is opgenomen in 1978 en was ongekend heavy voor zijn tijd.

De nummers zijn pakkend, een mooie ballad erop (Seawinds) en alleen de laatste 3 nummers zijn wat minder.

De band klinkt nog spontaan en fris, en de mindere produktie zorgt ervoor dat het geheel nog heavier klinkt wat bij dit album alleen maar positief is.

Free Me Now is een gaaf oer-speedmetal nummer!

Nog eens geluisterd...niks mis mee dit album. Lekker heavy en het geluid vind ik helemaal niet slecht. Je hoort alles toch?
Seawinds doet denken aan de Scorpions en Free Me Now is echt een van de eerste speedmetal nummers.
Ik ben nu wel benieuwd naar de 2e plaat van Accept.

avatar van Kronos
Een van de eerste lp's van m'n jongste broer. Het zal wel voor een groot deel nostalgie zijn, ik ken dit album sinds mijn dertiende, maar het bevalt mij van begin tot eind. Goeie nummers, beetje rauw geluid en nog lekker naïef. Zelfs de ballads zijn de moeite.

avatar van Cabeza Borradora
Kronos heeft het hier allemaal al gezegd...

avatar van Metalhead99
Redelijk/matig eerste album van Accept. De productie is nou niet bepaald geweldig en de nummers vind ik eigenlijk niet allemaal even interessant. Ik ben meer benieuwd naar het werk dat hierna kwam. Volgens mij is dit vooral met een betere productie best lekkere muziek om naar te luisteren.

avatar van jailhouserocker1
@metalhead99. Dit is zeker lekkere muziek om naar te luisteren. Vanaf Breaker t/m Metalheart is het topmetal uit de beginjaren 80. Kon zich zeker meten met b.v. Scorpions en Judas Priest. Ook hun laatste 2 albums zijn weer super.

avatar van Metalhead99
Ik zal me binnenkort eens wat meer in ze verdiepen.

avatar van Brutus
Ik vind dit een aardig debuutalbum

avatar van Edwynn
Seawinds vind ik prachtig met die rare onvaste zang van Peter Baltes. Lekker down. Verder is Accept op haar debuut bij lange na niet zo puntig als de koers die met Breaker en nog nadrukkelijker op Restless And wild werd ingezet. Het heeft wel iets charmants maar veel songs gaan mij het ene oor in en het andere weer uit.

avatar van Lonesome Crow
En we hebben beeld! 2 jaar voor hun debuut.