Bon Jovi - New Jersey (1988)

Label: Mercury

1. Lay Your Hands on Me (5:58)
  2. Bad Medicine (5:14)
  3. Born to Be My Baby (4:38)
  4. Living in Sin (4:36)
  5. Blood on Blood (6:14)
  6. Homebound Train (5:09)
  7. Wild Is the Wind (5:04)
  8. Ride Cowboy Ride (1:24)
  9. Stick to Your Guns (4:43)
  10. I'll Be There for You (5:43)
  11. 99 in the Shade (4:25)
  12. Love for Sale (3:56)
  13. Bad Medicine [Live at Wembley Stadium, 1988] * (5:53)
  14. Bad Medicine [Live on the New Jersey Tour] * (5:55)
  15. Blood on Blood [Live at Wembley Stadium, 1988] * (12:04)
  16. Born to Be My Baby [Acoustic] * (4:52)
  17. I'll Be There for You [Live at Lakeland, 1989] * (6:32)
  18. Lay Your Hands on Me [Live at Giants Stadium, 1989] * (5:11)
  19. Love Is War * (4:15)
  20. Born to Be My Baby [Live in 1988] * (5:47)
avatar van Ronald5150
Na doorbraakalbum "Slippery When Wet" komt Bon Jovi met een geweldige opvolger: "New Jersey". Bon Jovi perfectioneert zijn geluid en levert stadionrock in optima forma. Pretentieloze rockliedjes waar het spelplezier vanaf spat. Ik zal altijd een zwak blijven houden voor Bon Jovi en "New Jersey" is een van mijn favoriete albums van deze heren. Het album opent met een heerlijk trio. "Lay Your Hands on Me", "Bad Medicine" en "Born to Be My Baby" zijn lekker stuwende rockliedjes met een hoog meezinggehalte en fantastisch gitaarwerk van persoonlijke held Richie Sambora. Zijn riffs en solo's op "New Jersey" zijn geweldig en hij scheurt heerlijk op de zes snaren. De riff van "Homebound Train" en bijbehorende solo vind ik tot zijn beste werk horen en is een van mijn favorieten van "New Jersey". Maar ook de intense solo in "Living in Sin" is prachtig. Een van de mooiste liedjes van Bon Jovi ooit is "Blood on Blood" met mooie aanvullende vocalen van Sambora en toetsenwerk van David Bryan. Ook het baswerk van Alec John Such verdient een aanbeveling. Zijn bas zit subtiel in de mix, wellicht wat in de achtergrond, maar legt een heerlijke groovende basis voor de liedjes op "New Jersey". De bluesy afsluiter "Love for Sale" is het perfecte liedje om dit album te beëindigen. Richie Sambora laat horen een echte snarenplukker te zijn, ook akoestisch. "New Jersey" is Bon Jovi op zijn best.