Killswitch Engage - Disarm the Descent (2013)

Label: Roadrunner

1. The Hell in Me (2:57)
  2. Beyond the Flames (2:53)
  3. New Awakening (3:30)
  4. In Due Time (3:17)
  5. A Tribute to the Fallen (4:02)
  6. The Turning Point (3:11)
  7. All That We Have (3:19)
  8. You Don’t Bleed for Me (3:21)
  9. The Call (2:50)
  10. No End in Sight (3:29)
  11. Always (4:33)
  12. Time Will Not Remain (3:12)
  13. Blood Stains * (3:21)
  14. Slave to the Machine * (3:07)
  15. Numbered Days [Live] * (3:45)
  16. My Curse [Live] * (3:53)
  17. The End of Heartache [Live] * (4:54)
  18. Vide Infra [Live] * (3:49)
avatar van Sanderkeuh
Eerste Killswitch Engage album met zanger Jesse Leach sinds Alive or Just Breathing uit 2002.
Hij heeft sindsdien een aantal andere projecten gedaan waarvan The Empire Shall Fall het dichtst aanleunt bij de sound van Killswitch Engage. Zijn stem heeft duidelijk niet aan kracht ingeboet.
Benieuwd wat dit zal geven.

avatar van Don Cappuccino
Hier ben ik zeer benieuwd naar. Alive Or Just Breathing is mijn favoriet van Killswitch Engage. De samenwerking tussen Adam Dutkiewicz en Jesse Leach genaamd Times Of Grace draai ik nog steeds heel veel. Als deze plaat net zo goed is als laatstgenoemde ben ik heel blij.

avatar van Sanderkeuh
Eerste single, In Due Time.

avatar van Don Cappuccino
In Due Time is een erg goed nummer. Klinkt als een terugkeer naar het geluid van Alive Or Just Breathing maar dan technischer. Nu zit er namelijk een heerlijke gitaarsolo in.

avatar van Gloeilamp
Een nieuwe van Killswitch Engage, dat is goed nieuws! The Hymn of a Broken Man draai ik ook nog steeds erg vaak, dat blijft een fantastische plaat. Ben benieuwd

Benjamindaxx
Vond Times Of Grace super vet, en op basis daarvan "As Daylight Dies & The End Of Heartache
gekocht. Kwam er toen achter dat Howard Jones de zanger van KSE was. Nu vond ik deze albums gelukkig super vet. Maar de nieuwe tracks "No End In Sight" & "In Due Time" spreken me toch meer aan. Jesse Leach heeft een fijnere stem om naar te luisteren. De eerste twee nummers klinken in ieder geval veelbelovend.

avatar van Bastiaan Tuenter
Ik zal het meteen maar toegeven: ik heb altijd een zwak gehad voor de stem van Jesse Leach. Zijn teksten zijn mooi en hoopgevend, en hij perst ze ongelooflijk bevlogen zijn strot uit. Ik kan geen andere metalzanger bedenken die me met zowel de ruige als cleane stem zo raakt als deze Leach. Natuurlijk, Howard Jones is technisch begaafder, maar met hem of een andere zanger had ik deze plaat waarschijnlijk een lagere waardering gegeven. Dat alles neemt echter niet weg dat Disarm The Descent sowieso een sterk album is geworden.

Killswitch Engage doet op deze plaat niet veel anders dan we van de metalcoremeesters mogen verwachten, al is deze een stuk beter dan de op sommige momenten zwakke voorganger. De focus is op deze nieuweling weer erg aanwezig, en dat resulteert in herkenbaar harde en pakkende nummers, zoals de eerste single In Due Time, die niet uit mijn hoofd te slaan is, maar ook Beyond The Flames, A Tribute To The Fallen, The Hell In Me het furieuze The Call en The Turning Point mogen er wezen. Afijn, dat zijn mijn persoonlijke favorieten; het album kent sowieso geen matige song, dus ik denk dat iedereen zijn eigen favorieten zal krijgen.

De band is 8 april te zien in Melkweg, Amsterdam. Daar wil ik graag bij zijn, hoewel Rival Sons, een andere persoonlijke favoriete groep, die avond in Utrecht speelt, dus dat wordt nog een lastig keuze.

Waarom ik deze plaat al heb gehoord? Voor Aardschok sprak ik Jesse Leach en gitarist Joel Stroetzel - twee ongelooflijk aardige kerels - over het vertrek van Howard Jones, de terugkeer van Leach, zijn destijdse vertrek, het nieuwe album en meer. Het resultaat ligt dinsdag 26 maart in de winkels.

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels te streamen via meerdere websites. Dadelijk maar eens doen.

Benjamindaxx
Het album al een aantal keer gedraaid. En vanaf de eerste luisterbeurt was het me al duidelijk: "Disarm The Descent" is Killswitch Engage op zijn best. Na het matige Self Titled album II, had ik er een hard hoofd in dat het vervolg beter zou gaan worden. Maar toen ik hoorde dat mijn favoriete metalcore zanger Jesse Leach terug kwam bij Killswitch nadat Howard om persoonlijke redenen de band had verlaten zag ik het licht weer. En dat licht werd groter naarmate ik meer van het nieuwe album hoorde. "in Due Time" is een heerlijke single met een refrein dat je niet snel vergeet. daarna kwam een andere killer track 'A New Awakening". En ik wist zeker dat het album goed zou zijn.

En dat klopt. er is geen misser op het album te bekennen. De ene topper is nog niet afgelopen of de volgende knalt erin. Persoonlijke favorieten kan ik op het moment moeilijk kiezen, maar nummers als "Hell in Me" "Beyond The Flames (met een bullet for my valentine ish intro deuntje)" & "In Due Time" "Turning Point" & "Always" doen het op het moment erg goed. Maar zoals ik al zei: het album kent geen misser.

Hoop dat ik het red om 8 April naar het concert te gaan. Het nieuwe album zal hoe dan ook grijs gedraaid worden.

avatar van Joy4ever
Bijzonder lekker album. Idd geen misser op te ontdekken. Ik luister hier met een big smile naar. Zeer strakke band. Voorlopige favoriet A Tribute to the Fallen.

avatar van james_cameron
Verloren zoon Jesse Leach keert terug op het nest, wat heel goed nieuws is. Ik was zelf namelijk nooit zo gecharmeerd van de zang van Howard Jones. Leach is echter absoluut één van mijn favoeriete zangers in het metalgenre, en ook ditmaal stelt hij niet teleur. Zijn stem past gewoonweg perfect bij de muziek van Killswitch Engage. Minpuntje is wel dat het songmateriaal een beetje achterblijft. De songs zijn weliswaar sterk genoeg om te overtuigen en alles klinkt flink wat feller dan op de paar voorgaande albums, maar echt geweldig wil het maar niet worden. Jammer, maar goed, met Leach in de gelederen kunnen we in de toekomst vast wel mooie dingen verwachten.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb echt het gevoel dat hier meer in had gezeten. Ik geef 3 sterren omdat er geen een zwak nummer op staat maar er springt ook niks boven de rest uit. Killswitch Engage heeft voor de zeer veilige weg gekozen door standaard songstructuren te gebruiken waardoor de nummers extreem voorspelbaar zijn. Op The Call wordt er van de formule afgeweken en dat is dan ook gelijk het beste nummer van het album.

Er worden blast beats gebruikt, dat nummer deed me een beetje aan Soilwork denken. De terugkeer van Jesse Leach is erg mooi maar er zitten veel te veel effecten op zijn stem. Dat heeft hij helemaal niet nodig. Als je namelijk de livetracks die op de deluxe editie staan hoort is Leach zeer goed bij stem zonder enige hulp. Er wordt hier niet iets verfrissend gedaan, iets wat Adam D. en Jesse Leach wel deden met Times Of Grace. Leuk album maar meer ook niet.

Beste album van deze goede band. Productie is super en de nummers zijn lekker afwisselend en hebben vaak een machtig refrein.