Solution - Mythology (2013)

Label: Pseudonym

1. Trane Steps (10:20)
  2. Koan (7:50)
  3. Phases (12:17)
  4. Preview (0:58)
  5. Circus Circumstances (7:04)
  6. Jam [Live] (10:32)
  7. Koan [Live] (9:54)
  8. Theme (0:42)
  9. Divergence (5:58)
  10. Concentration (12:30)
  11. Second Line (8:46)
  12. New Dimension (6:27)
  13. Fever (4:26)
  14. Divergence [Single Version] (3:45)
  15. Chappaqua (10:35)
  16. Black Pearl (6:17)
  17. A Song for You (3:56)
  18. Last Detail (5:32)
  19. Whirligig (9:02)
  20. Third Line (7:24)
  21. Chappaqua [Single Version] (3:49)
  22. Empty Faces (6:35)
  23. French Melodie (4:36)
  24. Carousel (7:18)
  25. Sonic Sea (7:21)
  26. Give Some More (5:25)
  27. Free Inside (6:21)
  28. Koan [Live] (9:34)
  29. Circus Circumstances [Live] (6:45)
  30. Divergence [Live] (5:49)
  31. Trane Steps [Live] (10:20)
  32. Empty Faces [Single Version] (4:24)
  33. French Melodie [Single Version] (4:01)
  34. Give Some More [Single Version] (4:51)
avatar van Gert P
Veel dezelfde nummers, had liever al hun regelier werk geremasterd hier op gezien.

Gert P schreef:
Regulier werk is reeds geremasterd te vinden op "The Ultimate Collection". Op "Mythology (2013)" staan echter nog meer nummers en deze verzamelaar geeft een mooi en vrij volledig overzicht van wat Solution in de jaren '70 aan mooie muziek heeft uitgebracht. Geen nummers van de albums "It's only just begun" en "Runaway". Op zich niet zo erg, maar nummers als "Captain Willie" en "Logic" (van het album "It's only just begun") hadden op dit overzicht niet misstaan. Desondanks 4,5****

avatar van Brunniepoo
"Vrij volledig"? Wat mist er dan nog aan uitgebracht materiaal?

Mooi boxje, maar net als bij de vergelijkbare uitgave van Finch is het me een raadsel waarom ze niet de originele volgorde hebben aangehouden.

avatar van Gert P
The ultimate collection is ook niet representatief, staan ook niet niet alle album nummers op.
Zou graag mijn 3 studio albums in remasterd uitvoering opnieuw uitgebracht zien, dit zal ik niet aanschaffen.

Brunniepoo schreef:
"Vrij volledig"? Wat mist er dan nog aan uitgebracht materiaal?
Tot en met "Fully Interlocking" niets dus. Dat er materiaal van de laatste twee studio albums ontbreekt is niet zo 'n ramp. Wat wel een ramp is dat "Mythology (2013)" in een redelijk grote stad als Utrecht in geen enkele cd zaak te vinden is, althans niet in het centrum van Utrecht. Ik heb 'm bij Bol.com besteld voor € 19,99 Omdat de prijs € 0,01 onder de € 20 blijft mag ik wel € 2 verzendkosten betalen . Dat is dan weer minder..... Maar ik ben wel heel blij als "Mythology (2013)" eind deze week op de deurmat ploft.

avatar van codex
Hans Brouwer schreef:

Blijkbaar heb ik dan het enige exemplaar in Utrecht gekocht vorige week, bij de Plaatboef!

Hans Brouwer schreef:

Ik vind juist is only just begun een mooie cd.
Samen met de 2 voorgangers mijn favorieten.
Die heb ik alle 3 dus maar niet geremasterd.
Deze schaf ik dus niet aan paar keer de zelfde nummers vind ik nergens voor nodig.
Hij is hier trouwens gewoon te koop maar volgens mij liggen die paar exemplaren er al een poos.

avatar van Hans Brouwer
Eindelijk.... vandaag heb ik de door mij bestelde "Mythology (2013)" ontvangen. Ik heb er werkelijk heel wat cd zaken voor bezocht en het heeft bijna twee maanden geduurd voordat Bol.com "Mythology (2013)" kon leveren. In het boekje valt te lezen: "These recordings have been exclusively restored en dynamically remastered in the 24-bit domain from the original master tapes at Fine Tunes using the Sonic Studio System to ensure the highest possible sound quality". Inderdaad, het geluid is geweldig! In de jaren '70 was ik al groot fan van Solution en na ruim 40 jaar ben ik dat dus nog steeds. Muziek van Solution (en Alquin) is toch wel het beste wat ooit van Nederlandse bodem is verschenen! Ik verhoog mijn stem maar snel naar 5*****.

Hans Brouwer schreef:
Ik zie, ruim een jaar na plaatsing van bovenstaand bericht, dat ik helemaal vergeten ben Focus te noemen. In het rijtje Solution en Alquin mag ik de band van Jan Akkerman en Thijs van Leer, Focus dus, niet onvermeld laten. Bij deze alsnog rechtgezet.

avatar van titan57nl
Hans Brouwer schreef:

Zeker, focus en solution staan wel bovenaan ja.