Wolf People - Fain (2013)

Label: Jagjaguwar

1. Empty Vessels (4:58)
  2. All Returns (4:48)
  3. When the Fire Is Dead in the Grate (6:34)
  4. Athol (5:38)
  5. Hesperus (6:57)
  6. Answer (3:05)
  7. Thief (6:59)
  8. NRR (5:19)
avatar van Ducoz
Whoohoo! Een nieuwe Wolf People!
Daar kijk ik naar uit, hopelijk zit er ook een tour aan vast!

avatar van repelstefan
All Returns was al een tijdje geleden bekend gemaakt. Heerlijk vertrouwd Wolf People. Ben erg benieuwd naar de rest.

YouTube - Wolf People - "All Returns" (Official Audio)

avatar van repelstefan
Op het eerste gehoor niet verkeerd maar iets minder gedurfd/experimenteel dan Steeple. Moet dit eerst wat vaker gaan luisteren voordat ik een definitieve beoordeling kan geven.

'Fain' klinkt zeker niet verkeerd en kan zich op zijn minst meten met voorganger 'Steeple'. Voor mij is en blijft 'Tidings' een meesterwerk van deze tijd en het hoogtepunt van Wolf People tot nu toe. Wel heeft 'Fain' vast meerdere luisterbeurten nodig om zich goed in het gehoor te nestelen. 'NRR' klinkt als een onvervalst Canned Heat epos.

avatar van alphapunk
Damn good en ik zit nog maar vier nummers ver....

Inmiddels hebben de luisterbeurten effect gehad. 'Fain' staat op mijn verlanglijstje en zou zo maar eens in de top 10 van 2013 kunnen belanden.
De unieke warmte (het klinkt haast analoog) valt op; wederom slagen de jongens van Wolf People erin om ook op audiogebied het beste van het beste te bieden.

avatar van Lura
Getipt door Svendra. Lekker plaatje!

avatar van spaceman
Behoorlijke opvolger van Steeple, al vind ik dat een sterker album. Ik heb sowieso vaak dat het album waarmee je voor het eerst met een band kennismaakt het beste overeind blijft.
Hoogtepunt van Fain is en blijft All Returns, de eerste single en op Pinguin Radio afgelopen zomer een hit (3 weken op -1) in de Graadmeter. Naarmate de plaat naar het einde loopt, loopt de spanning wat weg. Gewoon wat minder sterke songs dan wel mindere, beklijvende melodielijnen. Dat is jammer, al blijft het lekker, die folky rocksound. Let op: Zeer geschikt voor liefhebbers van de oude Fleetwoord Mac!

avatar van Svendra
Eens met mijn voorganger. Het is niet verkeerd, de sound is weer lekker, maar Steeple is beter.