CYNE - Evolution Fight (2005)

Label: City Centre Offices

1. Plight About Now (2:23)
  2. Soapbox (2:56)
  3. Evolution Fight (3:24)
  4. Haze (3:25)

12. Up Above (3:14)
  13. Deferred (2:15)
  14. Moonlight (3:35)
avatar van BoordAppel
Automaton en Running Water zijn briljant, nu nog uitzoeken welke nummers ik teveel heb . Heb jij enig idee Goodfella of heb je maar op goed geluk wat gestemd?

avatar van Goodfella
Die 'lange' versie is volgens mij deze versie, maar dan met wat extra introotjes ertussen die hier als onderdeel van de tracks worden gezien.

Ik heb trouwens gewoon deze 14-track variant hoor

avatar van BoordAppel
Ik dacht ook al zoiets, duurt namelijk wel even lang.

avatar van Onderhond
Dit vind ik jammer genoeg totaal niks.

Waar de andere crossovers de muziek vooral ruiger weten te maken, zodat het muzikaal veel beter aansluit bij de lyrics, is dit muzikaal het electronische equivalent van R&B ? Wat klinkt het vaak ongelofelijk melig

Running Water valt nog goed mee, hier en daar nog wat leuke ideetjes, maar een heel album is moeilijk uit te zitten. 1.5*

avatar van BoordAppel
Tekst past perfect bij de relaxte beats. Ruigere muziek zou Akin en Cise Star geen recht doen. Ik vind het ook geen crossover dit, gewoon pure hiphop.

Misschien wel het allerlaatste hiphopalbum dat ik jou zou hebben aangeraden trouwens.

avatar van Onderhond
Bwah, de muziek valt best onder electronic. Ze zitten bij CCO ook net goed vind ik.

En tja, rap en relaxt is zoiets als R&B en dansen. Volgens mij moet je eerst drie keer tegen een deur lopen voordat je er de logica van inziet

avatar van Reijersen
Wat ik tot nog toe gehoord heb van deze CD vind ik positief. Heb nog nooit van Cyne gehoord, zag een review in OOR staan, dus dacht: laat ik het eens proberen. Even afwachten wat de andere 7 nummers doen.

@ Onderhond: wat is er mis met R&B en dansen?

avatar van Onderhond
R&B en dansen gaan gewoon niet samen wat mij betreft, maar da's persoonlijk hoor

Nog een paar keertjes geluisterd, vind het nog steeds niet veel, maar er zijn toch een paar lichtpuntjes, met name Arrow Of God en Running Water. Verder is het relatief aangenaam op de achtergrond. Klein halfje erbij dan maar.

Edit: waar ken ik het Running Water melodietje van ?

avatar van FunkyMonk
Geen idee; het komt me ook bekend voor. Geweldig nummer overigens.

avatar van FunkyMonk
Heb hem eens beluisterd, en eigenlijk niiet zo'n geweldig album. Automaton en Running Water zijn zoals gezegd wel de uitschieters, en hier en daar nogwel wat aardige tracks, maar toch een niveau lager dan zijn voorganger. 3*

avatar van BoordAppel
Bizar. Ik vind deze plaat echt in álles beter dan zijn voorganger.

avatar van Seedorf
de melodie van up above lijkt een beetje op immortal technique's one remix

avatar van Niek
Eerste luisterbeurt beviel. Gevoel zegt nu 3,5.. Nog even afwachten.

BoordAppel schreef:
Bizar. Ik vind deze plaat echt in álles beter dan zijn voorganger.

Sorry, ik had het over die collectieplaat (1999-2003).

raffael77
Ik vind hem wel relaxed maar kan helaas geen album van hem krijgen.

Maarten||
Had meer verwacht, stuk voor stuk leuke beats. Blijft je soms niet boeien *3,5

avatar van waxs
Ik vind het daar in tegen wel een heerlijk album, heb hem al tijden op 4* staan, afgelopen week weer eens geluistert.

avatar van MFPascal
Inderdaad een erg lekker album. Arrow of God is erg dope, denk mijn favo van dit album. Ook 4 sterretjes.

rico-bballer
Te krijgen bij bol.com ga hem halen ook.

Social_Mask
De beats zijn overal gewoon erg goed. Echt een geweldig album dit.
Ook zijn de rappers vermakelijk, met goede teksten en een flow die past bij de beats. Maar de beats zijn toch wel veruit t beste aan dit album.

Ik vind deze wel wat beter dan die vorige. Een stuk meer uitschieters.
Vooral het begin van het album vind ik zeer sterk. Het 1e nr is direct ook 't beste nummer

Een erg lekker album, waar ik 4,5* voor geef. Omdat het album geen slecht nr kent en ook geen redelijk. Zeer vermakelijk album.

Wie produceert deze tracks? Ik weet wel dat Enoch producer is, maar of hij ook alle tracks maakt, weet ik niet. Kan iemand mij dat vertellen? Thanks

avatar van Osiris Apis
Speck produceert ook.

ok. Nice.

Erg goede producers. Tracks zijn super relax!

avatar van J.M.
Ik vind dit album vooralsnog niet beter dan Collections waar ik elk nummer goed vond. Maar ook dit is een relax't album. Alles luistert lekker en weg en de stem van Cise Starr vind ik super klinken, erg fijn om naar te luisteren. Ook de teksten op dit album spreken met minder aan dat Collections. Wordt denk ik 3,5*. Maar zal het album nog wat vaker beluisteren.

avatar van J.M.
Ik ga toch maar voor 4*. Lekker album wat gewoon makkelijk wegluisterd.

avatar van Reijersen
Cyne is DÉ hiphopontdekking op MuMe voor mij. 'Evolution Fight' is echt een geweldig interessanet hiphopplaat. Elke keer weer weet het mij van begin tot eind te pakken en elke seconde niet los te laten.

4,5 ster.

avatar van Osiris Apis
Gratis EP nu te downloaden via de website van Cyne.
Begin volgend jaar komt hun nieuwe album uit.

wohheee een EP gratuit.
Up Above is echt een top track btw.

avatar van Niek
Bijzonder lekker albumpje. Toch mist er iets waar ik me vinger niet op kan leggen. De producties zijn van zeer hoog niveau. Dikke 4 sterren.

avatar van Rhythm & Poetry
Heb hem net weer beluisterd en ik vind deze plaat net als Boordappel beter dan zijn voorganger. Producties en raps kloppen gewoon en sluiten naadloos bij elkaar aan. Heb overigens ook de langere versie. Cise Star is een mc die momenteel in mijn top 10 staat, heeft geweldige lyrics en een uitstekende flow.