Atmosphere - You Can't Imagine How Much Fun We're Having (2005)

Label: Rhymesayers

1. The Arrival (4:28)
  2. Panic Attack (4:37)
  3. Watch Out (4:14)
  4. Musical Chairs (3:52)
  5. Say Hey There (4:29)
  6. Hockey Hair (2:53)
  7. Bam (2:14)
  8. Pour Me Another (4:51)
  9. Smart Went Crazy (3:38)
  10. Angelface (4:00)
  11. That Night (2:43)
  12. Get Fly (4:46)
  13. Little Man (4:14)
avatar van Elohim
nee klopt wel, eerste zijn zoon, tweede zijn vader, derde zichzelf

avatar van lycaon-
mijn favoriete album van atmosphere, qua beats en lyrics het beste album

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik kreeg net kippenvel van de sample na de zin "the music died that night in Albuquerque".

avatar van tommydevito
Na lange tijd God loves ugly op de eerste plaats in mijn top 10 te hebben gehad, heb ik toch besloten deze plaat de lijst aan te laten voeren. God loves ugly bevat de mooiste atmosphere-nummers, maar dit album is gewoon van begin tot eind geniaal! Beats zijn veelzijdig, maar altijd lekker en Slug hanteert de kenmerkende thema's zelfhaat, vrouwen en drank weer op schitterend poetische wijze.
Best. Album. Ever.

avatar van IrishBastard
ik vind het een erg goed album daarom een 3.5

avatar van IrishBastard
ook een 4.5 zie mijn andere reacties. voor beter uitleg van deze grote verandering van rate

avatar van Jurrien
Little Man, Say Hey There & Smart Went Crazy behoren tot mijn favoriete Atmosphere tracks, maar andere tracks trekken mij totaal niet. Niveau blijft over het algemeen hoog.

Smart went crazy, truth went trendy
The story got lazy so I rewrote the ending
Manipulated the entry, more user friendly
Now a city full of pain pills and tattoos defend me

avatar van discipline
Wat een geweldig album! Dit kan echt nog een dikke 5* worden
Hockey Hair vind ik echt 1 van de nummers van dit album, en eigenlijk ook van alles wat ik ken van Atmosphere. Verder zijn de nummers That Night (aangrijpend verhaal) en Little man de uitschieters van dit album. Maar het hele album staat vol geweldige nummers.
Ant is nu echt 1 van me favoriete producers geworden, en hetzelfde geld voor Slug die is nu 1 van me favoriete Mc's! Terwijl ik in het begin echt niks met hem had.

avatar van AOVV
De producties op deze plaat lijken net iets voller dan op 'God Loves Ugly', klopt dat? En dat staat me aan! Geweldig collectief, Atmosphere, straks nog even hun op MusicMeter best onthaalde plaat luisteren.

avatar van Elohim
Jah klopt wel. Ik denk dat naarmate de tijd verstreek Ants producties steeds voller zijn geworden. Moet eerlijk zeggen dat dit alleen maar positief is. Geeft elk album echt een eigen gevoel. Ben dan ook erg benieuwd wat het volgende album gaat worden. Wordt dan ook de eerste Atmosphere release die uitkomt sinds ik het ben gaan luisteren.

avatar van kobe bryant fan
Weer een dijk van een plaat van Atmosphere,Atmosphere is een van de enigste hiphop groepen waar ik op al hun albums die ik beluisterd heb en nog nooit minder dan een 4.0* heb gegeven.
Alles klopt hier weer ze beginnen met 3 ruwe tracks en dan gaat het weer naar het vertrouwde sfeertje van de 2 mannen Slug rapt weer op zijn beste en Ant maakt bij vlagen mooie beats alleen vind ik ze op To All My Friends en When Life Gives You...beter,toch is dit weer een superplaat en ga ik nog meer van hun checken.Ze beginnen één van mijn lievelings hip-hop groepen te worden alleen Wu-Tang Clan en The Roots vindt ik beter,ik kan hier geen favoriete songs uit kiezen dus ga ik geen songs aanduiden.Maar deze krijgt om te beginnen een dikke 4.0*

avatar van Robbie Keane
Little Man is echt heel mooi, de beat past er ook goed bij.
Mooi emotioneel nummer, daar is Atmosphere wel goed in, en zo hoor ik ze het liefst.

avatar van Snoeperd
Ik vind deze weinig tot niets onder doen voor de opvolger. Ongeëvenaard goed niveau die soms zo hoog wordt dat de engelen het kunnen horen, deze slechte woordgrap link ik natuurlijk aan het nummer Angelface. Beste nummer van Atmosphere zonder twijfel. Wat een goddelijke flow heeft hij daar.

avatar van discipline
Ik vind dit toch echt het beste album van Atmosphere( Heb alleen godlovesugly nog niet gehoord) Ik vind deze ook samen met Overcast het meeste Hip-Hop feeling hebben.
Een welverdiende 5*

avatar van Illmaticly Ill
Wow wat een positieve reacties hier allemaal. Ik heb de afgelopen... 3 of 4 dagen een paar keer 'When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold' geluisterd. Het beviel me zeker goed, het is, in mijn ogen, totaal anders dan wat ik gewend ben om meestal naar te luisteren; Nas, Eminem, Pac, Biggie, Big L, Rakim, de Jay-z van vroeger, Gang Starr noem maar op. Maar Atmosphere is dus wel even anders maar het bevalt me goed tot nu toe. Vele goede producties, de stem van Slug vind ik echt wel chill. Op sommige nummers van dat album van 2008 vind ik de 'beat' toch wel een beetje vreemd, maar ja variatie is wel belangrijk he. Dus ja waarom zou ik dan niet even de tijd nemen om ook dit album te luisteren? Ga ik nu dus even doen, even een paar tracks luisteren en kijken hoe het klinkt. Ben benieuwd, als mensen hier zeggen dat ze dit album boven het 'When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold' album verkiezen. Dat belooft dus wat .

avatar van kobe bryant fan
Deze plaat is zeker een sterke Hip-Hop plaat maar When Life Gives You Lemons is naar mijn mening toch veel beter. Ant maakt gewoon betere beats en Slug zijn teksten en raps zijn ook nog eens beter.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Deze plaat heeft een flinke dosis energie, rauwheid en humor extra t.o.v. WLGYL. Die vind ik dan ook een tikkeltje te gezapig... Deze gaat me daarentegen nooit vervelen.

avatar van Illmaticly Ill
Heb dit nou al een paar keer beluisterd en bevalt me wel goed moet ik zeggen. Er zitten weer een paar, voor mij dan, vreemde beats tussen maargoed ook heel veel rustige, chille nummers en de teksten vind ik ook wel goed hier. Mijn favorieten zijn: Hockey Hair en Little Man. Het kan nog veranderen, maar ik geef nu 4 sterren.

avatar van IllumSphere
Ik vind Little Man eigenlijk best een heel goed nummer, is dit album een beetje in de stijl van dat nummer ?

@ IllumSphere

Ik zou zeggen van wel. Heb dit wel al lang niet meer gehoord, maar toch volgens mij was dat wel zo. Is het luisteren in ieder geval waard!

avatar van IllumSphere
Nadat ik hier een aantal dagen terug vroeg of dit album een beetje in de stijl van Little Man was en na aanraden van AOVV, heb ik besloten om me ook eens aan Atmosphere te wagen. Het kan nooit kwaad om wat meer hip-hop te ontdekken. En ik heb wat gemist. Wat voor heerlijke hip-hop is me dat zeg. Al die positieve geluiden zijn dus terecht. Heel het album straalt sfeer en daar hou ik wel van. Behalve Little Man zijn er niet echt uitschieters, maar voor de rest zijn het allemaal goede nummers.

IllumSphere

Goed dat je meer hip-hop wilt ontdekken! Check vooral ook hun andere albums, ik heb nog niet alles beluisterd, maar wat ik heb beluisterd klinkt bijna allemaal heel goed!

avatar van soer1988
jaja en dan vind je deze voor 5 euro bij de concerto

avatar van Illmaticly Ill
Ik voel 'm nu toch wat beter dan eerst, toen ik 'm pas net had ontdekt; halfje erbij dus. Het album is eigenlijk overal constant en van hoog niveau. De uitschieter is dan toch wel Little Man denk ik. Wát een prachtig nummer blijft dat. Echt zo'n track die ik over jaren nog steeds zal luisteren.

Voor de rest vind ik Pour Me Another en Angelface ook echt geweldig. Slug rijmt toch zó lekker op bepaalde delen van Angelface, damn.

avatar van stoepkrijt
Na het goed bevallen When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold ben ik ook hier maar eens aan begonnen. Het was eventjes wennen, want dit album sprak me niet zo snel en gemakkelijk aan als de opvolger, maar uiteindelijk ben ik toch overstag gegaan. Dit album is zeker net zo goed als zijn opvolger!

Voor mijn gevoel is dit meer echte hip-hop-hip-hop (als je begrijpt wat ik bedoel) en daardoor wat minder toegankelijk dan WLGYL. Minder toegankelijk voor een niet-hip-hopfan als ik. Vooral het begin van dit album spreekt me niet echt aan. Na een korte opleving bij Musical Chairs en Say Hey There begint dit album eigenlijk pas écht bij Pour Me Another. Vanaf dan is het niveau gelukkig wel constant hoog, met stuk voor stuk scherpe teksten en een heerlijke flow van Slug.

Little Man is voor mij met afstand het beste nummer van het album. De tekst is briljant en het ontbreken van een refrein vormt geen enkel probleem, want de coupletten blijven makkelijk genoeg hangen. Ook That Night sprak me vanaf het eerste moment meteen heel erg aan en is een van mijn favorieten.
Hierachter volgt een hele rits sterke nummers die ik eigenlijk maar moeilijk kan rangschikken. Say Hey There, Pour Me Another en Smart Went Crazy steken tekstueel boven de rest uit, terwijl Watch Out en Get Fly dan weer met afstand het lekkerst klinken.

You Can't Imagine How Much Fun We're Having (een heerlijk cynische titel, zeker in combinatie met de albumhoes) begint wat twijfelachtig, maar wordt vervolgens snel beter met ieder volgend nummer. De tweede helft van dit album kan ik zelfs erg sterk noemen. Little Man komt met stip binnen in mijn lijstje favoriete hip-hopnummers en dit album krijgt een royale 4 sterren.

avatar van IllumSphere
Ik heb besloten om toch maar een halve punt af te trekken. Het album heeft wat van zijn magie verloren waardoor hij niet meer voor mij een vier sterren plaat is. Het kent wel goede nummers, maar de hoogtepunten blijven maar bij één nummer en dat is Little Man.

avatar van Elohim
That Night vind ik zelf ook een erg aangrijpende track, samen met Panic Attack.

That Night is vooral zo mooi omdat het (jammer genoeg) waargebeurd is...

avatar van Fayarin
Ik hou van dit album.

avatar van Slowgaze
Ik ook.

avatar van Ernie
Ik ga er van leren houden, nu zit ik nog de prille liefde fase
Wat blijft The Arrival toch een gruwelijk nummer! perfecte opener.