Soulwax - Nite Versions (2005)

Belgiƫ
Dance / Rock
Label: [PIAS]

1. Teachers (2:28)
  2. Miserable Girl (4:11)
  3. E Talking (5:40)
  4. Accidents and Compliments (6:09)
  5. Compute (5:32)
  6. Slowdance (6:19)
  7. I Love Techno (4:05)
  8. KracK (5:24)
  9. NY Lipps (4:11)

met Nancy Whang

10. Another Excuse (7:52)

met Nancy Whang

avatar van T.O.
Met een cover van Daft Punk's "Teachers"

Niet slecht. Maar net als bij "het origineel" kan ik er nu ook niet heel erg warm voor lopen. Sommige nummers klinken nu beter, andere weer niet.
Soulwax is bij mij op een wat lager pitje komen te staan.

Bwoja, ik hou ook meer van het andere werk , maar dit kan ik best wel horen..

szyn

avatar van mathias
ik vind hem echt fantastisch... wat een ferme lel geven deze 'rockers' (mogen we hen wel nog zo, zelfs in soulwax-gedaante, nomen?) op deze sublieme danceplaat!! Stukken beter dan Any Minute Now, dat tussen de twee genres twijfelde, maakt Nite Versions duidelijk dat Any Minute Now de perfecte verbinding is tussen MAEA en NV.
Voor mij absoluut geen must dat ze zo dancegericht worden, ik hoor soulwax nog altijd even graag lekker rocken, maar dat neemt niet weg dat dit een a-dem-be-ne-men-de plaat is geworden die niet voor het compromis gaat, maar lekker de ene vette beat na de andere door de luidsprekers laat knallen!
Favorieten: Teachers, E-Talking, het schitterende I love techno en de magistrale afsluiter Another Excuse (gemixt door DFA trouwens)

Inderdaad, fantastische plaat. Ik vond Any Minute Now ook een beetje op twee gedachten hinken, maar dit is echt heerlijke muziek. NY Lipps is ook behoorlijk geniaal.

Electro_
Wow hoe komen ze erbij om Teachers te coveren?
Irritante hoes trouwens, als je goed kijkt zie je de titel en artiest wel maar het blijft irritant

"KracK'' barst bij 1.00 los met zo'n smerig geluid, heer-lijk
"Teachers" is wel leuk bedacht en de beat is leuk maar ik vind hem niet echt super. "I Love Techno" daarintegen is wel erg leuk, en de rest moet ik nog even goed beluisteren

avatar van T.O.
Another Excuse is héél erg goed.

Electro_
Geweldige CD! Ik zal een paar nummers die ik persoonlijk toppers vind even eruit pikken;

KracK
Mooie opbouw met op 1.00 de echt zieke beat, heerlijk smerig geluid en een leuke climax op het eind
NY Lipps
Lekker deuntje met die tropische trommels.. "Excuse Me?" Goeie plaat is dit!
I Love Techno
Ik vind dat dit nummer nog het meest in de buurt komt van rock-muziek. Echt supervette beat en één van de beste nummers op dit album

En alles bij elkaar kom ik op dit moment uit op een 4,5!
Dat kan nog uitgroeien tot een 5

Voor mij is deze Cd het beste te omschrijven als een trein waar je instapt, zodra je de Cd opzet, die je zonder tussenstops meevoert naar de eindbestemming.

Met Teachers worden alle invloeden benoemd die er voor gezorgd hebben dat deze Cd tot stand heeft kunnen komen. Je kunt ook wel zeggen dat dit de leveranciers zijn van de onderdelen van de trein, de trein die je op dat moment meevoert, zonder die onderdelen had deze trein je logischerwijs niet kunnen vervoeren.

De reis kun je op meerdere manieren afleggen, zelf heb ik deze zittend en staand afgelegd. Beide manieren is het voor mij niet mogelijk gebleken om stil te blijven zitten/staan.

In de muziek zitten allerlei elementen verweven die telkens weer een onverwachte stap zetten. Net wanneer je grip denkt te krijgen op alle elementen, verspringt er weer één naar een andere toonhoogte of treed er een nieuw element mijn coupé binnen. Door de kakofonie aan geluiden ontstaat er bij mij een staat van ongeremdheid. Wanneer ik staand de reis afleg uit zich dit als een raar dansje, wanneer ik de reis zittend afleg ben ik in staat, met gesloten ogen, de reis af te leggen door een wel heel fantasierijke omgeving. Ook hier kan ik niet stil blijven zitten. De trein rijdt mij met onverminderde vaart (ongeremd) de diepte van deze omgeving in.

Bij de eerste luisterbeurt begon de Cd pas echt te leven bij I love Techno waarna het ook levendig blijft. De tweede luisterbeurt leeft het al vanaf het begin.

Ik vind deze Cd verrassenderwijs dus gewoon uitstekend, van mij krijgt Soulwax voor deze Cd 4,5 ster.

avatar van HiLL
Ik wordt helemaal van die hoes!

Electro_
Het gaat ook om de muziek he.

avatar van HiLL
I know en dat is best wel lekker! Ken ook een versie van ze van Eleanor Rigby die is ook goed.

Eleanor Rigby versus een nummer van Kraftwerk. Die is leuk inderdaad.

avatar van HiLL
O is die van Kraftwerk? Hmm ja ooit gepindakaasd en daar stond ook Soulwax bij..

Het is een mash-up van Soulwax met Tour de France (ik kon er net even niet op komen) als basistrack met daarover de zang en strijkers van Eleanor Rigby. Ik vind hem wel heel erg vet, eigenlijk.

Ja hij is zeker dik!

Alles wat Soulwax tegenwoordig doet is dik. DJ'en, remixes, eigen muziek...

avatar van swoon
ik heb de cd overlaatst gekocht. Komt later wel een bespreking.

Electro_
Is Dance wel genoeg eigenlijk? Ik denk dat Electronic/Dance beter is of niet? Misschien zelfs Rock/Dance?

avatar van mathias
De bedoeling van de Dewaeles was alleszins om 'gewoon' een puur danceplaatje te maken (wat hen overigens méér dan gelukt is). Daarom heb ik enkel dance gezet. Electronic hoor ik er eigenlijk niet helemaal in, daarvoor is het te vet. En rock, tjah... Much against everyone's advice, DAT is rock

Electro_
Maar bij Dance denk ik ook eerder aan van die foute simpele Top40-muziek. Hier hoor je toch gitaren en drums in.

avatar van mathias
Die foute muziek komt hier niet op de site

Mja, voor mij blijft het dance, voor de Dewaeles blijft het dance... Maar als jij het wil corrigeren, ik hou je niet tegen hoor

Electro_ schreef:

Gelukkig heb ik die associatie al een tijdje niet meer zo.

avatar van mathias
Deze staat trouwens los eerste in de dancetop. Beetje vreemd, daar dit toch niet zooo een evidente plaat is...

- mod knip -

Over Nite versions: any minute now vond ik beter, de nummers doen het gewoon niet voor mij

avatar van KampF
ik vond ze gisteren best goed bij Van Diepens Dance department

Electro_
Oei, heb ik gemist. Jammer! Draaiden ze nummers van dit album?

avatar van KampF
Ja allemaal volgensmij, Krack & Another excuse waren me favoriet!

Electro_
KracK is sowieso mijn favoriete nummer van Soulwax.