MC Hammer - Please Hammer, Don't Hurt 'em (1990)

Label: Capitol

1. Here Comes the Hammer (4:32)
  2. U Can't Touch This (4:17)
  3. Have You Seen Her? (4:42)
  4. Yo!! Sweetness (4:36)
  5. Help the Children (5:17)
  6. On Your Face (4:32)
  7. Dancing Machine (2:55)
  8. Pray (5:13)
  9. Crime Story (5:09)
  10. She's Soft and Wet (3:25)
  11. Black Is Black (4:31)
  12. Let's Go Deeper (5:16)
  13. Work This (5:03)
avatar van Sjaan
iemand een pepsie??

avatar van Poeha
FunkStarr schreef:
Werd vroeger in de hardcore scene zelfs gerespecteerd deze plaat.
Ik ga hier verder niet op stemmen maar ik vind dat je je absoluut niet hoeft te schamen als je dit goed vind want ik vond dit vroeger ook goed en vele anderen met mij. Nu is het vooral jeugdsentiment en zou ik het niet meer luisteren.

Ik schaam me er ook zeker niet voor, dat ik diverse tracks van dit album nog steeds goed vind.

Help The Children
On Your Face
Dancing Machine
U Can't Touch This
Have You Seen Her?
Pray
Crime Story

Die zijn nog steeds erg goed, maar er staan zeker ook dikke fillers op.
Jammer.
Zal hem weer eens onder het stof vandaan toveren.

avatar van Timmie
You can't touch this

avatar van GijsV
Beetje rond gegoogled, en bijna alle lijstjes geven aan dat Outkast's speakerboxxx het meest verkocht is, dit album is iets van 11 miljoen keer verkocht. Even ter informatie, op deze site staat het album aangegeven als hiphop/r&b. Na Outkast komt idd dit album van MC Hammer met ruim 10 miljoen verkochte platen. Hierna komt pas Life After Death en Eminem maakt met MM LP en The Eminem Show de top 5 compleet. Allen met rond de 10 miljoen verkochte platen.

avatar van KILLERBEE99
Er zullen wel meer hip-hop albums rond de 10 miljoen platen verkocht hebben in de Verenigde Staten. Denk maar eens aan:
2Pac: All Eyez on Me
2Pac: Greatest Hits
Will Smith: Big Willie Style
Beastie Boys: Licensed to Ill
Nelly: Country Grammar

Allemaal hip hop albums die 9X Platinum zijn gegaan in de Verenigde staten. Certificatie van RIAA. Ik denk dat deze albums wel meer dan 10 miljoen keer verkocht hebben in de Verenigde Staten, Vooral de 2Pac albums.

avatar van GijsV
Die eerste vier albums die je noemt zie je er idd ook vaak bij staan, staat meestal bij dat ze rond de 9 miljoen keer verkocht zijn

GijsV schreef:

Ze hebben zeker meer dan 9 miljoen keer verkocht, anders hebben ze die 9X Platinum certificatie toch niet.

avatar van GijsV
ja okee, maar al had ie 10 miljoen, dan had ik 10x platinum. Ik had het niet helemal goed verwoord, sorry. Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat dit album dus geen 10 miljoen heeft verkocht

avatar van KILLERBEE99
Wacht even dan snap ik nog niet wat je bedoelt... Dit album van MC Hammer is Diamond (10X Platinum) gegaan... Kijk maar eens op RIAA.

RIAA - Gold & Platinum - February 22, 2011

KILLERBEE99 schreef:
2Pac: All Eyez on Me
2Pac: Greatest Hits
Will Smith: Big Willie Style
Beastie Boys: Licensed to Ill
Nelly: Country Grammar

Ik bedoelde deze platen bij die 9 miljoen verkocht.

avatar van KILLERBEE99
Ja die albums zijn 9 miljoen keer verkocht, maar waneer is dat het laatst gecontroleerd. Zo is All Eyez on Me van 2Pac het laast gecontroleerd op 06/18/1998. Een grote artiest en nog steeds bekende en populaire artiest als 2Pac, kan goed zijn dat All Eyez on Me in die 13 jaar wel een miljoentje extra heeft verkocht. Dus kan het zijn dat All Eyez on Me nu meer dan 10 miljoen keer heeft verkocht. Dit is alleen wat ik denkt, er is nog geen source voor.

avatar van No Surrender
AEOM heeft nooit 9 miljoen verkocht. Het album ging 9x platina, omdat het een dubbelalbum is. Dan worden de verkoopcijfers dubbel, omdat er 2 discs zijn. Dus hij had toen die 9x platina ging, 4.5 miljoen exemplaren verkocht. Hetzelde geldt voor Life after death en Speakerbox/ Love below.

avatar van No Surrender
Trouwensm AEOM zou nu wel meer dan 4.5 miljoen hebben verkocht. Maar de record label moet geld betalen aan RIAA voor zo'n certificatie. Kan begrijpen dat Death Row dat niet deed na Pac ze dood.

avatar van KILLERBEE99
Is dat zo? Als dat zo is vind ik het wel krom... Het album blijft toch 1 album, al is het nu 1 disc of 2 discs of 10...

Maar wat ik dan niet begrijp, 2Pac's lyrics in Pac's Life:
"That same nigga sold 5 million", hier bedoelt 2Pac zeer waarschijnlijk All Eyez on Me mee, die in April 1996 5x platinum ging! Oftwel 5 million keer! Hoe zit dit dan?

YouTube - 2pac - Pac's Life (OG)

EDIT:
De RIAA heeft er niks over beschreven: RIAA - Recording Industry Association of America

Maar kan natuurlijk dat ik er overheen lees!

avatar van Edwynn
Er bestaat toch een categorie voor dubbel lp's of cd's? Met een speeltijd van vanaf 100 minuten ofzo?

Ook dan geldt, net als bij gewone albums: 1 miljoen eenheden = platina.

Een eenheid is dan de cd of lp set. Of die nu uit 2, 3 of 657 schijfjes bestaat.

avatar van No Surrender
Multi-disc albums are counted once for each disc within the album if it is over 100 minutes in length or is from the vinyl era. For example, each copy of OutKast's Speakerboxxx/The Love Below (running time of 134:56), and Shania Twain's Up! (145:44), both double albums, were counted twice, meaning each album was certified diamond after 5 million copies were shipped. Pink Floyd's The Wall and The Beatles' White Album, both vinyl-era, are counted double even though their running times are under the minimum requirement.

KILLERBEE99 schreef:

Maar wat ik dan niet begrijp, 2Pac's lyrics in Pac's Life:

YouTube - 2pac - Pac's Life (OG)

EDIT:

Maar kan natuurlijk dat ik er overheen lees!

Misschien intotaal 5 miljoen (zonder AEOM gerekend). Misschien dat hij het nummer had geschreven voordat AEOM werd uitgebracht. Dat zou dan wel kunnen kloppen want de albums voor AEOM verkochten ook niet zoveel als de Death Row released. Dus zijn albums (voor AEOM) zouden best bijelkaar 5 miljoen keer verkocht kunnen zijn.

avatar van Edwynn
Ik geloof dat je gelijk hebt:

Het zinnetje in het RIAA document zegt het volgende: Each unit within set counts as one unit toward certification

Daaruit blijkt dus inderdaad dat, als het aan de criteria van de multidiscset voldoet, elk schijfje apart telt.

Zat ik er even naast. Dat had ik echt niet gedacht.

avatar van No Surrender
Trouwens dit heb ik van wikipedia over AEOM:

It's his best selling studio album with 4,473,000 units sold to date, according to Nielsen Soundscan.

Remebering Tupac: His Musical Legacy and His Top Selling Albums | The Atlanta Post | African-American News, Business News & Black Politics - atlantapost.com

avatar van KILLERBEE99
Wat ik dan nog steeds niet snap, of misschien had 2Pac het zelf ook fout... Betwijfel het maar goed...

YouTube - Live at the House of Blues
01:22:10 - 01:22:30

"Came out of jail and sold 5 million" (aka All Eyez on Me, 5x Platinum in april 1996)
"and sold 5 million, that's death row style" (aka All Eyez on Me die op Death Row is uitgebracht)

Tja, wat moet ik nu geloven, had 2Pac het fout?, lezen wij het verkeerd op de RIAA, misschien is in tussentijd de regels wel aangepast bij RIAA, dat vroeger 9x Platinum ook gewoon echt 9 miljoen was, en nu niet meer. Dat 9x Platinum bij de nieuwe albums als 4,5 miljoen teld. Maarja hoe zit het dan bij Nielsen SoundScan weer... Wat maken ze het toch lastig... Het is toch veel makkelijker als 9x platinum gewoon 9 miljoen is, al is het 1 cd of 100. het album is gewoon zo vaak verkocht.

avatar van Edwynn
De regel voor multidiscsets stamt uit 1992. Dat zou betekenen dat wanneer een plaat vanaf dat moment 5x platinum is, hij 2,5 miljoen keer verkocht is. Albums die ouder zijn dan 1992 worden via een rekenmodelletje gecertificeerd. Wat voor 92 verkocht is, gaat volgens oude criteria, wat erna verkocht is, gaat volgens de nieuwe criteria.

Althans zou begrijp ik het.

Dus ik houd gewoon op een beetje grootspraak van 2pac. Van 5x platina 5 miljoen verkochte platen maken, bekt gewoon lekker.

Nielsen SoundScan is een systeem wat verkoopcijfers in de VS en Canada bijhoudt. Ik heb geen idee of dat bij multidiscsets ook van het aantal schijfjes of van één eenheid uitgaat. Ik weet ook niet in hoeverre dat een bron is voor de RIAA.

avatar van musician
Goede verkopen in het verleden garanderen blijkbaar nog geen hoge cijfers voor de toekomst bij musicmeter.....

Ik heb natuurlijk de ballen verstand van MC Hammer, U can't touch this herinner ik mij nog vaag als een succesvol single maar niet voor mij bestemd.

Zou dit album van MC Hammer nu het schoolvoorbeeld zijn van een tijdelijke enorme interesse voor muziek van een bepaalde artiest, waarna vervolgens de tijd ongenadig afrekent met de troep die blijkbaar toch werd gemaakt?

Slechts zelden zal een album, waarvan blijkbaar miljoenen cd's zijn verkocht, in twintig jaar tijd zo volledig zijn afgedaald, naar een gemiddelde van onder de 2 (!) sterren, als op musicmeter.

Valt dit nu onder de categorie 'jeugdzonde' waar vervolgens iedereen spijt van heeft gekregen? Ik denk dat MC Hammer hoog zou eindigen, zouden we zo'n competitie als topic opzetten....

avatar van UK-Choonz
Wat DJ Paul Elstak voor mij was was dit voor mn broer. Heeft ie toen het net uit was helemaal grijs gedraaid en ik mocht er absoluut niet aankomen. Ik kon als kleuter net de cd-speler bedienen en toen ik hem eens had opgezet werd hij ontzettend kwaad dat ik het gewaagd had aan zijn kostbare cd te komen. Later toen we nog bij onze pa en ma woonden heb ik hem er nog wel eens meer uitgelachen. Want hij was later een enorm fan van de Wu-tang clan en dan kon die niet natuurlijk.

Verschil is dat ik Paul Elstak nog wel eens in de cd-speler gooi en mn Broer dit waarschijnlijk ergens weggestopt heeft. Waar niemand het kan zien

avatar van rikdegraaff
Can't touch this

avatar van Srananbloke
Wat mij het meest is bijgebleven van dit meesterwerkje is dat ik bepaalde nummers gebruikte als introductie of afsluiting van de radioshow die ik samen met mijn zusje en toenmalige beste vriend maakte begin jaren '90. Een stuk of 9 van de bandjes die we vol hebben geluld heb ik nog steeds in mijn bezit en jaren geleden al gedigitaliseerd. De nummers die ik aankondigde met 'en dan is het nu tijd voor een leuke clip' waren o.a. 'Can't Touch This', 'Help the Children' en 'On Your Face'.

Wat een heerlijke tijd was dat toch

avatar van Shelter
ik las ergens dat MC Hammer close was met Tupac vroeger hahaha, ik had altijd het idee dat dit een clown was die uit een nette buurt kwam en ook wilde snelpraten over de beat
Foutje!

OT: U Cant Touch This, Have You Seen Her, Pray zijn nog steeds leuke nummers de rest is vergetelijk tot ergerlijk.

avatar van Funky Bookie
De eerste grote superstar van hip hop. Uiteindelijk natuurlijk heel poppy allemaal, vooral de singles. Black is Black en Crime Story gaan echter wel degelijk ergens over. Dit zijn ook gelijk de beste nummers samen met de Prince tracks Pray en She's Soft And Wet.
Met U Can't Touch This en Have You Seen Her heeft hij wel de weg geplaveid voor P.Diddy. Daarvoor zou hij eingelijk alsnog bestraft moeten worden