Op dit album is iedere zin en iedere noot die wordt gespeeld gewoon raak. De eerste 2 nummers zijn klassiekers. Over Tunnel Of Love is al wat geschreven hier, maar Romeo and Juliet is wat mij betreft minstens evenwaardig. Het refrein van dat nummer is zo ongelooflijk sterk. En de tekst is zo pakkend. "All i do is kiss you through the bars of a rhyme", beter kan het gewoon niet.
Skateaway, niet zo sterk als de eerste 2 nummers maar ook dit nummer heeft een sterk refrein en het verhaal wordt op een prachtige manier verteld door Knopfler. Zijn stem is zeer sterk op dit album vind ik. De manier waarop hij de zin "She tortures taxi drivers just for fun" naar buiten brengt bijvoorbeeld, magistraal gewoon.
Expresso Love dan, opnieuw een sterk refrein, en ook hier klinkt de stem van Knopfler weer zeer overtuigend.
Hand in Hand is een prachtige ballad. Ik vind het één van de meest onderschatte nummers van Dire Straits. De overtuiging waarmee wordt gezongen bereikt hier misschien wel zijn hoogtepunt. En weer dat refrein, het lijkt allemaal zo gemakkelijk te gaan op dit album, maar ook hier is het refrein weer sterk.
Dan komen we bij Solid Rock. De kracht zit hem bij dit nummer vooral in de tekst. Zinnen als "House of cards, never built for schock, you could blow it down in any kind of weather" zijn te vinden in dit nummer.
Les Boys sluit het album af. Na het horen van de eerste 6 nummers misschien een anti climax, wordt door velen gezien als het zwakste Dire Straits nummer. Het verhaal, de tekst, staat bij dit nummer voorop, en Knopfler probeert met de muziek de sfeer op te roepen van de "boys" die hij beschrijft in het nummer. Een nummer als les boys is wel kenmerkend voor de schrijfstijl van Knopfler. Een met een ironisch tintje verteld verhaal over een bepaald persoon of groep. Zie bijvoorbeeld het nummer "El Macho" van zijn solo album "Sailing to Philadelphia".
Maar om terug te komen op dit album. Overall is de indruk die dit album op mij heeft gemaakt en nog vaak maakt verpletterend. Ik vind het verreweg het beste Dire Straits album (zonder de andere albums daarmee tekort te doen). De teksten zijn zeer sterk, en worden overtuigend overgebracht door Knopfler. Op dit album lijkt Knopfler de sterke refreinen en teksten uit zijn mouw te schudden.
Minder dan 5 sterren kan ik dit album niet geven, dat zal jullie wel niet verbazen na bovenstaand verhaal