Dire Straits - Sultans of Swing (1998)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Label: Mercury

1. Sultans of Swing (5:45)
  2. Lady Writer (3:39)
  3. Romeo and Juliet (5:51)
  4. Tunnel of Love (8:07)
  5. Private Investigations [Single Edit] (5:45)
  6. Twisting by the Pool (3:30)
  7. Love over Gold [Live] (3:27)
  8. So Far Away [Edit] (4:02)
  9. Money for Nothing [Promo Single Edit] (4:05)

met Sting

10. Brothers in Arms [Edit] (4:56)
  11. Walk of Life (4:07)
  12. Calling Elvis (4:37)
  13. Heavy Fuel (4:54)
  14. On Every Street [Edit] (4:34)
  15. Your Latest Trick [Live] (6:29)
  16. Local Hero / Wild Theme [Live] (4:19)
  17. Mark Knopfler - Calling Elvis [Live] * (9:05)
  18. Mark Knopfler - Walk of Life [Live] * (5:29)
  19. Mark Knopfler - Last Exit to Brooklyn [Live] * (2:23)
  20. Mark Knopfler - Romeo and Juliet [Live] * (7:31)
  21. Mark Knopfler - Sultans of Swing [Live] * (13:14)
  22. Mark Knopfler - Brothers in Arms [Live] * (8:55)
  23. Mark Knopfler - Money for Nothing [Live] * (6:37)
haha ik zal het album nu maar eens weer beluisteren
Ik vind het een leuk album!

avatar van frankvankesteren
frankvankesteren schreef:
Heb hem zelf niet, maar de nummers die er op staan ken ik zo goed dat het wel geweldig moet zijn..een CD met al het briljante werk van een van de beste bands die er ooit is geweest..kan ik over oordelen zonder hem gekocht te hebben, heb hem zelf namelijk al bijna helemaal in bezit..

Ik heb hem inmiddels wel

avatar van Reint
Wij hebben deze, althans, mijn vader heeft hem. Zitten geweldige nummers tussen. En Knopfler is een geweldig gitarist.

avatar van freitzen
Als ik deze (voor de rest briljante) cd draai worden er standaard drie nummers geskipt: te weten 6,8, en 11. Voor deze nummers hoef ik echt niet naar Dire Straits te luisteren...

Walk of Life draaien ze zelfs op Radio Continu

fastpulseboy
idd, laatst hoorde ik "walk of life" weer eens. Noodgedwongen omdat het op de radio voorbij kwam in een ruimte waar ik niet snel weg kon (het zwembad). En na mijn hoofd zoveel mogelijk onder water proberen te houden, kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk blij was dat dit soort ellende ook gemaakt werd. Anders zouden mensen ook nooit weten wat goeie muziek is! Begrijp me niet verkeerd, ik vind een heel aantal nummers echt wel goed in elkaar zitten al ga ik mijn oren er niet aan pijnigen.

avatar van rudiger
overbodige verzamelaar van de straits , voegt niets toe aan mijn straits en mark k verzameling , geld verspilling

avatar van lucknopfler
freitzen schreef:

Walk of Life draaien ze zelfs op Radio Continu

So Far Away is toch een prachtig nummer! Erg ondergewaardeerd vind ik.

EVANSHEWSON
Kijk, voor wie zoals ik zowat alles heeft van Knopfler en bandje is dit een prachtige compilatie...
Voor in de auto, want je kan toch niet alles meenemen ?

Gewoon in je autoradio-cd-speler inpluggen en volumeknop flink naar rechts en dan maar genieten...

En natuurlijk het verkeer in het oog blijven houden.

Vind Twisting by the Pool en Walk of Life ook wel redelijk ergerlijke liedjes, en vind spijtig dat WATER OF LOVE van hun eerste plaat op geen enkele compilatie staat, begrijpe wie dat kan.

maar kom, dat is maar een kleine opmerking, ben best blij
met dit verzameld werk.
5 sterren *****

avatar van frankvankesteren
Ik kan juist gewoon neit begrijpen dat op een compilatie van Dire Straits HET nummer van DS (Telegraph Road) niet staat.. je kan me vertellen dat het te lang is of wat dan ook maar of je brengt gewoon een tweede CD uit (waar dan een nummer als Water of Love ook nog op kan idnerdaad, om nog maar niet te beginnen over het album Communique dat hier slechts met 1 nummer vertegenwoordigd is net als het debuut) of je haalt er een paar andere af (Walk of Life, Twisting by the Pool en Calling Elvis lijkt me genoeg)...

Nee, deze compilatie is teveel Brothers in Arms, en te weinig eerder werk, jammer want Dire Straits heeft over de breedte de kracht vind ik... een halve ster eraf wordt 3,5

EVANSHEWSON schreef:
Voor in de auto, want je kan toch niet alles meenemen ?

En natuurlijk het verkeer in het oog blijven houden.

maar kom, dat is maar een kleine opmerking, ben best blij
met dit verzameld werk.
5 sterren *****

jazeker kan je er blij mee zijn , maar persoonlijk ben ik niet zo`n voorstander van verzamelaars , als je fan bent van een bepaalde groep of artiest dan heb je elk studio album natuurlijk en dan vind ik het geld verspilling,
maar als je niet alles bezit van een band dan is het natuurlijk een goede keus om een verzamelaar te kopen
natuurlijk bezit ik de straits verzamelaar , maar het voegt niets toe aan mijn straits en mark k verzameling en die is ontiegelijk groot.
daarom krijgt een verzamelwerk nooit 5 sterren van mij , zelfs niet als het om de straits of mark k gaat
het doet mij deugd dat jij een boel werk van de straits bezit
ik bezit ook alle cd`s van deep purple ( beste rockband die er is of was ) , en alle van pink floyd en van u2
zo zie je maar weer dat ik niet alleen straits of mark k draai ( maar wel het meeste )

frankvankesteren schreef:

kijk voor een groot deel heb je helemaal gelijk , ik vind telegraph road ook een van de beste straits nummers en dat hoeft niet te ontbreken op een verzamelaar
ze hadden een verzamelaar van de straits uit moeten brengen in een box met 10 cd`s en 4 dvd`s ( ik mag toch wel dromen ) , groetjes

avatar van Hans Brouwer
rudiger schreef:
Ze hadden een verzamelaar van de Straits uit moeten brengen in een box met 10 cd`s en 4 dvd`s ( ik mag toch wel dromen ) , groetjes
Beste Rudiger, ik weet het: je bent een hartstochtelijk Dire Straits fan . Maar 10 cd's en 4 dvd's van Dire Straits in één box ??? Daar zou ik nou toch echt nachtmerries van krijgen . Eén verzamel cd lijkt mij meer dan genoeg!! Nog liever draai ik gewoon het meer dan geweldige debuutalbum "Dire Straits" .

avatar van Lamontagne
Het spijt me maar een box met een compleet overzicht krijg je wel waar voor je geld, en als ik verschillende bootlegs en b-kantjes hoor zit er wel heel veel mooie dingen bij.

Vooral de live concerten rond 1985 en 1986 zijn gewoon geweldig.

Dus ik denk dat er dan ook nachtmerries bespaard zullen blijven.

Verder vindt ik dit wel een leuke plaat, draai dit veel in m'n winkel voor onder het werk, en die limited uitvoering met die live cd
is een mooie aanvulling.

avatar van Thuurke
Ik heb deze alleen op DVD, klopt het dat er aan de bovenkant van het beeld allemaal van die witte irritante bewegende blokjes zichtbaar zijn. Ik krijg ze alleen weg door in te zoomen, maar dan valt ook een deel van het beeld weg.

Pieter Paal
Dit is een betere samenstelling dan de compilatie 'Money for nothing'.
Op 'Money' was 'Down to the waterline', het b-kantje van 'Water of love' nog aanwezig, maar hier ontbreken beide tracks.
'The bug' had er van mij ook wel op gemogen. O.k. hier is het thema van 'Local hero' in een live-versie aanwezig en dat is ook wel goed.
Ik heb de cd-versie met die extra live-cd van Mark Knopfler.
Inmiddels is er alweer een dubbele Dire Straits-compilatie verschenen met ook wat solo-werk van Knopfler.

avatar van marco straaten
zeer degelijk verzamelalbum van deze topband; is verder weinig aan toe te voegen.

avatar van marco straaten
Toch maar verhoogd naar 4.5*, want het is toch wel een echte topverzamelaar.

fastpulseboy schreef:

ik denk dat jij je hoofd ong 20 minuten langer onder water had moeten houden .

avatar van freitzen
Een 4 voor het eerste album, een 3.5 voor Communique, een 4 voor deze verzamelaar...

In mijn woede om vooral niet te hoog te geven, heb ik soms het idee mijn favoriete bands een beetje te benadelen.
Favoriete bands? Ja, in tegenstelling tot wat eerder commentaar en bovenstaande stemmen misschien deden vermoeden, horen de Straits wel degelijk hierbij. Ze staan zelfs direct achter dat leuke metalbandje uit Finland wat op nr. een in mijn top 10 staat.
En als ik mij dan bij deze cd erger aan de door mij al eerder genoemde nummers, heeft dat niet echt veel reden om mijn al eerder gegeven 4.5 weer te verlagen. En als ik tot de conclusie kom dat Brothers in Arms nogal oververtegenwoordigd is, is dat ook geen reden om mijn 4.5 te verlagen. Er staat tenslotte ZOVEEL topwerk op...
Vandaar wordt mijn 4 nu voorgoed(?) naar een 4.5 verhoogd, en hetzelfde geldt voor het debuutalbum. Ook moet ik maar eens goed nadenken of ik Love over Gold met 5 sterren zou moeten waarderen, aangezien die mindere B-kant de sfeer, die ontstaan is door de magistrale A-kant, toch niet meer kan verpesten.

Ik zal binnenkort toch eens aan meer DS&MK albums moeten komen, maar volgens mij gaat dat wel lukken. Ik heb nog een oom die ze vast nog wel eens aan mij wil uitlenen...

Dit is 'm niet: het verzamelalbum wat je wel moet hebben van Dire Straits is Money For Nothing. Hun latere mindere werk staat er niet op, wel bijna al hun beste tracks. Love Over Gold, hier heel kort wel op de cd, staat er niet op, maar dit vind je weer op Alchemy: één van de beste live albums ooit. Koop die erbij en het is puur genieten.

De misser van dit album: het ultiem briljant Telegraph Road. En dan wel bijvoorbeeld Calling Elvis and Heavy Fuel?

avatar van freitzen
Volgens mij staat juist op deze cd die Alchemy-versie van Love over Gold...

avatar van Hans Brouwer
west schreef:
Hun latere mindere werk staat er niet op
Koop gewoon het debuut album "Dire Straits" en het tweede album "Communique" . De rest van Dire Straits niet de moeite waard om te beluisteren . Nou ja, "Brothers in Arms" kan ook nog wel, maar dan houdt het toch echt op .

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:

Ik vind anders On Every Street, hun (voorlopig) laatste studioplaat biezonder sterk! tja...

Father McKenzie
Geen 5, wegens het ontbreken van Water Of Love...

avatar van Rhythm & Poetry
Dit verzamelalbum heb ik een tijd geleden voor mijn vader gekocht. En aan het gemiddelde en een aantal reacties te zien geen verkeerde keuze. Moet zeggen dat ik o.a. Sultans of Swing, Walk of Life en Brothers in Arms ook erg goed kan waarderen.

Michael1992
Goede verzamelaar op 1 punt na:
TELEGRAPH ROAD het meest eesentiële en meest magistrale (IMHO) Dire Straits wordt hiet vergeten. :s:s:s
Maar voro de rest geweldige nummer als Sultans Of Swings, het wondermooie Romeo and Juliet, Tunnel Of Love, Private Investigations (dat ik altijd als een deel van Telegraph Raod bekijk omdat het samen op een lp-kant staat en hier door mist er dus iets) en natuurlijk Money for Nothing.
Door de onvergeeflijke fout van het vergeten van Telegraph Road:

3.5*

avatar van Rhythm & Poetry
Toch (ondanks dat dit genre niet geheel in mijn straatje past) maar gestemd. Vind het een erg leuk album met sterke nummers als: Sultans of Swing, Twisting by the Pool, Brothers in Arms & Walk of Life (mijn favoriet).

avatar van FunkStar
Ik weet nog steeds niet of ik dit wel goed vind. Mijn moeder had al hun albums maar het kon mij niet bekoren.

Ik vind Private Investigations wel een erg goed stuk muziek!

tuktak
ondanks dat dire straits natuurlijk brave borsten (sky radio) muziek is, kan deze verzamelaar nog wel bekoren. daar de reguliere albums niet allemaal een constant niveau hebben, bevat deze compilatie gewoon de betere nummers van al die albums. ideaal natuurlijk, want dat scheelt een boel skippen.
als je dit album hebt in combi met een mooie live cd/dvd dan ben je compleet voor deze band. niet echt een compliment als de verzamelaar het beste is. het is toch veel mooier als niemand een verzamelaar af vind omdat er nog zoveel andere nummers bij op hadden gemoeten, zoals je bv hier op musicmeter bij eels leest.

avatar van Jazper
tuktak schreef:
bevat deze compilatie gewoon de betere nummers van al die albums.

Hm, ik zie van sommige albums juist hun minste nummers.

Communique had iets beters kunnen leveren dan Lady Writer, wat ik niet als meer dan Sultans of Swing II zie.
Op Brothers in arms staat toch wel wat beters dan walk of life en so far away.
Op On every street toch wel wat beters dan het vreselijk gezapig rock-achtig over moeten komende Heavy Fuel.

Sowieso is de verdeling oud en nieuw natuurlijk volledig scheef.

Maar goed, de hitjes staan er op... En daar zul je wel meer aan verdienen...