Dire Straits - Sultans of Swing (1998)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Label: Mercury

1. Sultans of Swing (5:45)
  2. Lady Writer (3:39)
  3. Romeo and Juliet (5:51)
  4. Tunnel of Love (8:07)
  5. Private Investigations [Single Edit] (5:45)
  6. Twisting by the Pool (3:30)
  7. Love over Gold [Live] (3:27)
  8. So Far Away [Edit] (4:02)
  9. Money for Nothing [Promo Single Edit] (4:05)

met Sting

10. Brothers in Arms [Edit] (4:56)
  11. Walk of Life (4:07)
  12. Calling Elvis (4:37)
  13. Heavy Fuel (4:54)
  14. On Every Street [Edit] (4:34)
  15. Your Latest Trick [Live] (6:29)
  16. Local Hero / Wild Theme [Live] (4:19)
  17. Mark Knopfler - Calling Elvis [Live] * (9:05)
  18. Mark Knopfler - Walk of Life [Live] * (5:29)
  19. Mark Knopfler - Last Exit to Brooklyn [Live] * (2:23)
  20. Mark Knopfler - Romeo and Juliet [Live] * (7:31)
  21. Mark Knopfler - Sultans of Swing [Live] * (13:14)
  22. Mark Knopfler - Brothers in Arms [Live] * (8:55)
  23. Mark Knopfler - Money for Nothing [Live] * (6:37)
tuktak
een best of zonder hits zou dan ook wel een beetje gek zijn. als je meer wil horen of dieper op de muziek in wil gaan, dan koop je de albums toch wel. een best of is nooit zo compleet als de albums zelf, maar dat is opzich logisch. daarom bekijk ik een best of liever niet vanuit persoonlijke smaak. want dan is ie nooit perfect...

avatar van rudiger
Best Of cd`s zijn eigenlijk bedoeld voor `n publiek dat een paar hits van `n bepaalde band in zijn bezit wil hebben en niet voor iemand die alle reguliere albums al bezit , zoals ik van deze band dus voor mij is deze cd geldklopperij , alhoewel ik hem natuurlijk wel bezit .
Vandaar ook mijn lage score van 3 sterren .

avatar van Jazper
tuktak schreef:

Waarom zou je een best-of eigenlijk niet vanuit persoonlijke smaak bekijken?
De samensteller van zo'n compilatie heeft toch geen compliment nodig? Als er matige nummers op staan, dan heb je er gewoon niks aan. Of het nou een begrijpelijke keuze van nummers is of niet.

avatar van chevy93
Zeer mooi en goed album!

Jammer dat Telegraph Road ontbreekt (waarschijnlijk te lang ), maar ja haal dan nummers weg zoals heavy fuel en twisting by the pool.

Geniet er elke dag nog van

avatar van Rogyros
Grote smet op dit album is dat Telegraph Road er niet op staat. Onvoorstelbaar. Daarom verlaagt naar 3,5.

Rogyros schreef:

Inderdaad , hoe halen ze het in hun lompe harses om het beste nummer allertijden weg te laten.

avatar van Rogyros
rudiger schreef:

Hun beste nr. allertijden, niet het beste nr. allertijden...

avatar van Lexcoaster
Het is gewoon een farçe om Telegraph Road en The Bug hier niet bij te zetten. dit compilatie album is verder erg goed, maar het mist nu twee van hun allerbeste songs. Schandalig eigenlijk!

Hoe dan ook een prima compilatie CD, de Dire Straits 'pownen' nog altijd.

Rogyros schreef:
Hun beste nr. allertijden, niet het beste nr. allertijden...
Nee, het beste nr. aller tijden

Father McKenzie
Neen, chevy93; echt misschien eventueel als het mag HUN beste nummer allertijden (al is dat voor mij Private Investigations) maar zeker niet het beste nummer allertijden, want dat is Born To Run van Bruce Springsteen...

Vooruit, Year of the Cat dan

Ik vind dat het nummer "Industrial Disease" echt op dit album thuis hoort. Voor de rest is dit natuurlijk een heerlijk verzamelalbum met voor mij als hoogtepunt het liedje "Walk of Life", wat een heerlijke melodie en beat..

avatar van Thuurke
Bauwens schreef:
Ik vind dat het nummer "Industrial Disease" echt op dit album thuis hoort.

?, Industrial Disease is nooit een single geweest en is plagiaat van het nummer Hottentot van Urbanus.

avatar van principal2000
Prima verzamelaar voor degenen die deze band kunnen waarderen. Ik merk in mijn omgeving dat dit er niet al te veel zijn. Komt misschien door de wat saaie uitstraling van de band. Desondanks hebben ze prima muziek gemaakt. Twisting By The Pool vind ik DE grote misser op deze verzamelaar en zelfs in het gehele repertoire (voor zover ik dat ken) van deze band. Alleen daarvoor al - 0,5*.

principal2000 schreef:
Ik denk eerder door jouw omgeving. Ik heb genoeg mensen om mij heen, die Dire Straits een hele goede band vinden. Ook de vele (en hoge) top 2000-notering, geven toch elk wel aan dat er flink dat Dire Straits rondlopen in Nederland

avatar van Lexcoaster
Daarbij is Dire Straits live allerminst saai te noemen.

avatar van IntoMusic
De bonusdisc toegevoegd met toch wel mooie liveversies van Calling Elvis en Sultans of Swing. Deze verzamelaar bevat eigenlijk het 'doorsnee'-werk van Dire Straits met al hun hits. Toch vond ik destijds de verzamelaar Money for Nothing net even iets meer bijzondere tracks hebben (Down to the waterline, Portobello Belle, alternate version van Where Do You Think You're Going? etc.).

In ieder geval heb je aan dit album een leuke herinnering aan DS in huis en voegt de extra disc absoluut iets leuks toe (alhoewel dat dan weer niet opnames zijn uit het DS-tijdperk).

avatar van chevy93
Dat deze nog op een 4,5* stond.

Brothers In Arms afgekort, Money For Nothing afgekort.
Geen Telegraph Road, geen Once Upon A Time In The West. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Hij luistert lekker weg en is niet slecht, maar voor een verzamelaar kan het gewoon veel beter.

chevy93 schreef:

Sterker nog , het voegt nul komma nul toe aan mijn DS en MK verzameling .
Overbodige verzamelaar voor mij .
Voor degene die weinig of niets bezitten van deze band is dit natuurlijk wel welkom .
Daarom slechts 3 sterren voor de nummers die ik al tig maal in bezit heb .

rudiger schreef:
Overbodige verzamelaar voor mij.

Tuurlijk is het niet dé verzamelaar van DS en zet ik Money for Nothing als verzamelaar vaker op (met andere versies etc.), maar de 2-disc versie is toch wel de moeite.
Wel gelijk dat het vreselijk irritant is om BiA (nb mijn favoriete DS-nummer) af te kappen... hoe durven ze!

avatar van Thuurke
Ik heb alleen de dvd van deze met de videoclips, pure nostalgie. Deze cd hoef ik niet te hebben.

IntoMusic schreef:

Het best of album Money for Nothing is completer. Het geeft een veel beter overzicht van hun muziek en heeft betere tracks overall en een paar klassiekers die hier missen. Belangrijkste is Telegraph Road, maar ook nummers als Down to the Waterline en het oh zo mooie Where Do You Think You're Going. Daarvoor in de plaats krijg je hier een paar latere mindere singles, zoals Calling Elvis, Heavy Fuel en On Every Street. Tja, ik zou het wel weten en niet gaan voor dit Sultans of Swing.

rudiger schreef:
Sterker nog , het voegt nul komma nul toe aan mijn DS en MK verzameling .
Overbodige verzamelaar voor mij .
Daarom slechts 3 sterren voor de nummers die ik al tig maal in bezit heb .
Dat is een raar argument. Als je gewoon ieder studioalbum in bezit hebt, is elke verzamelaar overbodig. Een paar uitzonderingen daargelaten die wat extra materiaal bevatten.

Dire Straits & Mark Knopfler - The Best of Dire Straits & Mark Knopfler (2005) heeft de overige DS-verzamelaars overbodig gemaakt. De nummers die missen op dit album, maar wel op de overige staan, zijn i.m.o. niet echt denderend. Dan is het beter om de albums aan te schaffen.

avatar van vielip
Lexcoaster schreef:
Daarbij is Dire Straits live allerminst saai te noemen.

Oh jawel hoor! Dire Straits live is zo'n beetje het saaiste wat ik ken (en dat is heel wat!). Ik bedoel niet muzikaal hoor want daarin zijn ze top!! Maar visueel is het natuurlijk niet echt opwindend of interessant om 2 uur te moeten bekijken vind ik.

avatar van superessy
vielip schreef:

interessant om 2 uur te moeten bekijken vind ik.

Je moet ook vooral luisteren

vielip schreef:
...Maar visueel is het natuurlijk niet echt opwindend of interessant om 2 uur te moeten bekijken vind ik.

Is mij bij hun laatste toernee tot 3x toe uitstekend gelukt. Tja het is geen Pink Floyd o.i.d., maar die improviseren ook weer niet zoals Dire Straits als geen ander kon.

avatar van Running On Empty
Een verzamelaar van Dire Straits zonder Telegraph Road. Ongelooflijk !!

avatar van Hans Brouwer
Running On Empty schreef:
Een verzamelaar van Dire Straits zonder Telegraph Road. Ongelooflijk !!
Ben ik eigenlijk wel ongelooflijk blij mee . Ik heb "Telegraph Road" altijd een erg langdradig Dire Straits nummer gevonden Net zoals "Tunnel of Love" trouwens.... en dat nummer staat dan weer wel op "Sultans of Swing (1998)" . Zal ik niet eens de perfecte Dire Straits verzamelaar samenstellen?

avatar van superessy
Logisch, Tunnel of Love is het beste Dire Straits nummer volgens velen. Telegraph Road hetzelfde verhaal. Ik vind het zelf ook de beste 2 nummers, met een voorkeur voor Tunnel of Love.

Dat kan ik je zeggen met 100% zekerheid.

avatar van Hans Brouwer
superessy schreef:
Als je onder de fans gaat vragen welk nummer Mark Knopfler nog eens live moet gaan spelen weet ik zeker dat Tunnel of Love de meeste stemmen gaat krijgen.....
Dat zal het typerend verschil zijn tussen een Dire Straits liefhebber en de echte Dire Straits fan . Ik behoor tot de eerste categorie . Als ik Mark zou mogen vragen welk Dire Straits nummer hij live zou moeten spelen zou ik kiezen voor een nummer van het debuutalbum. Aan Mark vervolgens de keuze welke. Hoewel Mark..... doe toch maar "In the Gallery" of "Lions" . Beiden niet te vinden op "Sultans of Swing (1998)" . Ongelooflijk!!