Usher - Confessions (2004)

R&B
Label: Arista

1. Intro (0:46)
  2. Yeah! (4:10)

met Lil' Jon en Ludacris

3. Throwback (4:46)
  4. Confessions (Interlude) (4:20)
  5. Confessions Part II (3:31)
  6. Burn (3:51)
  7. Caught Up (3:44)
  8. Superstar (Interlude) (1:04)
  9. Superstar (3:11)
  10. Truth Hurts (3:37)
  11. Simple Things (4:40)
  12. Bad Girl (4:21)
  13. That's What It's Made For (4:37)
  14. Can U Handle It? (4:39)
  15. Do It to Me (3:33)
  16. Take Your Hand (2:45)
  17. Follow Me (3:13)
  18. My Boo * (3:43)

met Alicia Keys

19. Red Light * (4:48)
  20. Seduction * (4:33)
  21. Confessions Part II [Remix] * (4:28)

met Kanye West, Shyne en Twista

Arisetyowati
Dit is nou echt een artiest! Ik heb echt aan ALLE liedjes herinneringen gekregen en daarom is dit voor mij echt een 'levens' album geworden. Zijn album kwam op de juiste moment uit in mijn leven en ben door dikke en dunne tijden met dit album mee gegroeid. Elke liedje paste perfect bij elke gebeurtenis. Ik heb dat nooit gehad dat een heel album mij raakt, But Usher did it! Knap gedaan hoor en daarom verdient hij een 5 . Zulke krachtige artiesten wil ik nou meer terug zien in de muziekwereld

seanpuffy schreef:
ik snap niet dat hier de meeste dit album afschuwelijk vinden. usher is echt the king of r&b. ik heb net naar zijn truth tour op dvd gezien. en het is ech een van de beste concerten dat ik heb gezien. het is gewoon een geweldig concert.
ik zeg 1 ding de mensen die dit slecht vinden weten niet wat echte r&b is. dat ze dan maar verder luisteren naar hun flut r&b.

dit album verdient veel meer dan dit gemiddelde.

1 plaats gestegen in mijn top tien van 4 naar 3

Vind ik ook.

Jochempie schreef:
werkelijk afschuwelijk album, ik heb het gehoord en nee ik kan hier niets mee. Afschuwelijk gewoon.

Overdreven?

T37king schreef:
Goed album en echt KING van R&B!!! Een 4
****

avatar van J.M.
Nog wel een goed album van Usher. Staan toch een paar mooie nummers op. Gewoon fijn plaatje om soms is beetje rustige R&B te luisteren. Vooral Confessions Part II & Burn vind ik goede nummers. 3,5*

Social_Mask
Deze had me zus gekocht. Na een weekje kapot gegaan... Maar ze had hem vaak gedraaid. En ook ik heb hem ooit eens gedraaid. Het album kent een aantal redelijk goede nummers. Confessions Part II, Burn, My Boo, Caught Up. Ik zou het niet erg vinden als ik deze nummers ergens zou horen. De rest van het album is redelijk. Yeah! vind ik op zn tijd wel leuk. Do It to Me vind ik een slecht nummer, zo ook Throwback. Ik geef hier 3* voor.

Ik vind dit dus echt een geweldig album. Elk lied doet iets bij mij. Onverklaarbaar dat ik dit echt een perfect album vind, want muzikaal gezien is het dat niet. Heerlijke stem en een goed mix tussen r&b en funky invloeden.

avatar van Beyoncéfan
Ik had nooit verwacht dat ik nog eens zo verslingerd zou raken aan een album van Usher... Ik vond Yeah! echt he-le-maal niks!!
Maar nummers zoals Brun en Caught Up vond ik wel goed en ik ben toch maar eens het album gaan beluisteren... en het is in één woord: geweldig!! Ook al vind ik Yeah! nog steeds niks andere nummers zoals: Throwback, Confessions, Bad Girl, Simple Things en het duet met Alicia Keys My Boo zijn heeel goed!!
Dit album krijgt van mij een 4,5

Relax
seanpuffy schreef:

dit album verdient veel meer dan dit gemiddelde.

1 plaats gestegen in mijn top tien van 4 naar 3

Dat zei je ook van Young Jeezy

Maar idd Usher is .. goed maar niet de King.

avatar van lizzy123
echt ik heb er geen woorden voor usher is the best echt alles nummers zijn mooi,goed er zit echt geen enkele fout in echt een dikke 10+

avatar van hiphopdontstop
Dit album is een wereldhit van een album en terecht!

P-DawG
Goede cd deze luisterde ik destijds best vaak, het was 1 van de eerste albums die ik heb gekocht! Het enige nr dat hier niet echt op past is Yeah! vooral na die rustige intro verwacht je iets totaal iets anders Throw Back vind ik het beste nr op deze cd. Ik vind eigenlijk geen een nr slecht maar als ik het als geheel bekijk is het ook weer niet van wereldniveau zoals sommige hier dat vinden. 3,5*

t-h-y-$
Yeah! vind ik juist 1 van de weinige goede nummers op dit album, de 1e single van zijn komende cd vind ik beter dan dit hele album bij elkaar. Dus late we hopen dat dat album iets beter word dan dit

P-DawG
Inmiddels bekijk ik het al weer wat anders. De cd verteld namelijk een verhaal. Yeah! is zeg maar de tijd dat alles goed, en hij de beest uithangt. Dan gaat hij waarschijnlijk in de fout want daarna heeft hij spijt van zijn daden en begint eigenlijk echt de cd.

avatar van Reijersen
Tsja, Usher heeft me toch altijd aardig weten te boeien. Dit album is het toch wat minder. Staan wederom wel een paar toptracks op. Ik noem daarbij onder andere Yeah, Confessions, Caught Up en My Boo. Maar ook hoor ik een paar total niemendalletjes, zoals Superstar.
Erg eentonig en redelijk album van Usher dus.

|Joël|
Ik vind de Intro van dit album altijd mooi
Maar veel verder ben ik gek genoeg nooit gekomen, heb nooit echt zin in deze cd.

avatar van HauteCouture
Yeah is een topnummer verder redelijk album

BURN

SPAROOD
Nog steeds een degelijk album. Zet hem nog geregeld op.

Beste album ooit gemaakt, samen met de track Yeah die nog steeds alles losmaakt in de mensen op de dansvloer!

RedLightCityBoy
Dan moet jij nog veel muziek luisteren Squeez.

RedLightCityBoy schreef:
Dan moet jij nog veel muziek luisteren Squeez.

Scheelt dat ik 9000 nummers op me pc heb

9000, zo zo...
Maar ja, ik wou eigenlijk alleen maar zeggen dat muziek verder gaat dan top 40 hits en niet al te orginele R&B nummers.

Confessions staat ver boven vele R&B Cd's imo ^^

Usher vertelt altijd verhaaltjes, goeie muziek erbij ook, top plaat.

avatar van daoneandonly
Klinkt lekker, mooie tekst, en relaxed ook nog.
Seduction is een lekker nummer.

avatar van tovast
als deze CD zou bestaan uit alleen Throwback: 5*