Wende - Quand Tu Dors (2004)

Label: Brigadoon

1. Je Suis Comme Je Suis (1:35)
  2. Quand Tu Dors (4:11)
  3. Chaque Fois (Telkens Weer) (4:05)
  4. Padam Padam (3:31)
  5. Je T'attends (4:38)
  6. Je Sais Comment (4:05)
  7. Ça Va (Le Diable) (3:14)
  8. Le Mal de Vivre (5:43)
  9. Paris Canaille (4:07)
  10. La Valse à Mille Temps (3:50)
  11. 28 Août '99 (1:18)
  12. Ne Me Quitte Pas (4:21)
  13. La Solitude (3:21)
  14. La Quête (The Impossible Dream) (3:27)
avatar van HiLL
Wat een verademing om haar te zien op de Uitmarkt! Hoe zij de Franse chansons brengt met haar mimiek, verleiding, passie en haar fantastische stem is echt onwijs goed! Ik heb meteen de cd/dvd gekocht waar ze samen met het Metreopole orkest speelt...echt heel gaaf! Een toptalent!

avatar van T.O.
Kun jij misschien de tracktitels corrigeren?

Ik heb zeer weinig met chansons, maar zoals HiLL al schrijft weet Wende ze met zo veel nuance en kracht te brengen dat zelfs ik er voor val

T.O. schreef:
Kun jij misschien de tracktitels corrigeren?

Inmiddels gedaan, hoewel ik die wel goed had opgestuurd!

@42 ik ben normaliter ook niet gek van Franse Chansons, maar idd zoals zij het brengt

~Jewel~
Ben het 100% eens met HiLL: 'Hoe zij de Franse chansons brengt met haar mimiek, verleiding, passie en haar fantastische stem is echt onwijs goed!'

Zoals 42 ook al zegt; franse chansons is niet mijn favoriete genre, maar Wende weet me te raken.

avatar van Music4ever
Deze muziek kan mij totaal niet bekoren!
Ik vind de muziek echt heel erg saai en dan is het ook nog eens in die vreselijke franse taal gezongen.

avatar van HiLL
In die geweldig mooie stem!

Wat vind je er trouwens saai aan?

avatar van avdj
Franstalig ligt mij ook totaal niet.

avatar van HiLL
Mij normaliter ook niet, maar zij zingt zo betoverend mooi!

avatar van Music4ever
HiLL schreef:
Mij normaliter ook niet, maar zij zingt zo betoverend mooi!

Idd ze zingt goed, maar die muziek!

avatar van Agony
Ik heb haar live in het theater gezien. Wat een muzikaal talent, wat een krachtige stem en wat een overtuiging. Ook deze plaat is fenomenaal.... heerlijk hoe ze de nummers van oa. Jaques Brel vertolkt... prachtig. 4,5 sterren.

avatar van Joz
Joz
HEt is fantastisch om te horen hoe ze het zelfs op Cd voor elkaar krijgt om met haar stem de muziek inhoud te geven. Neem alleen al het eerste nummer: Als het nodig is fluistert ze, terwijl ze op andere momenten (als de tekst daarom vraagt) krachtig en fors zingt.

Wanneer je ooit de kans krijgt deze zangeres in het echt te bewonderen, moet je het echt doen! Dan zul je zien dat ze de muziek "acteert" en een geweldige dimensie toeveogt aan haar zang.

Ook gaaf dat ze "telkens weer" van Willeke Alberti heeft omgezet in het frans... (nummer 3)

avatar van Pauluzz de BK
Ik heb haar meerdere malen live gezien (op locaties varierend van 100 tot 1000 man) maar ze kan er wat van. Ze imponeert met haar zang EN haar spel op het podium.
En de muziek.. ik moet zeggen dat ik voordien ook niet bijster veel op had met chansons, maar Wende weet hoe ze het moet brengen. Hopenlijk weet ze de lijn door te zetten (de DVD die later uit kwam was zeker zo fijn!)

Ik denk dat ik Wende Snijders' stem nog niet geheel overtuigend. Ik vind het wel lekker rauw en krachtig af en toe, maar ik vind het meestal nog te berekenend gezongen. In potentie geniaal (ook de begeleiding!), maar Wende maakt nog net niet de klik bij mij. Ik ben zeer benieuwd naar haar toekomstige werk.

Ik vind wende snijders een goede zangeres, maar niet veel meer, ze heeft een vrij eentonige stem alhoewel ze qua volume niet heel eentonig zingt. Ze is een beetje pretentieus bezig heb ik het idee, terwijl je deze nummers heel voorzichtig moet brengen, omdat je natuurlijk de erfenis van jacques brel niet moet aantasten. Het is een gedurfde onderneming maar je valt na 4 nummers een beetje in slaap heb ik het idee.

Heerlijke relaxmuziek.

avatar van Castagnette
De cd vind ik niet zo geweldig, maar ik ben vorig jaar bij haar theatershow geweest, en live is ze echt ontzettend goed!

Pieter Paal
Mooi debuut van de zeer getalenteerde Wende Snijders.
Naast haar mooie stem is het ook een genot om naar haar te kijken (zie DVD/CD 'Au suivant' of ga haar eens live zien.)
Ik heb wel een paar platen van Piaf, Brel en Brassens in de kast staan, maar die draai ik eigenlijk zelden. De stem van Wende is toch veel prettiger om naar te luisteren.
De Franse versie van 'Telkens weer' maakt die van Willkeke Alberti geheel overbodig.
Ik denk dat Willem Duys deze cd ook wel kan waarderen.

Pieter Paal
Mijn eerste kennismaking met de knappe Wende was het t.v.-programma 'Prinsjesdag' van Joost Prinsen (Erik Engerd) waarin ze het nummer 'Klootzak' van (de helaas te vroeg overleden) Bram Vermeulen zong. Is dit nummer, maar dan door Wende gezongen ook op CD verkrijgbaar?

Kan je het weer niet
Vind je je zelf weer zielig
Zo zielig en alleen

Moest je weer bewijzen
Dat je het nog kan

Stomme, stomme klootzak
Wat wil je dan van mij
Wil je ook nu nog horen hoe geweldig je bent

Kan je weer niet zonder
Was alles weer bijzonder
Plicht, en eigenlijk niets aan

Ben je weer te laf
Lach je om de grappen
Die je allemaal al kent

Durf je het weer niet
Sla je weer op je schouders
Van zogenaamde vrinden

Stomme, stomme klootzak
Wat wil je dan van mij
Heb je mijn goedkeuring nodig om mij pijn te doen

Klootzak
Natuurlijk vind je het niet
Hoe kan je nou iets vinden
Als je niet weet wat je zoekt

Klootzak
Vind je jezelf weer stom
Heb je alweer spijt
Voordat je begon

Domme, lieve klootzak
Doe me dan verdriet
Maar geef mij er niet de schuld van dat je niet geniet

Klootzak, ik ben je moeder niet

avatar van Koerok
Wat andere mensen passie en overtuiging noemen komt op mij over als theatraal gedoe. Ik hou er niet van als zangers/zangeressen naast het zingen ook nog gaan acteren (zo van: 'Kijk eens hoe goed ik me heb ingeleefd in de tekst!'). Jenny Arean vind ik ook altijd zo'n ramp. Of Lenette van Dongen. Echt verschrikkelijk!!!!!!

ken dit soort muziek verder helemaal niet en heb weinig vergelijkingsmateriaal maar het Frans spreekt me aan en is prettige afwisseling op het Engels. Roept toch andere emoties op..

Voor mij was dit vooraf al een gelopen race, zonder een noot gehoord te hebben kon het al niet missen dat dit aan zou slaan bij mij: theatraal en frans, dat moet wel om te smullen zijn.....

En inderdaad: dit album past erg goed in mijn straatje zoals ik vooraf al vermoedde. Beetje categorie Ute Lemper en die heb ik ook hoog zitten.
Ik snap overigens de kritieken als 'theatraal gedoe' best wel, maar mensen die mij onderhand een beetje kennen op deze site weten dan ook dat ik daar wel gek op ben.
Voor mij maar één nadeel aan deze cd: ik ben het gewoon veel te laat gaan beluisteren

avatar van dennuz
@ aERodynamIC: Wat vind je van haar laatste live cd/dvd? Ik ben voor de tweede keer naar haar voorstelling geweest. Ik blijf het werklijk fantastisch vinden...en dat uit nederland...nou ja...officieel niet helemaal

Die cd ken ik niet en aangezien ik niet zo heel erg van de live-cd's ben staat die ook nog niet hog op het verlanglijstje.
Ik denk dat dat pas interessant gaat worden als ik haar live gezien heb en dat moet ook maar eens gebeuren denk ik zo

aERodynamIC schreef:

Komende woensdag

avatar van Verbal
Als ik het nummer quand tu dors hoor stop ik met ademhalen en dat is niet zo handig, daar ga je namelijk dood van, het is zo verschrikkelijk mooi

avatar van heartofsoul
De stem van Wende vind ik niet erg geschikt voor het Franse chanson, maar meer voor kleinkunstliedjes. Vergelijk haar vertolking van Padam Padam nou eens met die van Edith Piaf, dan hoor je het verschil toch? En Ne Me Quitte Pas lijkt helemaal nergens op.

Wel staan er mooie arrangementen op dit album, maar verder houdt het niet over voor mij.

avatar van Dungeon
Nooit aan gedurfd om naar een Nederlands blond meisje te luisteren die probeert chansons na te doen.

Sommigen goden mogen niet gestoord worden.

Ik zat er compleet naast. Wende brengt een ode. Het was alsof de heilige geest in mij voer.