Yes - House of Yes (2000)

Alternatieve titel: Live from House of Blues

Label: Beyond

1. Yours Is No Disgrace (13:04)
  2. Time and a Word (0:58)
  3. Homeworld (The Ladder) (9:45)
  4. Perpetual Change (10:49)
  5. Lightning Strikes (5:07)
  6. The Messenger (6:40)
  7. Ritual - Nous Sommes du Soleil (0:59)
  8. And You and I (11:23)
  9. It Will Be a Good Day (The River) (6:29)
  10. Face to Face (5:32)
  11. Awaken (17:35)
  12. Your Move / I'Ve Seen All Good People (7:28)
  13. Cinema (1:58)
  14. Owner of a Lonely Heart (6:04)
  15. Roundabout (7:40)
avatar van argus
Deze tracklist is hetzelfde als de setlist van het concert dat ik bezocht had op 2 maart 2000 in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht tijdens de "ladder tour". Het mooiste concert dat ik ooit heb mogen bezoeken met krakers als "Yours is no disgrace", "Roundabout" en "Awaken" (met de zeer goede russische keyboardspeler Igor Khoroshev i.p.v. Rick Wakeman), maar ook songs uit het 'Trevor Rabin'-tijdperk zoals "Hearts", "Cinema" en natuurlijk "Owner of a Lonely Heart" , met Billy Sherwood die de gitaarpartijen van Trevor Rabin speelt. Steve Howe was teruggekeerd als gitarist (en steelgitarist) om de krakers van weleer van hun karakteristieke gitaargeluid te voorzien, en natuurlijk in de nieuwe 'ladder'-nummers. Tijdens het concert in Utrecht speelde hij trouwens ook nog "The Clap" wat niet op dit live-album staat. 5*

avatar van Hans Brouwer
argus schreef:
Ik had ook het genoegen om op 2 maart 2000 bij dat legendarische concert aanwezig te mogen zijn . En hoewel ik al naar heel veel concerten ben geweest maakte YES die avond een verpletterende indruk op mij. Wat Argus schrijft is dus helemaal waar. Er zouden veel meer popconcerten gegeven moeten worden in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. De akoestiek in die zaal is werkelijk verbluffend. Elke band die daar speelt komt goed tot zijn recht . Om de goede herinnering aan het concert van YES op 2 maart 2000 vast te houden, heb ik destijds "House of Yes (2000)", direct nadat het was uitgebracht, gekocht en ik heb dit live album later nog heel veel gedraaid. 4.5****

beaster1256
ik heb ze zien optreden met deze tour in vorst nationaal en alhoewel ik het concert prachtig vond zoals ik yes live altijd fantastisch vond , ( heb ze al 5 x gezien ) miste ik onze rick wel een beetje , maar ja ik ben ook een grote fan van rick

bikkel
Ik heb het concert gezien in Vredenburgh.Sterk concert met wat nieuw bloed in de gelederen.Ik had alleen niet echt het idee dat Billy Sherwood tot zijn recht kwam,hij speelde een behoorlijk ondergeschikte rol.Prima plaat,goeie registratie.Een goede mix van het niet te versmaden oudere werk,en het nieuwe werk van The Ladder.Niet elk nummer van dat album is even constant,maar er staan zeker frisse composities op.Yes speelt het met verve.Tegenwoordig heb ik niet zo heel erg het geduld meer om naar Jon Anderson te luisteren.Op een gegeven moment gaat die stem me toch tegenstaan.Niettemin prima plaat met de nodige klassiekers erop.

beaster1256
schitterende cd ( dubbel cd ) met als top uitblinkers het superbe " awaken " en ook " your move / i've seen all good people " en ook roundabout is prachtig , !

avatar van Brunniepoo
Helaas heb ik het met een dvd moeten doen in plaats van met een herinnering. Het is wel een goed concert maar beter noch slechter dan de andere concerten die ik van ze ken uit de periode 1997-2003 en ook de setlist is, met uitzondering van de nummers van The Ladder, wat voorspelbaar. Wel is Jon - tuinkabouter - Anderson erg vermoeiend.

Ik vind het toch niet meer dan redelijk goed, zelfs nadat ik gisteren ook de dvd heb gezien.

De band speelt hier strakker dan in hun jonge jaren, maar ik hoor ook weinig spontaniteit. Wat me ook keer op keer opvalt is dat de klankkleur gewoon minder mooi is dan op de studio versies. Een nummer als 'Yours Is No Disgrace' mag daarnaast best een beetje rocken. Howe had z'n gain wel wat verder open mogen draaien.

Ook staan er enkele mindere nummers op de setlist als 'Lightning Strikes'.

Ten slotte kan ik me ook vinden in Brunniepoo's laatste opmerking. Andersons stem is niet veel versleten, maar als je bijna twee uur zingt mag je dat wel wat veelzijdiger doen (al is het de vraag of hij het in zich heeft om in een lager register te zingen). Na een tijdje gaat Andersons zang wel wat tegenstaan, iets waar ik op studio albums eigenlijk nooit last van heb.

avatar van bikkel2
Op de dvd valt ook op dat hij zich steeds meer als een soort hippiemessiah tentoonstelt . Ik geloof wel dat ie het meent , maar het is wel een hele softe vertoning . Al die gebaartjes en zo , ik vind het vrij lachwekkend .
Muzikaal is het goed , al heb je wel gelijk Stijn dat het wat meer mag rocken hier en daar .

Dat vond ik dan wel een voordeel met Trevor Rabin in de band . Ik ga zonder meer voor de albums uit de beginperiode , maar Rabin gaf het geheel wel een schop onder de kont , zeker live .

Ja haha, die sandaaltjes met witte sokken.

avatar van BoyOnHeavenHill
De beste nummers van The ladder plus een hoop oud werk zeer geïnspireerd gebracht (zelfs Owner of a lonely heart klinkt fris), en met een fantastisch Awaken (toch al één van mijn all-time-favoriete Yesnummers). Prima concert, uitstekend geluid, heerlijk.

avatar van pmac
prima live plaat van Yes in een samenstelling die ik destijds (eind jaten negentig) in Vredenburg heb mogen zien. Goede uitvoeringen van het oude werk aangevuld met verfrissende nieuwere nummers van The Ladder.