Eric Clapton - Me and Mr. Johnson (2004)

Label: Reprise

1. When You Got a Good Friend (3:22)
  2. Little Queen of Spades (5:00)
  3. They're Red Hot (3:27)
  4. Me and the Devil Blues (2:58)
  5. Traveling Riverside Blues (4:33)
  6. Last Fair Deal Gone Down (2:37)
  7. Stop Breakin' Down Blues (2:32)
  8. Milkcow's Calf Blues (3:20)
  9. Kind Hearted Woman Blues (4:09)
  10. Come on in My Kitchen (3:37)
  11. If I Had Possession over Judgement Day (3:05)
  12. Love in Vain (4:04)
  13. 32-20 Blues (2:32)
  14. Hellhound on My Trail (3:53)
avatar van Ronald5150
Robert Johnson is een blueslegende en op "Me and Mr. Johnson" eert Eric Clapton een van zijn grootste invloeden. Veel opnamen zijn er niet gemaakt van Robert Johnson, dus Clapton heeft een groot gedeelte van Johnson's oeuvre op "Me and Mr. Johnson" gezet. Clapton geeft een smaakvolle invulling aan de liedjes van Johnson. Hij wijkt niet veel af van het origineel. Je zou kunnen zeggen dat dit gemakzucht is of inspiratieloos. Ik noem het respectvol en een ode aan de meester zelf. Clapton wisselt akoestisch en elektrisch spel moeiteloos af en het gehele album ademt authenticiteit uit. Uiteraard zijn de opnamen goed geproduceerd en klinkt het geluid veel voller dan de kale rauwe opnamen van Johnson uit de jaren 30. Maar de opnametechniek is natuurlijk ook flink verbeterd en dat maakt de luisterervaring wel zo prettig. Van dit project is ook nog een ander album uitgebracht onder de naam "Sessions for Robert J.". Die bevat een iets andere tracklist en wordt vergezeld door een DVD. Daarop is te zien met hoeveel passie en toewijding Clapton zich heeft ingezet voor dit project. Prachtig om te zien. "Me and Mr. Johnson" vind ik een goed album van een toegewijde Eric Clapton die de nagedachtenis van Robert Johnson levend houdt.