Yes - The Ultimate Yes (2003)

Alternatieve titel: 35th Anniversary Collection

Label: Elektra

1. Time and a Word * (4:33)
  2. Starship Trooper: Life Seeker / Disillusion / Wurm (9:29)
  3. Yours Is No Disgrace (9:42)
  4. I've Seen All Good People: Your Move / All Good People (6:56)
  5. Roundabout (8:32)
  6. Long Distance Runaround (3:33)
  7. Heart of the Sunrise (10:37)
  8. South Side of the Sky * (7:56)
  9. And You and I (10:08)
  10. America [Single Edit] * (4:11)
  11. Wonderous Stories (3:49)
  12. Siberian Khatru (8:58)
  13. Soon (5:45)
  14. Going for the One (5:31)
  15. Don't Kill the Whale (3:57)
  16. Tempus Fugit * (5:16)
  17. Owner of a Lonely Heart (4:27)
  18. Leave It (4:14)
  19. It Can Happen [Single Edit] * (4:18)
  20. Rhythm of Love * (4:52)
  21. Big Generator (3:43)
  22. Lift Me Up * (6:30)
  23. The Calling (4:40)
  24. Open Your Eyes * (5:15)
  25. Homeworld (The Ladder) (4:40)
  26. Magnification * (7:19)
  27. Roundabout [Acoustic] * (4:18)
  28. Show Me * (3:38)
  29. South Side of the Sky: South Side of the Sky / South Side Variations * (4:28)
  30. Australia [Solo Acoustic] * (4:12)
  31. New World Symphony * (3:33)
  32. Then * (5:47)
  33. Ritual - Nous Sommes du Soleil * (21:32)
  34. Awaken (15:31)
avatar van Rinus
Ik heb deze verzamelaar met een totaal andere tracklisting, dus waarschijnlijk zijn er verschillende versies in omloop. Ik mis op deze namelijk het prachtige "Awaken", dat wel op mijn versie staat.

avatar van Rinus
Ik ben er net achter, dat de tracklisting hierboven op de amerikaanse versie staat (die heeft ook 3CD's). De europeese versie heeft twee CD's met een geheel andere tracklisting.

avatar van Bluebird
Ik heb ''Awaken'' er ook op staan als afsluiter. Mooie samenvatting van het meest memorabele Yesmateriaal.

avatar van Gert P
America verkort en nog wat nummers, geen verzamelaar die ik wil hebben.

avatar van Don Cappuccino
Dit is een andere versie, bij mij staan nummers als Ritual gewoon met de volle 24 minuten er op! Ik heb de Europese versie, daar zijn geen nummers verkort en het heeft een andere tracklisting.

De Europese tracklisting is deze:
Disc one

1. "Yours Is No Disgrace" (Jon Anderson/Chris Squire/Steve Howe/Tony Kaye/Bill Bruford) - 9:42
2. "Survival" (Jon Anderson) - 6:20
3. "Roundabout" (Jon Anderson/Steve Howe) - 8:32
4. "Then" (Jon Anderson) - 5:47
5. "I've Seen All Good People" - 6:55
1. "Your Move" (Jon Anderson)
2. "All Good People" (Chris Squire)
6. "Heart of the Sunrise" (Jon Anderson/Chris Squire/Bill Bruford) - 10:36
7. "Starship Trooper" - 9:29
1. "Life Seeker" (Jon Anderson)
2. "Disillusion" (Chris Squire)
3. "Würm" (Steve Howe)
8. "Ritual - Nous Sommes Du Soleil" (Jon Anderson/Steve Howe/Chris Squire/Rick Wakeman/Alan White) - 21:32

Disc two

1. "Siberian Khatru" (Jon Anderson; Themes by Jon Anderson/Steve Howe/Rick Wakeman) - 8:56
2. "Long Distance Runaround" (Jon Anderson) - 3:31
3. "Wonderous Stories" (Jon Anderson) - 3:49
4. "And You and I" (Alternate Version) (Jon Anderson; Themes by Bill Bruford/Steve Howe/Chris Squire) - 10:15
1. "Cord of Life"
2. "Eclipse" (Jon Anderson/Bill Bruford/Steve Howe)
3. "The Preacher the Teacher"
4. "Apocalypse"
5. "Soon" (Single Edit) (Jon Anderson/Chris Squire/Steve Howe/Alan White/Patrick Moraz) - 4:08
6. "Going for the One" (Jon Anderson) - 5:32
7. "Don't Kill the Whale" (Jon Anderson/Chris Squire) - 3:57
8. "Owner of a Lonely Heart" (Trevor Rabin/Jon Anderson/Chris Squire/Trevor Horn) - 4:28
9. "Leave It" (Chris Squire/Trevor Rabin/Trevor Horn) - 4:19
10. "Big Generator" (Remix) (Jon Anderson/Tony Kaye/Trevor Rabin/Chris Squire/Alan White) - 3:39
11. "The Calling" (Single Edit) (Jon Anderson/Trevor Rabin/Chris Squire) - 4:39
12. "Homeworld (The Ladder)" (Radio Edit) (Jon Anderson/Chris Squire/Steve Howe/Alan White/Billy Sherwood/Igor Khoroshev) - 4:39
13. "Awaken" - 15:31

Hier staat Awaken gewoon volledig op.

avatar van musician
Ik geef toch vijf sterren, ook al is er op sommige zaken wat af te dingen en blijft het bijzonder dat er vele versies in omloop zijn.

Zelf heb ik ook de dubbele Europese versie van Don Cappuccino maar eigenlijk doet het er niet zo heel erg toe welke nummers zijn weggelaten of eventueel toegevoegd. Maar het blijft bijzonder dat bovengenoemde cd begint met Time and a word, vervolgens niets meer biedt van de eerste twee albums, terwijl de Europeesche versie Survival en Then heeft en juist geen Time and a word.

Maar goed, alles is bekend en eventueel via de originele cd's van weleer alsnog te beluisteren.

Dat maakt altijd de vraag actueel natuurlijk: koop ik wel of niet deze compilatie, met alles al in huis. Ik heb het wel gedaan, om twee redenen. Ten eerste de geluidskwaliteit waar veel tijd en aandacht aan is besteed.

Ten tweede het toevoegen van bijzondere nummers of het juist gebruik maken van nummers die niet terug zijn te vinden op de originele cd's.

Dus alle nummers waar Don Cappuccino in bovengenoemd overzicht bijvoorbeeld remix/ single edit/ alternate version/ radio edit heeft geschreven.

Dat, plus het feit dat Yes een buitengewoon eerlijk overzicht geeft van hun hele imposante carriére (ik geloof niet dat er albums zijn overgeslagen) maakt dat ik toch vijf sterren wel gerechtvaardigd vind. Het blijft dan ook Symfonische Rockmuziek met hoofdletters.

avatar van FrodoK
Hm. Dit is toch wel een beetje een miskoop geweest. Ik hoopte op een aantal akkoestische songs zoals Yes Acoustic: Guaranteed No Hiss (2004) Part 1- Intro & Soundcheck - YouTube, maar het bleef bij de reguliere studio-opnames. Natuurlijk wel gewoon een dijk van een plaat, maar voor mij toch wel teleurstellend in die zin...

avatar van musician
Maar hoe kon je dat dan verwachten?
Het gaat om een overzicht van 35 jaar van een band die vrijwel nooit akoestisch heeft gespeeld.
Dan is het toch wel wat jammer om teleurgesteld te zijn, lijkt mij.

Ik zie overigens twee akoestisch aangekondigde nummers, dan moet je alleen wel de uitgebreide versie hebben.

avatar van bikkel2
Lijkt op een prima instapper voor degene die Yes in de breedte niet zo goed kent.
Voor diehards overbodig, want er is in feite niets extra's of rare.
Anderzijds prop 'm in cd speler van je auto en je hebt ook een leuk ritje.
De samenstelling is best goed.

avatar van FrodoK
Tijdens die akoestische set zegt Jon Anderson dat een aantal songs op dit album terecht zijn gekomen, vandaar. Blijkt dat die alleen op die uitgebreide uitgave staan...
Doet natuurlijk niks af aan de selectie op dit album, want die is gewoon prima.