Pendulum - Hold Your Colour (2005)

Australiƫ
Dance
Label: Breakbeat Kaos

1. Prelude (0:52)
  2. Slam (5:45)
  3. Plasticworld (6:22)

met Fats en TC

4. Fasten Your Seatbelt (6:38)

met The Freestylers

5. Through the Loop (6:14)
  6. Sounds of Life (5:22)

met Jasmine Yee

7. Girl in the Fire (4:53)
  8. Tarantula (5:31)

met DJ Fresh, Spyda en Tenor Fly

9. Out Here (6:07)
  10. Hold Your Colour (5:28)
  11. The Terminal (5:43)
  12. Streamline (5:23)
  13. Another Planet (7:38)
  14. Still Grey (7:52)
  15. Blood Sugar * (5:17)
  16. Axle Grinder * (4:09)
tuktak
dit is echt rommel voor de massa. zo is drum 'n bass never nooit bedoeld...

avatar van Yamato
Bedankt voor je bijster intelligente bijdrage.

tuktak
vertel, wat wil je graag horen over dit album wat je blijkbaar zelf niet bedenken kan...

avatar van Yamato
Hoe drum 'n bass volgens jou wel bedoeld is en waarom je het rommel voor de massa vindt.

avatar van T.O.
Dat antwoord kan ik wel raden: "poppy dance", "te commercieel" en "niet heel verrassend" zijn termen die op pagina 1 te lezen zijn.

avatar van Kos
Kos
En dan Burial wel heel apart en buiten de lijntjes vinden .

Wat een rare vergelijking? Burial gebruikt wel alle elementen van een genre, maar geeft er toch een eigen draai aan, terwijl dit gewoon een 'paint by the numbers'-drum 'n' bass-plaat is (althans, de helft ongeveer, meer heb ik er niet van gehoord), zij het een stukje steviger en duisterder.

thejazzscène
Dit is geen slechte plaat vind ik persoonlijk. Je moet het natuurlijk eveneens bekijken binnen het genre en dan kan ik hier wel veel knappe stukken in terugvinden.
Maar de stijl wordt me stilaan teveel. Teveel hetzelfde, te weinig innovatie om het een boeiend genre te houden. Boymerang aan de top.

Ik vind dit album zo ontzettend vet. Echt!
Vooral het nummer Trough the loop is echt knettervet.

avatar van Lexicon Devil
Ow ja! All hail to Through the Loop!!
Wat wordt die track geweldig opgebouwt.

De rest is maar matigjes....
Vooral het overdreven herhalen van dezelfde beat in een track.
De godganselijke tijd; boem tik boem-tik boem tik boem-tik
BORING!!!

DeViL6x6
Dat word in de volksmond ook wel Drum and Bass genoemd

avatar van Lexicon Devil
Er bestaat volgens mij wel degelijk D n' B met een meer afwisselende beat dan dit "ge-loop".

bro
geef eens een voorbeeld? ik zou graag wel wat goede DnB-artiesten willen leren kennen.

check eens artiesten zoals Aphrodite, Bad Company, DJ Dara, Ed Rush & Optical, High Contrast, etc. Hier kun je wel even mee voort denk ik zo!

danku!

avatar van Torrero
En als je die beluisterd hebt Squarepusher eens proberen misschien. Ook erg fijn.

OT: Ik vind dit ook weinig interessante DnB. Niet per se slecht, maar het klinkt allemaal zo synthetisch. Dat is niet het juiste woord, maar de goede term komt nu niet in me op.

bro
ik vind er wel nog goede nummers tussenzitten. de hele cd heb ik wel nog niet gehoort. Binnekort maar eens doen

Lexicon Devil schreef:
De rest is maar matigjes....
Vooral het overdreven herhalen van dezelfde beat in een track.
De godganselijke tijd; boem tik boem-tik boem tik boem-tik
BORING!!!

Daar wordt ik dus ook gek van, die constante dezelfde beats en de hele tijd dezelfde ritmes. Echt jammer want Pendulum heeft zeker wel iets speciaals. Jammer genoeg klinken de beats zo achterhaald en saai dat ik niet het gehele album afgeluisterd heb. Slam vind ik wel een gaaf nummer. Misschien ga ik de rest nog beluisteren en geef ik een stem.

bro
ooh, lekker cdtje om wat op te chillen / relaxen (Nota: mijn manier van relaxen is uniek ). Rustig op achtergrond en gewoon op het gemakske iets anders doen. Leuke melodietjes enzo maar toch zeker geen 5* waard. Volgens mij gaat deze cd na enkele weken wel vervelen, maar dat zien we dan wel weer.

Kadafi
Ik kan hier ook heerlijk op relaxen of in slaap vallen, gewoon omdat de basritmes zo monotoon zijn. Het mindere aan dit album is dat in veel nummers de zelfde ondersteuningen worden gebruikt, en ja, het lijkt daardoor op elkaar en je luistert daardoor niet aandachtig.

Ik kan hier ook niet elke week naar luisteren. Ik moet echt in de mood zijn voor simpele beats. Drum & bass zou volgens mij wat diepere beats mogen bevatten, het is allemaal vrij slapjes op deze plaat. Desalniettemin vrij relaxed, en er staan leuke nummertjes op.

Girl in the Fire, Still Grey, Out Here & Hold your colour zijn voor mij de beste 4 tracks van de CD. De rest klinkt minder prettig/mooi/relaxed. Slam, het openingsnummer is trouwens zo overrated, werkelijk geen drol aan. Het geheel net voldoende als je het mij vraagt. 3*

Pastichio Rocker
Zolang dit album met mate wordt geconsumeerd is het best aardig. Maar zoals al elders genoemd heeft Pendulum de neiging om bij elk nummer dezelfde beat te gebruiken, en elk nummer dezelfde opbouw te geven, waardoor het snel een saaie bedoening wordt. Kies dus gewoon je favoriete nummers en laat de rest voor wat het is. DJ Fresh (ex-Bad Company), die hier opvallend afwezig is op MusicMeter, heeft ongeveer dezelfde aanpak als Pendulum, maar die houdt er tenminste nog de variatie in. 3,5*

avatar van Baardvis
nuf schreef:
ja! dit is gaaf! drum & bass vind ik altijd al fijne muziek om
pendulum is één van de grootste, of misschien wel de grootste naam in de scene.

Pendulum is inderdaad een grote naam, maar ik denk niet dat hun naam echt zoveel betekend bij de echte drum n bass liefhebbers. Die grote naam hebben ze volgens mij vooral te danken aan hun super toegankelijke nummers met een hoog "moet je horen dit is egt v3t cowl mann" gehalte.

Ik vergelijk pendulum vaak met linkin park, dat is ook een zogenaamd "grote" naam in de nu-metal. (ow en linkin park lijd trouwens ook aan de ziekte van het herhalen, net als pendulum)

Dit album is trouwens nog redelijk te pruimen ook, met through the loop als hoogtepunt.

Ja ik luister liever naar dingen als Commix, Syncopix, Logistics of van Nederlandse bodem Noisia of Black Sum Empire. Die zijn toch een pak beter dan deze plaat.

Ik spreek genoeg mensen die zich onder de DnB-luisteraars verscharen, maar alleen deze plaat (en misschien In Silico) kennen Dan denk ik, kom op, kijk even verder dan de stereotiepe DnB-groep. Er is zo veel meer te ontdekken op DnB-gebied Naarmate je "groeit" in het genre ben je deze plaat ook al snel beu (althans dat was mijn ervaring).

Het blijft natuurlijk wel een aardige instapper met pakkende nummers, maar wie echt verder kijkt ziet dat er toch wel pakken betere drum 'n bass te vinden is

Sommige liedjes zijn inderdaad wat herhaaldelijk. Maar er zitten wel een paar goede nummers tussen. Vkiid sugur blijft een van hun beste. Jammer dat deze niet op deze plaat staat.

tuktak
zoek gewoon op phace, break, chris.su, spor, apex, of van eigen bodem icicle, spinor, noisia. over back in the days met ram trilogy, ed rush & optical, teebee, matrix. dat is pas drum n bass zoals het naar mijn idee gemaakt hoort te worden. donker, duister, energiek. of iets luchtiger, maar dan altijd subtiel.

avatar van James Douglas
Mijn eerste kennismaking in een (radicale) muzikale verbreding. Erg genietbare plaat met name als je 'kapot' wil gaan op de dansvloer. In dat geval bieden 'Slam' en 'Tarantula' uitkomst. Of je moet de remix van Prodigy's 'Voodoo People' hebben die op dit album ontbreekt. Toch snoept Pendulum hier wel van veel struikjes en dat levert nogal een kleurrijk maar ook onevenwichtig album op. Voor de échte 'hit in your face' drum & bass moet ik toch ergens anders zijn.

tuktak schreef:

Ik vind juist de frisse, iets minder pompende drum 'n bass goed (ook wel liquid funk genoemd). Logistics, Danny Byrd, Cyantific, Syncopix, Commix etc. Maar Aphrodite heeft ook een paar klassiekers gemaakt.

Maar goed, terug ontopic

tuktak schreef:

Inderdaad, de back in the days artiesten die jij noemt zijn ongeveer exact degene die ik ook kan waarderen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik van de wat "nieuwere" drum&bass niet zo veel ken, maar bijvoorbeeld een Noisia kan soms ook wel aardig zijn.
Maar niet alleen bij Pendulum, maar vooral drum&bass in het algemeen gaat dat zelfde ritme van de beats toch echt ontzettend op m'n zenuwen werken, zo erg zelfs dat ik nu maar heb besloten alle drum&bass van me pc te verwijderen
Enige wat voor mij echt top drum&bass blijft is RAM Trilogy.

Leuk om naar te luisteren. Maar op de CD vind ik het niet heel erg veel hebben moet ik zeggen. Ik ga ze als ik tijd heb live zien op Lowlands, misschien dat ze daar beter uit de verf komen. Voor het album geef ik een 3,0*

avatar van FunkStarr
Het gehele album beluisterd en zoals al eerder gezegd is het nogal veel van hetzelfde, ik had wel 1 kippenvel momentje en dat was het stukje bij Tarantula bij 2:40, jammer dat het zo kort duurt.
Omdat dit toch wel beter is als de gemiddelde drum&bass geef ik hem voorlopig 3*, en dan voornamelijk vanwege Slam en Tarantula.